واکسن چقدر میتواند از ابتلا به کرونای آفریقایی پیشگیری کند؟
_ برنا نوشت: سازمان بهداشت جهانی، واریانت جدید از ویروس عامل کووید-۱۹ را در لیست واریانتهای نگران کننده (Varian of concern) و با نام Omicron (O، حرف پانزدهم الفبای یونانی و نه Nu) قرار داد.
دادههای اولیه نشان از ریسک بالای این واریانت برای عفونت مجدد در مقایسه با دیگر واریانتها دارد. به نظر میرسد تعداد افراد مبتلا با این واریانت در تمام استانهای آفریقای جنوبی در حال افزایش است.
بعد از واریانتهای آلفا، بتا، گاما و دلتا، حالا امیکرون پنجمین واریانتی است که در لیست واریانتهای نگران کننده قرار میگیرد البته انگلستان این واریانت را در لیست واریانتهای تحت بررسی (Variant under investigation) قرار داده است.
همچنین وزیر بهداشت آفریقای جنوبی گفته است که با بررسی نمونه کوچکی از موارد ابتلای با امیکرون، مشخص شده است که اکثر موارد بستری از افراد غیر واکسینه بوده اند و این نشان میدهد که واکسن محافظت ایجاد میکند.
حسین کیوانی، ویروس شناس گفت: خصوصیات این ویروس با توجه به ویژگی ها، سرعت انتشار و بیماری زایی آن هنوز مشخص نیست و اطلاعات علمی از این ویروس هنوز منتشر نشده است.
وی با اشاره به هشدارهای کشورهای مختلف در خصوص این جهش از ویروس افزود: زمانی که ما پوشش خوبی از واکسیناسیون داشته باشیم، این نوع از ویروس نمیتواند خیلی خطرناک باشد.
کیوانی تصریح کرد: واکسیناسیون افراد جامعه میتواند خیلی موثر باشد و حتی ۵۰ تا ۶۰ درصد میتواند از این سویه جدید پیشگیری کند.
این ویروس شناس با بیان اینکه جهشهای ایرانی مثل کشورهای دیگر دائما در حال بررسی است، گفت: اوایل شیوع بیماری کرونا در کشور نیز این اتفاق افتاد و من نیز مدیر پروژه آن بودم و این امر دائما بررسی میشود.
کیوانی درباره نام گذاری جهشها به عنوان جهش ایرانی افزود: واریانت خاصی مشاهده نشد تا نام آن به عنوان یک جهش ایرانی اعلام شود چرا که جهشهای ایرانی با جهشهای دیگر دنیا خیلی فرقی ندارد.
او با بیان اینکه ویروس کرونا هر جایی تکثیر پیدا کند، جهش خواهد داشت، گفت: اگر ببینم تلفات در ایران هم بالا میرود جهشها را بررسی میکنیم هم اکنون هم به طور تصادفی از هر جایی نمونه بیاید بررسی میشود و جهشهای آن تعیین میشود.