تعطیلات بیشتر؛ بهره وری بیشتر!
_ روزنامه خراسان نوشت: دولت امارات متحده عربی اعلام کرد برای تقویت کیفیت زندگی شهروندان، جذب سرمایه گذاری و کسب و کار جهانی تعطیلات پایان هفته به ۲.۵ روز افزایش مییابد و ایام کاری در این کشور ۴ و نیم روز و شامل روزهای دوشنبه، سه شنبه چهارشنبه، پنج شنبه و نصف روز جمعه هر هفته میشود.
دولت امارات همچنین تصمیم گرفته که ایام تعطیل پایان هفته به جای جمعه و شنبه به روزهای شنبه و یک شنبه تغییر کند. در بیانیه دولت این کشور آمده است که نظام جدید کار هفتگی به تقویت انسجام خانواده و انسجام اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی کارکنان به ویژه با افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز و نیم کمک خواهد کرد.
امارات متحده عربی تاکنون تنها کشور عرب حوزه خلیج فارس است که تعطیلات ایام پایان هفته را شنبه و یک شنبه انتخاب کرده است. امارات همچنین نخستین کشور در جهان است که هفته کاری کوتاهتری نسبت به دیگر کشورها را تجربه میکند و کارمندان دولتی به جای ۵ روز و نیم، تنها ۴ روز و نیم سر کار خود حاضر میشوند.
کدام کشورها بیشترین تعطیلات را دارند؟
طی سالهای اخیر، کاهش تعداد روزهای کاری در هفته از پنج روز به چهار روز در برخی از کشورهای جهان مطرح شده و این در حالی است که همهگیری کرونا، فرصت مناسبی ایجاد کرده که این طرح در عمل به اجرا گذاشته شود. کشورهایی مانند ایسلند، سوئد، اسپانیا، نیوزیلند و ژاپن، هفته کاری ۴ روزه را به معرض آزمون گذاشتهاند و در ظاهر نتایج هم مثبت بودهاست. اما آیا اساسا اجرای چنین طرحی در ایران ممکن است؟
تعطیلات بیشتر باعث افزایش بهره وری در کار میشود؟
جالب است بدانید که بسیاری از شرکتهایی که روزهای کاری خود را به چهار روز در هفته کاهش دادهاند، رضایتمندی خود را از افزایش بهرهوری کارکنان اعلام کردهاند بر این اساس، ساعت کاری بیشتر به معنای کار هوشمندانهتر و پربازدهتر نیست و به همین دلیل، روی کاهش ساعت کاری هفتگی به ۳۲ ساعت (۴ روز کاری و روزی ۸ ساعت) تاکید شده است. مثلا تجارت نیوز نوشته: به عنوان نمونه، شرکت «مایکروسافت» در شعبههای خود در ژاپن، روزهای کاری هفتگی کارکنان خود را به ۴ روز کاهش داده بود. طبق برآورد این شرکت، در نتیجه این طرح بهرهوری کارکنان به طور متوسط به میزان ۴۰ درصد بیشتر شده است. در نیوزیلند نیز یک طرح آزمایشی مشابه، حاکی از افزایش ۳۲ درصدی بهرهوری در بین کارکنان بوده است.