رکوردزنی گمرک/ ترخیص ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا در شهریور ۱۴۰۰
سید روح الله لطیفی در گفتوگو با میزان در خصوص آخرین وضعیت کالاهای اساسی موجود در گمرک گفت: در شهریورماه امسال ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شده که این رقم بیسابقه است.
وی بیان کرد: معدل ترخیص کالا قبل از شهریور امسال حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تُن کالا به ارزش سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده است که در شهریور ۱۴۰۰ این رقمها دوبرابر شده است و رکوردی در زمینه ترخیص کالا محسوب میشود.
سخنگوی گمرک ایران در رابطه با حوزه صادرات گفت: در مهرماه ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۵ میلیون و ۱۸۷ هزار تُن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۲۶۸ میلیون دلار صادرات انجام شده است که نزدیکترین عدد به مهرماه سال ۹۹ است و رشد حدود ۶ درصد رشد داشته است.
لطیفی در ادامه با اشاره به وضعیت ترانزیت گفت: در این زمینه یک میلیون و ۱۵۳ هزار تن کالا در آبان سال ۱۴۰۰ ترانزیت شده که رکورد جدیدی در ۳ سال گذشته است.
وی افزود: به طور کلی در ۸ ماهه نخست امسال ۸ میلیون و ۱۰۱ هزار تُن کالا از مسیر ایران عبور کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۸۰ درصدی روبرو بوده است و این میزان در ۸ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ بیشتر از ۱۲ ماهه سال ۹۹ و بیشتر از کل ۱۲ ماهه سال ۹۸ بوده است و پیش بینی میشود اگر با همین میزان بحث ترانزیت ادامه پیدا کند ممکن است در پایان سال به ۱۲ میلیون ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تُن کالا برسیم که با توجه به رکورد ترانزیت در ۹۳ با رقم ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در حال نزدیک شدن به این رقم هستیم.
سخنگوی گمرک ایران گفت: در اطرافمان کشورهایی همچون افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ارمنستان وجود دارد که محصور در خشکی هستند و برای تامین نیازهای خود و یا صادرات کالاهایشان باید از مسیر کشورهای دیگر استفاده کنند و کشورهایی همچون ترکمنستان، قزاقستان در کنار یک دریاچه بزرگ قرار دارند و برای دسترسی به آبهای بین المللی خصوصاً برای رفتن به دریاهای آزاد و جنوب اروپا یا آفریقا یا آمریکای شمالی و لاتین یکی از مسیرهای ارزان و نزدیک و اقتصادی از مسیر ایران به بنادر جنوبی کشور است.
لطیفی تاکید کرد:از لحاظ جغرافیایی ما در موقعیت برتر قرارداریم و در جایی قرار گرفته ایم که نقطه عطف جنوب به شمال و شرق به غرب دنیا جمهوری اسلامی ایران است و این ظرفیت باید حتما فعال شود و و مسیر ایران علاوه بر کوتاه بودن، سریعتر و ارزانتر هم باید بشود.