کاربردی کردن تحقیقات و پژوهشها در حل مشکلات قوه قضاییه ضروری است
- پژوهشگاه قوه قضاییه در یکی از آغازین حرکتهای دانشی خود پس از انتصاب ریاست جدید با برگزاری کارگاه «تبین اصول بنیادین» مسیرهای اجرای تحول و تعالی در قوه قضاییه را جستجو و بزودی فعالیت های خود را بر نیازهای قوه قضاییه متمرکز خواهد کرد.
پژوهشگاه قوه قضاییه کارگاهی با عنوان کارگاه تبیین اصول اساسی و بنیادین به مدت ۸ ساعت در تاریخ ۱۴۰۰.۰۹.۲۴ با حضور مدیران و پژوهشگران در محل پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار کرد که ضمن تبیین محورها و موضوعات کاری، اصول حاکم بر کار پژوهشگاه و مسیرهای تسهیل ارتباط با مجامع علمی مورد بحث و بررسی قرار داد.
در این کارگاه محورهای اساسی و اصول بنیادی و مسیرهای اجرای تحول و تعالی و تعامل سازنده شناسایی و تهیه و تدوین شد.
حجتالاسلام والمسلمین هادی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در افتتاحیه این کارگاه بر ضرورت کاربردی کردن تحقیقات و پژوهشها در حل مشکلات قوه قضاییه و ایجاد تحول واقعی تاکید کرد.
وی اظهار داشت: این کارگاه در راستای تعیین سیاستهای کلان و اصول راهبردی پژوهشگاه برگزار میگردد تا بتوان با مشارکت و برنامه شفاف و صحیح، باری از دوش دستگاه قضا برداریم.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه اضافه کرد: باید برای آینده پژوهشگاه قوه قضاییه یک مسیر درست و روشن ترسیم شود تا مشکلات و مسایل قوه قضاییه شناسایی شده و در راستای آن راهکار مورد نیاز مدنظر قرار گیرد به نحوی که زمینه رضایتمندی مردم و تحول قضایی فراهم شود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه باید برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای کاهش مشکلات دستگاه قضاء داشته باشیم، افزود: باید تمام اقدامات و برنامهها و طرحهای پژوهشی در راستای تبیین نظام مسائل قوه قضاییه و حل آنها در سطح ستاد و صف و همچنین حل مسائل و مشکلات استانها باشد.
در این کارگاه موضوعات مهم پژوهشی مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت که از جمله میتوان به سیاستگذاری راهبردی، مساله محوری، گفتمانسازی، ایجاد تمرکز پژوهش در قوه قضاییه، رصد و پایش چالشهای دستگاه قضایی، بهرهگیری از مطالعات بینالمللی در تحول حکمرانی قضایی و مدیریت هوشمند اشاره کرد.