مدیر کل عربی، آفریقایی سازمان توسعه تجارت: سهم دو درصدی ایران در بازار واردات کشور‌های همسایه

20:14 - 01 آذر 1400
کد خبر: ۷۷۶۱۷۱
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیر کل عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت گفت: ایران در بازار وارداتی ۱۵ کشور همسایه خود تنها ۲ درصد سهم دارد و این در حالیست که ظرفیت صادراتی ما بیشتر از این میزان است.

_ فرزاد پیل تن در گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های ژئوپولتیک ممتاز جمهوری اسلامی ایران داشتن ۱۵ کشور همسایه است گفت: سهم ایران از بازار یک تریلیون و ۱۶۰ میلیارد دلاری واردات ۱۵ کشور همسایه، تنها ۲۰ میلیارد دلار یعنی ۲ درصد است و این در حالسیت که بررسی‌های صورت گرفته در نهاد‌های مختلف نشان می‌دهد ظرفیت صادراتی ما بیشتر از این میزان است.

وی با اشاره به اینکه این آمار مربوط به صادرات غیر نفتی می‌شود، افزود: محصولات کشاورزی، مواد غذایی، محصولات ساختمانی، روغن‌های صنعتی، آهن و فولاد؛ اقلام عمده‌ای است که جمهوری اسلامی ایران توانسته در سال‌های گذشته به کشور‌های همسایه صادرات داشته باشد.

مدیر کل عربی، آفریقایی سازمان توسعه تجارت ادامه داد: پتانسیل سنجی‌ها نشان می‌دهد در بلند مدت امکان افزایش صادرات به ۵ برابر و در کوتاه مدت امکان افزایش صادرات به سطح دو برابری یعنی حدود ۵۰ میلیارد دلار با کشور‌های همسایه وجود دارد.

پیل تن با بیان اینکه داشتن ۱۵ کشور همسایه با جمعیت زیاد، ظرفیت بسیاری برای تجارت در کشور ایجاد کرده است، اما به دلیل برخی مشکلات و فراهم نبودن زیر ساخت‌های لازم از این ظرفیت به خوبی بهره گرفته نمی‌شود تصریح کرد: در برخی کشور‌ها نیز امکان تامین نیاز‌های آن کشور را نداریم و در برخی موارد نیز قیمت‌های ما در مقایسه با چین و ترکیه که رقبای ما در کشور‌های همسایه هستند رقابتی نیست.

وی با بیان اینکه ما توانسته ایم از ظرفیت‌های کشور در بازار وارداتی عراق به خوبی استفاده کنیم گفت: این در حالیست که پتانسیل سنجی‌ها نشان می‌دهد ما ظرفیت خالی ۴ میلیارد دلاری برای افزایش صادرات به عراق داریم؛ در این کشور در رقابت نزدیک تجاری با ترکیه و چین هستیم و سهم ۲۳ درصدی از بازار ورداتی عراق را داریم و سهم چین و ترکیه نیز یک تا دو درصد بیشتر از ما است.

مدیر کل عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت خاطر نشان کرد: برای توسعه صادرات به عراق و رقابت با کشور ترکیه در این بازار باید زیر ساخت‌های تجاری از جمله حمل و نقل، بسته بندی، کیفیت و قیمت مناسب فراهم شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *