چرا خمیر بیسکویت ترک میخورد؟
_ نمناک نوشت: بیسکویت یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین خوراکیهایی است که به روشهای گوناگون و با مواد اولیه متفاوت تهیه میشود. شما در خانه برای کودکان و اهالی منزل میتوانید با در دسترسترین مواد اولیه و خیلی راحت بیسکویت تهیه کنید. بیسکویت خانگی معمولا طرز تهیه آسان و بی دردسری دارد، اما گاهی ممکن است مشکلاتی مانند ترک خوردن بیسکویت برایتان پیش آید.
سرد بودن خمیر بیسکویت
یکی از علتهای ترک خوردن بیسکویت عدم توجه به میزان گرمی و سردی خمیر آن است. توجه به سرد و گرم بودن خمیر در کیفیت پخت آن اهمیت دارد. برای پخت بیسکویت خمیر آن کاملا باید سرد باشد، زیرا خمیر خنک به صورت یک دست پخته میشود و در فر تغییر حالت نمیدهد و شل و پهن نمیشود. اگر هنگام پخت بیسکویت احساس کردید خمیر به اندازهی کافی سرد نیست آن را چند دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد شود.
آرد بیسکویت
در پخت بیسکویت باید به اندازه آرد آن توجه کنید، زیرا کم یا زیاد شدن آرد بر ظاهر بیسکویت تاثیر میگذارد. اگر در پخت بیسکویت بیش از حد از آرد استفاده گردد، بیسکویت شما سفت شده و طعم نامطلوبی خواهد داشت. اگر آرد کم استفاده شود، بیسکویت وا میرود و خمیر آن پس از پخت ترک میخورد پس هنگام پخت بیسکویت بر اساس دستور پخت عمل کرده و میزان آرد را مطابق آن بریزید.
جوش شیرین یا بیکینگ پودر در بیسکویت
در دستور تهیه بیسکویت استفاده از جوش شیرین و بیکینگ پودر وجود دارد. مقدار بکینگ پودر را هنگام تهیه بیسکویت دقیق اندازه گیری کنید، زیرا مقدار زیاد بکینگ پودر و همچنین جوش شیرین یکی از دلایل ترک خوردن بیسکویت است. استفاده از بیکینگ پودر در بیسکویت سبب پف کردن و سبکتر و ترد شدن بیسکویت میشود.
دمای فر
یکی از علتهای ترک خوردن بیسکویت بالا بودن دمای فر است. هنگام پخت بیسکویت به میزان دمای فر توجه کنید و قبل از قرار دادن آن فر را گرم کنید و از میزان دمای فر و درجهی آن مطمئن شوید. برای اطمینان از دمای فر دو عدد از بیسکویتها را آماده کنید و داخل فر که از قبل گرم کرده اید قرار دهید. اگر دما برای پخت آنها مطلوب بود از همان دما برای سایر بیسکویتها استفاده کنید و اگر نه دمای آن را تغییر دهید.
نکات مهم در پخت بیسکویتها
در پخت بیسکویتها باید دقیق اندازه گیری کنید و مطابق دستور تهیه جلو بروید. تغییر در رسپیها به هیچ عنوان مجاز نیست.
فاصله بیسکویتها نباید کم باشد و بیسکویتها با فاصله بیشتری از هم قرار گیرند.
جنس سینی فر نباید بیش از اندازه نازک باشد.
میزان شکر در بیسکویت اگر بیش از حد زیاد یا کم باشد باعث میشود بیسکویت طعم و بافت خوبی نداشته باشد.
کره نرم یکی از نقاط مشترک در اکثر بیسکویتهاست. اگر فراموش کردید کره را از قبل از یخچال خارج کنید، کره را رنده کنید تا سریعتر نرم شود.
خمیر بیسکویت را ورز ندهید، زیرا اگر بیسکویت زیاد ورز داده شود، باعث ایجاد گلوتن در آرد و سفت شدن بیسکویت میشود.