برای مادربزرگها نوه مهمتر است یا فرزند؟
_ روزنامه خراسان نوشت: محققان دانشگاه اموری در آتلانتای جورجیا ۵۰ زنی را که دستکم یک نوه ۳ تا ۱۲ سال داشتند، در یک تحقیق شرکت دادند. محققان از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (فانکشنال امآرآی) استفاده کردند تا فعالیت مغز را موقع نگاه کردن مادربزرگها به عکسهای نوهشان، والدین بچه و تصاویر بچگیشان مشاهده کنند.
جیمز ریلینگ، متخصص مغز و اعصاب و مردمشناس به آژانس فرانسپرس در همین باره میگوید: «تماشای این عکسها مناطقی از مغز را بهکار میگیرند که به همدلی عاطفی مربوط میشود. به نظر میرسد وقتی مادربزرگها عکسهای نوهشان را تماشا میکنند واقعا احساس میکنند نوهشان چه حسی داشته است. بهاینترتیب وقتی عکس نوهشان در حال شادی را نشان میدهند، آنها هم آن شادی را احساس میکنند و وقتی عکس نوه نگرانشان را نشان میدهند، آنها همان نگرانی را احساس میکنند.»
نتیجه این تحقیق
این تحقیق جدید که عملکرد مغز را در مادربزرگها بررسی کرده، نشان میدهد آنها احتمالا بیشتر به نوههایشان وابستهاند تا به بچههای خود، زیرا با نسل جوانتر بیشتر احساس «همدلی عاطفی» میکنند. همدلی عاطفی ممکن است مولفه مهم واکنش مادربزرگها به نوههایشان باشد.
«ریلینگ» در مصاحبه با مادربزرگهای شرکتکننده در این آزمایش دریافت که بسیاری از زنان احساس میکردند حالا که دیگر تحتفشار وقت و مسائل مالی زمان بزرگکردن بچههای خودشان نیستند، میتوانند بیشتر کنار نوههایشان باشند. او میگوید: «در واقع خیلی از آنها میگفتند که از مادربزرگ بودن، بیشتر از مادر بودنشان لذت میبرند.» همچنین تحقیقات دانشگاه آکسفورد نشان میدهد بچههایی که با میزان بالایی از مشارکت پدربزرگ و مادربزرگها بزرگ میشوند، در آینده مستقلترند و مشکلات عاطفی و رفتاری کمتری دارند.