بیشترین شبکههای آبیاری و زهکشی سطحی در خوزستان قرار دارد/ محدودیت اعتباری سرعت توسعه سامانههای نوین آبیاری را کند کرد
فریبرز عباسی در گفتوگو با میزان، در خصوص علل عقب ماندگی سامانههای نوین آبیاری در خوزستان، گفت: ۳۰ درصد از اراضی آبی کشور به طور متوسط به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده اند و وسعت اراضی استان خوزستان نسبت به سایر استانها خیلی بیشتر است به طوری که بیش از یک میلیون هکتار اراضی در خوزستان وجود دارد.
وی افزود: خوزستان منابع آبهای سطحی دارد و بیشترین شبکههای آبیاری و زهکشی سطحی کشور در این استان وجود دارد بنابراین از لحاظ فنی و علمی درست نیست در اراضی که تجهیز، مدرن، قطعه بندی و شبکه ایجاد شده است سامانه اجرا کنیم.
عباسی بیان کرد: به دلیل محدودیت اعتباری به طور متوسط سالی حدود ۱۰۰ هزار هکتار سامانههای نوین در کشور توسعه پیدا میکند که امسال این اعتبارات کمتر شده است و به دلیل این محدودیتهای اعتباری سالانه به هر استان بر اساس شاخصها و ارزیابی که وجود دارد مبلغی اعتبار تخصیص داده میشود.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری اظهار کرد: برای توزیع اعتبار سامانههای نوین آبیاری در استانهای مختلف شاخص های مختلفی را هر ساله در نظر داریم و بر اساس این شاخص ها با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعتبارات را به استانهای مختلف توزیع میکنیم و دو مورد از این شاخصههای اقلیمی، تنش آبی و بارندگی است.
وی در ادامه گفت: محدودیت اعتباری سرعت توسعه سامانههای نوین آبیاری را در استانهای مختلف کند کرده است به طوری که امسال ۲۵ درصد تخصیص اعتبار داشته ایم که آن هم به صورت اوراق و اسناد خزانه با سررسید سه ساله است و از آن چیزی که در قانون بودجه مصوب شده است خیلی عقب مانده ایم و امیدواریم تخصیص بیشتری به ما داده شود تا به استانها از جمله خوزستان در توسعه سامانههای نوین آبیاری کمک کنیم.