تفاوت آرد ذرت با نشاسته ذرت در چیست؟
_ نمناک نوشت: اگر اهل آشپزی هستید، حتما در دستور تهیه برخی شیرینیها و غذاها نام نشاسته ذرت و آرد ذرت را مشاهده کرده اید. اگر فکر میکنید نشاسته ذرت همان آرد ذرت است، کاملا در اشتباهید، زیرا آرد ذرت و نشاسته ذرت دو محصول کاملا متفاوت هستند که مراحل تهیه، ساختار، کاربرد و روش استفاده متفاوتی دارند و اگر هر کدام را به جای دیگری استفاده کنید قطعا نتیجه خوبی دریافت نخواهید کرد.
آرد ذرت چیست؟
آرد ذرت با نام انگلیسی corn flour آردی نرم میباشد که از آسیاب کردن دانههای ذرت خام و خشک تهیه میشود. روند تهیه آرد ذرت مانند آرد گندم است. با دستگاههای مخصوص دانههای ذرت خام و خشک را آسیاب و پودر نرم و نسبتا لطیفی حاصل میشود که به آن آرد ذرت میگویند.
آرد ذرت چه رنگی است؟
دانههای ذرت در رنگهای مختلف وجود دارد، برخی دانهها بنفش، مشکی، قرمز تیره یا رنگی هستند پس رنگ آرد ذرت به رنگ دانههای ذرت بستگی دارد، اما معمولا آرد ذرت را به رنگ نخودی یا زرد ملایم خواهیم داشت.
بافت آرد ذرت چگونه است؟
آرد ذرت میتواند درجه زبری متفاوتی داشته باشد، اما حتی آرد ذرت با بافت ریز و نرم هم کمی از آرد گندم زبرتر است. درجات زبری متفاوت آرد ذرت موجب میشود مصارف مختلفی در آشپزی داشته باشد.
کاربرد آرد ذرت چیست؟
از آرد ذرت برای تهیه برخی از خمیرها مانند خمیر بنیه (خمیر جوجه چینی)، خمیر نان پیتزا، تهیه اسنک و انواع نان و همچنین پفک و کرانچی استفاده میشود.
نشاسته ذرت چیست؟
نشاسته ذرت با نام انگلیسی corn starch طی فرآیندی از دانه ذرت استخراج میشود و برای تهیه آن به دستگاههای مخصوص صنعتی و فرآیندهای مختلف نیاز است.
نشاسته ذرت چه رنگی است؟
نشاسته ذرت آرد سفید رنگی است، اما نباید آن را با نشاسته گندم که به نام نشاسته یا نشاسته گل نامیده میشود، اشتباه بگیرید. شما اصلا نمیتوانید در دستوری که نشاسته ذرت دارد از نشاسته گندم استفاده نمایید. نشاسته ذرت در فروشگاههای بزرگ یا فروشگاههای لوازم قنادی موجود میباشند.
بافت نشاسته ذرت چگونه است؟
نشاسته ذرت در حالت معمول نرم و لطیف است و بافت خاصی دارد. برای تشخیص نشاسته ذرت میتوانید مقداری نشاسته ذرت را بین دو انگشتتان حرکت دهید، با حرکت دادن نشاسته بین دو انگشت صدای خاصی شبیه به جیر جیر شنیده میشود.
کاربرد نشاسته ذرت چیست؟
نشاسته ذرت عامل غلظت در غذاها و شیرینی هاست و در دستورات شیرینی و برای لطافت کیک و شیرینی عموما از این نشاسته استفاده میشود.
نشاسته ذرت در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاسترد نیز کاربرد دارد.
نشاسته ذرت را میتوان در انواع سوپ و سس استفاده نمود.
نشاسته ذرت در تزئینهایی که با فوندانت صورت میگیرد، نیز کاربرد زیادی دارد.
تفاوت آرد ذرت با نشاسته ذرت
تفاوت آرد ذرت با نشاسته ذرت رو به صورت خلاصه و مفید عبارتند از:
آرد ذرت تهیه شده از آسیاب کردن دانه ذرت خشک و خام، اما نشاسته ذرت طی فرآیندی از ذرتها استخراج میشود.
نشاسته ذرت بافتی بسیار نرم و لطیف دارد، اما آرد آن زیاد نرم نیست.
رنگ نشاسته ذرت سفید است، اما رنگ آرد ذرت به رنگ نوع دانه ذرت بستگی دارد و میتواند رنگ زرد از روشن تا تیره باشد.
نشاسته ذرت کاربردهای متعددی دارداما استفاده از آرد ذرت در مقایسه با نشاسته ذرت کمتر است.
نکات نگهداری از آرد و نشاسته ذرت
نشاسته ذرت را در ظروف در بسته و جای خشک و خنک نگهداری کنید.
آرد ذرت فاقد گلوتن است و بیشتر مستعد خراب شدن و فساد است پس این آرد را باید هم از گرما و رطوبت محافظت نمود و در مکانی خشک نگهداری کنید.
در صورت تغییر در بو و رنگ آرد و نشاسته ذرت از مصرف آن در تهیه غذا خودداری کنید.
.