هشدار سازمان ملل درباره قحطی و گرسنگی در افغانستان
- «بابر بلوچ»، سخنگوی کمیساریای پناهندگان سازمان ملل، در گزارشی هشدار داد «با پیش بینی کاهش شدید دما در افغانستان، بسیاری از خانوادههای آواره فاقد سرپناه مناسب که از الزامات اولیه آنها برای زنده ماندن در سرمای شدید است، محروم هستند.»
سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، با راه اندازی کمپین جهانی جمع آوری کمکهای مالی زمستانی برای کمک به خانوادههای آواره شده اجباری در افغانستان و دیگر نقاط جهان با هدف مقابله با خطرناکترین ماههای سال، آن را «بحران گرسنگی و قحطی» توصیف کرد.
وی پس از بازگشت از کابل، گفت که کمبود سرپناههای عایق بندی شده، لباسهای گرم، غذای ناکافی، سوخت برای گرمایش و تجهیزات پزشکی تنها بخشی از محرومیتهایی است که آوارگان افغانستانی با آن مواجه هستند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل خواستار افزایش حمایت از ۳.۵ میلیون نفری است که بر اثر درگیری در داخل افغانستان آواره شدهاند؛ تنها ۷۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ آواره شدهاند.
نزدیک به ۲۳ میلیون نفر، یا ۵۵ درصد از جمعیت افغانستان، با سطح شدید گرسنگی روبرو هستند که نزدیک به ۹ میلیون نفر از آنها در معرض خطر قحطی هستند.
پیش از این نیز برنامه جهانی غذا با انتشار گزارشی هشدار داد که بسیاری از مردم جهان در آستانه قحطی و گرسنگی قرار دارند.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر ۳۷ میلیون نفر از مردم افغانستان نمیدانند وعده غذایی بعدی خود را از کجا تامین کنند - ۲۳ میلیون نفر در قحطی زندگی میکنند - و بیش از ۵ میلیون کودک زیر ۵ سال ممکن است بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست بدهند.