«مرجانه گلچین» از سال سختی که داشت میگوید/نگاهی به آخرین وضعیت بازار کتاب
طاهری پیرامون دعای کمیل ابراز کرد: فرازهایی از دعای کمیل به شناخت خداوند و درخواست جهت بخشش گناهان تعلق دارد، اما شیوه بیان و در عین حال کلمات به کار رفته شده بار معنایی فراوانی دارد، به حدی که مخاطب با خواندن آن به فضیلت رسیده و به تفکر در آفرینش میپردازد.
وی به فضیلت دعای کمیل پرداخت و ابراز کرد: جایگاه دعای کمیل بسیار بالا است تا جایی که «امیرالمومنین (ع)» پیرامون اهمیت خواندن این دعا فرمودند: ای کمیل، اگر این دعا را حفظ کردی هر شب جمعه یا در هر ماه و یا سالی یکبار و یا لااقل در تمام عمر یک مرتبه بخوان تا امور تو کفایت شود. خداوند تو را یاری میکند، روزی تو زیاد میشود و البته از مغفرت هم محروم نخواهی شد. ای کمیل، مدتی که تو با ما مصاحب هستی، موجب شده که تو را به چنین نعمت و کرامتی سرافراز گردانم.
این کارشناس علوم قرآنی زمان خواندن دعای کمیل را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: دعای کمیل در شب هاى نیمه شعبان و در هر شب جمعه خوانده میشود، این دعا برای کفایت از گزند دشمنان و گوشده شدن درهاى روزى و آمرزش گناهان سودمند است، استمرار در این دعا مشکلات فراوانی را حل میکند، زیرا در این دعا علاوه بر استغفار و بیان عظمت خداوند متعال بخشهای از توحید خداوند را یاد آوری میکند، در روایتها پیرامون خواندن دعای کمیل بیان شده: دعای کمیل را با چشم اشکبار در پیشگاه حضرت حق بخوانید، زیرا اعتبارى عظیم و ارزشى والا برخوردار است و اشک چشم و گریه ى با سوز، سبب آمرزش گناه و خاموش شدن آتش غضب ربّ و عامل جذب رحمت حق به سوى گریه کننده است.
وی سبک زندگی جامعه امروز را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: دغدغههای زندگی سبب شده تا مردم از عبادت و خواندن دعاها فاصله بگیرند، در حالیکه بسیار از این دعاها مشکل گشا بوده و زمانی را برای یاد و عبادت پروردگار در اختیار انسان میگذارد، همچنین یاد خدا آرامش دلها بوده و خواندن این دعا آن هم در شب جمعه فرصتی مغتنم برای بندگان جهت کسب فضیلت به همراه دارد. از سوی دیگر اگر بتوانید شب جمعه را به نماز و دعا و ذکر و استغفار به صبح برسانید، از انجامش غفلت نورزید، زیرا خداى مهربان براى افزودن کرامت اهل ایمان، فرشتگان را در شب جمعه به آسمان اول مى فرستد، تا حسناتشان را بیفزایند، و گناهانشان را محو کنند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
وی در همین راستا ادامه داد: واقعیت امر نمی توانم اطلاعات زیادی از سریال «آنتن» بدهم زیرا از من خواسته شده تا پیرامون این مجموعه فعلا صحبتی نکنم اما در همین حد که در این اثر نقشی کمدی و متفاوت را بازی می کنم که رگه هایی تازه از بازیگری من در آن وجود دارد. این سریال یک کمدی اجتماعی است که مشکلات دانشگاه و دانشجوها را بیان می کند.
بازیگر سریال «سه دونگ سه دونگ» درباره سایر فعالیت های خود در عرصه بازیگری افزود: همزمان با همین سریال سه پیشنهاد خوب تلویزیونی داشتم که حتی یکی از آنها به قرارداد رسیده منتها به دلایلی کلید خوردن فیلمبرداری آن به تعویق افتاده است، طبیعتا همزمان یا بعد از سریال «آنتن» به آن مجموعه وصل خواهم شد.
وی دلیل دوری خود از سینما را اینگونه توصیف کرد: طی سالهای گذشته پیشنهادات سینمایی متفاوتی داشته ام منتها پیشنهادات تلویزیونی به حدی جذاب بوده که اکثرا کار برای رسانه ملی را قبول کرده ام، طبیعتا در وجه اول فیلمنامه و کارگردان این آثار تلویزیونی باعث شده اند تا راغب باشم فعلا در تلویزیون فعالیت داشته باشم.
گلچین در همین رابطه ادامه داد: فعالیت سینمایی من کم نبوده است، سالها در آثار متفاوتی بازی کردم اما بعد از این همه کار ترجیح می دهم با یک نقش جدی و تاثیرگذار به سینما برگردم، اگر قرار باشد نقش های کوتاه و بی اهمیت را بازی کنم دوست دارم همچنان در تلویزیون بمانم، من همیشه منتظر سینما خواهم ماند زیرا کار در این مدیوم بسیار جذاب است اما با هر نقشی هم حاضر به بازگشت به آن نیستم.
- با نزدیک شدن به بهمن ماه و فرارسیدن جشنواره فیلم فجر گمانه زنیها درباره حضور آثار سینمایی آغاز میشود، به طور معمول دوست داران سینما انتظار حضور کارگردانان و بازیگران مورد علاقه خود را دارند و باید منتظر بمانند تا هیات انتخاب در نهایت فهرست آثار حاضر در این جشنواره را منتشر نماید.
با اعلام رسمی سازمان سینمایی هیات انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر مشخص شدند و حال با تکمیل فهرست اولیه آثار ارسالی باید دید کدام یک از کارگردانان در اولین جشنواره پرشور بعد از دوران اوج کرونا شانس حضور پیدا خواهند کرد.
با تسریع روند واکسیناسیون، افزایش فروش آثار روی پرده سینما و همچنان استقبال چند برابری مخاطبان انتظار میرود جشنواره فیلم فجر در چهلمین دوره خود با اقبال عمومی روبرو شود، از سویی سینما دو سال نفس گیر را پشت گذاشته و از سویی مخاطبان دلتنگ تماشای آثار و رقابت آنها در مهمترین رویداد سینمایی کشور هستند.
بابک حمیدیان بازیگر صاحب سبک سینمای کشور که این روزها سریال «روز بلوا» ساخته بهروز شعیبی را در حال پخش دارد، با فیلم سینمایی «پیر پسر» ساخت اکتای براهنی راهی چهلمین جشنواره فیلم فجر خواهد شد.
حمیدیان این روزها بسیار پر کار بوده و علاوه سریال روز بلوا، بخش دوم از سریال خاتون را نیز در آستانه پخش دارد، حضور حمیدیان در این دو اثر کاملا متفاوت بوده است، در روز بلوا وی در نقش یک روحانی جوان ظاهر شده و در سریال خاتون نقش یک افسر بولشویک روس را ایفا می کند.
- آمارها بیانگر این موضوع است که کرونا کاهش چشمگیری داشته و فعالیتهای اجتماعی در بسیاری از شهرها به روال عادی بازگشته است بدین ترتیب مدارس و دانشگاهها فعالیت خود را تا حدود زیادی از سر گرفتهاند؛ باز شدن مدارس و دانشگاهها به معنی استفاده بیش از پیش از کتابها و لوازم التحریر است به همین بهانه خبرنگار گروه فرهنگی گذری به خیابان انقلاب زده تا از حال و هوای خرید کتاب و لوازم التحریر در این روزهای خوب کاهش کرونا اطلاعاتی کسب کند.
ساعت حوالی ده و نیم صبح است و برخی از کتاب فروشیها آماده پذیرایی از خریداران و مخاطیان کتاب هستند و برخی دیگر در حال باز کردن مغازه ها، در این میان دستفروشان کتاب نیز در حال گسترانیدن بساط خود هستند کتابهایی که از هر دری سخنی برای گفتن دارند.
از هر مغازه که عبور میکنم سرکی به داخل مغازه میکشم تا از شرایط خرید و فروش و میزان حضور مشتریان آگاهی بیشتری پیدا کنم، اما ظاهرا خبری از قیل و قالهای خرید کتاب و لوازم التحریر در این خیابان وجود ندارد اگرچه حضور مردم در خیابان قابل توجه است.
مغازههایی که ویترینشان به زیبایی تمام چیده شده بود و به مخاطبان یادآوری میکرد یلدا یعنی بلندترین شب سال را با کتابهای زیبا بگذرانند کتابهایی همانند شاهنامه، حافظ و بسیاری از کتابهای دیگر به چشم میخورد، در این میان به سراغ یک فروشنده کتاب میروم مردی میانسال در حال حساب و کتاب که اخم هایش در هم گره خورده است از او پیرامون اوضاع کتاب میپرسم وی پس از گلایه از شرایط حاکم بر بازار و تاثیر فراوان بیماری کرونا بر اقتصاد حوزه نشر گفت: حضور دوساله بیماری کرونا تاثیری عمیق در حوزه نشر گذاشته بگونهای که اکنون که با وجود فروکش کردن بیماری کرونا همچنان بازار نشر و لوازم التحریر در رکودی سخت به سر میبرد تامین هزینههای اولیه یک مغازه کتاب فروشی بسیار بیشتر از خریدهای است که توسط مردم انجام میشود، هزینهها کمرشکن شده و کتابفروشیها ترجیح میدهند تا سرمایه گذاری خود را در حوزههای دیگری انجام دهند، زیرا کتاب نه تنها سودی ندارد بلکه ضررهای فراوانی را با خود به همراه دارد.
وی ضمن اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاهها تاکید کرد: با توجه به اینکه مدتی است از بازگشایی مدارس و دانشگاهها میگذرد، اما همچنان بازار در رکود قرار دارد این امر به علت افزایش مشکلات اقتصادی است، دانشجویان ترجیح میدهند تا به سراغ کتابهای دست دوم بروند و خانوادهها نیز عملاً تلاش میکنند تا کالاهایی را خریداری کنند که تنها ضرورت فرزندانشان است و از خرید لوازم التحریر گران دوری میکنند حتی برخی کودکان را با خود برای خرید نمیآورند بلکه خودشان دست به انتخاب زده و عموماً ارزانترین کالاها را خریداری میکنند.