شگردهایی برای تهیه سس کچاپ خانگی
_ نمناک نوشت: یکی از انواع چاشنیهای خوش طعم و خوشمزهای که بسیار پرطرفدار و پرمصرف است سس کچاپ میباشد، به خاطر همین قصد داریم دستور سس خانگی کچاپ را با شما به اشتراک بگذاریم.
جالب است بدانید این سس بدون مواد افزودنی و زائد همچون روغن، رنگ و هر ماده مضر دیگری میباشد پس با ما در این بخش از آشپزخانه نمناک همراه باشید تا طرز تهیه این خوشمزه سالم را آموزش ببینید.
مواد لازم سس کچاپ
رب گوجه فرنگی ۱ و ۱.۲ پیمانه
پودر خردل ۱.۲ قاشق غذاخوری
فلفل ۱.۸ قاشق غذاخوری
شکر قهوهای ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲.۳ پیمانه
نمک ۱.۲ قاشق چایخوری
پودر میخک ۱.۸ قاشق چایخوری
سرکه سیب ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس کچاپ به صورت مرحله به مرحله
برای تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزه با دقت مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول
در اولین مرحله با استفاده از یک ظرف مدرج ۳۵۰ میلی لیتر رب گوجه را داخل آن بریزید این مقدار تقریباً معادل با یک و نیم پیمانه میباشد.
مرحله دوم
در مرحله بعدی برای تهیه سس کچاپ خانگی اقدام به اضافه کردن نصف قاشق چای خوری نمک، دو قاشق شکر قهوهای و نصف قاشق پودر دانه خردل کرده و یک هشتم قاشق چای خوری از زردچوبه، فلفل و میخک را نیز به موادتان اضافه نمایید.
مرحله سوم
حالا نوبت این است که مایعات را به مواد تان اضافه کنید بنابراین دو سوم پیمانه آب و سه قاشق سرکه سیب را نیز با ترکیب قبلی مخلوط کنید.
مرحله چهارم
در چهارمین مرحله بایستی همه مواد را با هم و با استفاده از یک همزن دستی هم بزنید تا به طور کامل یکدست و یکنواخت شوند. چنانچه مشاهده کردید مواد غلیظ است میتوانید آب بیشتری به آن اضافه کنید، سپس اقدام به چشیدن سس کرده و اگر نیاز بود نمک اضافه نمایید.
در نهایت سس به دست آمده را داخل یک ظرف شیشهای که درب محکمی دارد بریزید و آن را به مدت چند ساعت داخل یخچال قرار دهید چراکه این کار باعث میشود سس کچاپ طعم لذیذی به خود بگیرد.
فوت و فن حرفه ایها در تهیه سس کچاپ
میتوانید شکر سفید را جایگزین شکر قهوهای کنید.
چنانچه میخواهید سس گرم داشته باشید میتوانید با اضافه کردن ۱.۳ پیمانه آب، سس را روی حرارت بگذارید تا چند غل بزند.
در اضافه کردن نمک احتیاط لازم را به جا آورید و با کم کم افزودن آن به طعم مطلوب سس برسید.
با این روش تهیه، سس کچاپ شما تا سه هفته در یخچال ماندگاری دارد.
طبق ذائقه خود با کمی اضافه کردن مقدار آب میتوانید غلظت سس را تغییر دهید.
برای اینکه سسی که درست کرده اید به اندازه کافی تند باشد میتوانید از فلفل چیلی پودر شده و یا پودر فلفل قرمز به مقدار دلخواه و بیشتر از حد معمول استفاده کنید.
جوز هندی و دارچین از جمله ادویههای خوش عطر دیگری هستند که در خاص بودن طعم سس خانگی تاثیر گذار هستند.