سخنگوی گمرک ایران: نصب ایکس ری تولید داخل در گمرکات کشور/ ایران جزو شش کشور تولید کننده این تکنولوژی است
سخنگوی گمرک ایران گفت: هم اکنون ایران وارد باشگاه تولیدکنندگان ایکس ری شده و جزء شش کشور تولید کننده این تکنولوژی است.
_ روح الله لطیفی در گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر گفت: در ۵ سال گذشته، تجهیز گمرکات در دستور کار قرار گرفت و ۱۶ دستگاه ایکس ری فعال شد که ۱۳ دستگاه نمونه خارجی و سه دستگاه هم تولید داخلی بوده است.
وی افزود: تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان باعث شد که دیگر دستگاه «ایکس ری» در اختیار ما قرار نگیرد، اما گمرک ایران ارادهای داشت تا با توان داخل، این تجهیزات را تامین کند که تیم شهید فخری زاده در وزارت دفاع با اقدام جهادی مبادرت به ساخت ایکس ری کردند.
سخنگوی گمرک کشور ادامه داد: بر این اساس قراردادی برای تولید سه دستگاه ایکس ری منعقد شد که هم اکنون یک دستگاه در مرز بازرگان فعال شده، یک دستگاه نیز روز گذشته در مرز اینچه برون در استان گلستان رونمایی شده و یک دستگاه دیگر منتظر تستهای انرژی اتمی است که بعد گذراندن این تستها در مرز نور دوز بین ایران و ارمنستان، وارد چرخه خواهد شد.
لطیفی اظهار داشت: هم اکنون ایران وارد باشگاه تولیدکنندگان ایکس ری شده و جزء شش کشور تولید کننده این تکنولوژی است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز قراردادی برای تولید ۱۵ دستگاه با شرکتهای دانش بنیان منعقد شده که روز گذشته یکی از این دستگاهها در بندر شهید رجایی بندر عباس افتتاح شد؛ بر این اساس هم اکنون ۱۷ دستگاه فعال در کشور داریم و قرار است مابقی دستگاهها نیز تا پایان سال ۱۴۰۳ در مرزهای کشور مستقر شوند.
سخنگوی گمرک کشور اذعان داشت: با توجه به آنکه ما بیش از دو هزار کیلومتر مرز داریم و کنترل کالاهای وارداتی و صادراتی از مرزها بسیار دشوار است، وجود این دستگاهها برای کنترل بحث صادرات و واردات، امنتر است.
لطیفی با اشاره به بحث ترانزیت کالا هم گفت: در قرن ۲۱، گمرکات و سازمانهای مستقر در مرز نباید باعث ایستایی شوند، بنابراین هم باید حاکمیت و هم سرعت اعمال شود و این امر زمانی تحقق مییابد که تکنولوژی به کمک ما بیاید، که فعلا این اتفاق در گمرکات اصلی ما افتاده و در گمرکات دیگر نیز تا دو سه سال آینده انجام میشود.
محمد شیرازیان مدیر سامانه جامع تجارت نیز در خصوص علت تاخیر در تکمیل این سامانه گفت: سامانه جامع تجارت از سال ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۹۷ یک بار رونمایی شد، سال گذشته با ورود شورای اجرایی فناوری اطلاعات بعد از پیگیری مصوبات توسط دستگاههای نظارتی از جمله سازمان بازرسی، روند پیگیریها سرعت پیدا کرد و مهلتی برای تاریخ ۹/۹/ ۹۹ تعیین شد تا دستگاهها تکالیف خود را جهت تکمیل سامانه جامع تجارت انجام بدهند.
وی ادامه داد: سامانه جامع تجارت یک سامانه فرابخشی است و تکمیل آن به همکاری تمام دستگاههای حوزه تجارت داخلی و خارجی دارد؛ قدمهای مثبتی برداشته شد، اما سرعت پائین بود که با ورود آقای رئیسی، ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و ماموریتی که به معاون اول رئیس جمهوری داده شد، مصوباتی ابلاغ شد که ابلاغ این مصوبات منجر به تسریع روند تکمیل سامانه جامع تجارت و همکاری دستگاهها شد.
مدیر سامانه جامع تجارت اضافه کرد: تعدادی از دستگاهها به تکالیف خود در این رابطه عمل نکرده اند که طولانیترین مهلت تعیین شده برای آن ها، تا پایان سال است که امیدواریم با همکاری و پیگیری دستگاه ها، سامانه جامع تجارت تکمیل شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *