شگرد فست فودیها برای خشک نشدن خمیر پیتزا چیست؟
_ نمناک نوشت: پیتزا یک غذای ایتالیایی و پرطرفدار در جهان است که با دستورهای و مواد بسیار متنوعی تهیه میشود. شما میتوانید با مواد مختلفی در خانه و به راحتی پیتزا تهیه کنید. یکی از مهمترین اصول در تهیه پیتزا حفظ لطافت و ترد بودن نان یا همان پایه پیتزا است که در طعم و حتی ظاهر پیتزا تاثیرگذار است. یک سری اشتباهات رایج، باعث خشک شدن خمیر پیتزا در فر یا میشود. در این بخش علت خشک شدن خمیر پیتزا در فر و توستر را بیان میکنیم.
زمان پخت طولانیه
گرمای زیاد در مدت طولانی، باعث تبخیر رطوبت خمیر پیتزا و خشک شدن آن میشود. قسمت خارجی و دور خمیر پیتزای پخته شده، باید ترد و قسمت داخلی آن باید مرطوب، پفکی و نرم باشد. اگر خمیر پیتزا بیش از حد حرارت ببیند، خمیر سفت و خشک خواهد شد پس به زمان قرار دادن خمیر پیتزا در فر توجه کنید.
خمیر آب کافی نداره
یکی از عواملی که باعث سفت و خشک شدن خمیر پیتزا میشود، مقدار آب موجود در خمیر است که به آن هیدراته شدن نیز گفته میشود. اگر در آماده کردن خمیر، از مقدار کمی آب استفاده شود، احتمال خشک شدن خمیر بیشتر است. هر چقد خمیر مرطوبتر باشد، با تولید شدن بخار بیشتر، خمیر، راحتتر بالا آمده و پخته میشود و حفرههای بزرگتری در آن ایجاد میشود.
خمیر پیتزا رو زیاد ورز دادید
ورز دادن زیاد خمیر پیتزا موجب میشود خمیر، کمی متراکمتر و سفتتر شود، زیرا ورز دادن، گلوتن را که ساختار کششی رشتههای خمیر است، به شبکهای یکنواختتر تبدیل میکند و موجب سفت شدن خمیر میشود.
زمان ورز دادن آرد اضافه کردین
یکی از کارهای اشتباه در زمان پخت پیتزا افزودن آرد به خمیر است. زمان ورز دادن خمیر لازم نیست میز کار خود را با آرد بپوشانید، زیرا با ورز دادن، آرد در خمیر ترکیب شده و موجب کاهش هیدراتاسیون خمیر و خشک و سفت شدن آن میشود.
مقدار آرد زیاد خمیر
برای حل این مشکل، میتوانید پیتزا را در مدت زمان کمتر، در محیط گرمتر بپزید. یعنی باید دمای اجاق گاز را به حداکثر افزایش داده و آن را از قبل، کاملاً گرم کنید. زیرا اگر پیتزا را در اجاق سرد قرار دهید، معمولاً، ۴۵ دقیقه طول میکشد تا دمای اجاق به حداکثر خود برسد.
راز ترد شدن، ولی خشک نشدن خمیر پیتزا
همه سرآشپزهای حرفهای و فست فودیهای ماهر برای داشتن خمیر پیتزای خوب ترفندهایی دارند که شامل:
افزودن کمی آب به خمیر، یک عامل تأثیر گذار برای ترد شدن خمیر است. این کار باعث میشود ورز دادن و شکل دهی خمیر کمی سختتر شود، اما نتیجهی بهتری دارد.
بعد از تهیه خمیر پیتزا، بگذارید خمیر به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کند و سپس آن را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی سطح کار، ورز دهید. خمیرباید نه آن قدر نرم و کش دار و نه بسیار ارتجاعی شود.
برای خشک نشدن خمیر پیتزا فر را از قبل کاملاً گرم کنید. زیرا اگر پیتزا را در فر سرد قرار دهید، معمولاً، ۴۵ دقیقه طول میکشد تا دمای اجاق به حداکثر خود برسد.
برای خشک نشدن خمیر پیتزا یک کاسه آب درون فر یا توستر قرار دهید.
برای خشک نشدن خمیر پیتزا کمی روغن زیتون را با یک قاشق چایخوری سیر ریز شده مخلوط کرده و روی لبههای پیتزا با قلم مو بزنید.
به ضخامت خمیر توجه کنید، اگر خمیر خیلی نازک باشد، در فر خشک میشود.
ظرف مورد نظرتان را چرب کنید و بعد خمیر پیتزا آماده را داخل آن قرار بدهید بعد روی آن سس گوجه بریزید تا خمیر خشک نشود. اگر بیش از حد از سس استفاده کنید، پیتزا خیس میشود.
سنگ پیتزا، ورق پخت معکوس و سینی نچسب پیتزا سه سطحی است که باعث ترد شدن ته خمیر میشوند.
برای پخت پیتزا فر را از قبل گرم کنید و پیتزا را داخل فر روی پنجره وسطی با دمای ۱۸۰-۱۷۰ درجه قرار دهید، زمانی که متوجه پخت خمیر پیتزا شدید اجازه ندهید نان پیتزا خشک شود. شعله بالایی را روشن کنید تا پنیر پیتزا آب شود و کمی طلایی شود.