ترفندهایی برای تهیه خورشت خلال بادام
_ ایلنا نوشت: استان کرمانشاه غذاهای محلی خوشمزه و معروف فراوانی دارد که محبوب تمام ایرانیهاست. از جمله این غذاها آش ترخینه و دنده کباب است، ولی خورش خلال بادام کرمانشاه لطف دیگری دارد و یکی از معروفترین و لذیذترین غذاهای این استان است. همچنین این غذا را در هر فصلی از سال به راحتی میتوان درست کرد. خورش خلال بادام که از گوشت، زرشک، دارچین و گلاب تهیه میشود عطر و طعم فوق العادهای دارد. خورش خلال با روغن حیوانی کرمانشاهی غذایی بینظیر است، اما اگر امکان تهیه روغن حیوانی را ندارید از کره یا روغن هم میتوان استفاده کرد. در این مطلب قصد داریم خورش خلال بادام مجلسی را به شما هنرمندان عزیز آموزش دهیم.
مواد لازم
گوشت قرمز ۳۰۰ گرم
زرشک یک پیمانه
پیاز یک عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۵ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱/۲ پیمانه
خلال بادام درشت ۲۵۰ گرم
چوب دارچین ۲ تکه کوچک
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
لیمو عمانی ۲ عدد
طرز تهیه خورش خلال بادام کرمانشاهی
پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید، تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
پس از تغییر رنگ گوشت مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، چند دقیقه تفت دهید و سپس شش پیمانه آب بریزید و در قابلمه را ببندید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت دو ساعت بپزد.
خلال بادام را خوب بشویید و حدود یک ساعت در آب گرم خیس کنید تا نرم شود. سپس پنج دقیقه داخل زعفران دمکرده خیس کنید تا خوشرنگ شود. (مقدار کمی زعفران را بسایید و در آب جوش حل کنید و پانزده دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دم بکشد و رنگ دهد.)
وقتی آب خورش کم شد؛ خلال بادام، زرشک، زعفران، چوب دارچین، گلاب، لیمو عمانی و نمک را باهم به خورش اضافه کنید. (باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش آب باشد.)
در این مرحله حرارت را بسیار کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه خورش را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد. پس از پایان پخت چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را تست کنید، سپس در ظرف بریزید و به همراه برنج، سبزی خوردن، انواع نوشیدنی و ماست سرو کنید.
نکتهها
برای تهیه خورش خلال بادام بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید.
گوشتها را کوچک و ریز خرد کنید، لازم است که از خورش قیمه کمی کوچکتر باشند.
اگر پس از پخت آب خورش زیاد بود کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن بخار شود.
دلیل استفاده از چوب دارچین بجای پودر دارچین به این علت است که رنگ خورش تیره نشود.
لیمو عمانیها را از وسط برش دهید و هسته آن را خارج نمایید. همچنین نباید بیشتر از نیم ساعت در قابلمه باشد، زیرا غذا را تلخ میکند.
بجای گلاب میتوانید از گل محمدی استفاده کنید. هر دو برای خورش خلال مناسب هستند.
هنگام پخت گوشت به آن نمک نزنید، زیرا مانع پختن گوشت خواهد شد.
برای تزیین میتوان از خلال پسته و خلال بادام خام استفاده کرد.