طرز تهیه خورش سبزی فسنجان شمالی با مرغ
_ برترینها نوشت: خورش سبزی فسنجان یکی از انواع خورشتهای سنتی ایرانی میباشد که بیشتر در شمال کشور گیلان و لاهیجان تهیه میشود و کمی با فسنجان خودمان متفاوت است، ولی با طعم و مزه فوق العاده که میتواند رقیب خوبی برای فسنجان باشد.
اما شاید مهمترین قسمت این خورش سبزی آن است که باید از سبزیهای معطر گیلانی استفاده کنید البته امروزه از فروشگاه اینترنتی به راحتی میتوانید این سبزی را تهیه کنید و یا سبزی معطر دلخواه را جایگزین کنید، ولی طعم آن با سبزی چوچاق و کوتکوتو بسیار جذابتر میشود. شما میتوانید داخل خورش سبزی فسنجان از مرغ تکهای یا گوشت قلقلی استفاده کنید و بنا به ذائقه خود میزان ترشی و شیرینی آن را تنظیم کنید. امروز در پارسی دی خورش سبزی فسنجان با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش سبزی فسنجان
مرغ یا اردک ۴ تکه
گردو آسیاب شده ۴۰۰ گرم
رب انار ترش ۱ ق غذا خوری
رب آلوچه ۱ ق غذا خوری
سبزی معطر (چوچاق، خالیواش، نعنا، گشنیز، تره) جمعا ۵۰۰ گرم
سیر ۲ حبه
بادمجان ۲ عدد
گوجه ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گلپر به مقدار لازم
طرز تهیه خورش سبزی فسنجان شمالی با مرغ
مرحله اول: آماده سازی و تفت دادن گردو
ابتدا گردوها را داخل آسیاب ریخته و آن قدر بزنید تا کاملا به روغن افتاده له شوند سپس داخل یک گمج یا ظرف خورش بریزید و کمی تفت دهید تا به روغن بیفتد مدام هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله دوم: افزودن رب
در ادامه رب آلوچه را نیز اضافه کنید و تفت دهید وقتی رب آلوچه خوب تفت خورد رب انار ترش را بهش اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد کمی زردچوبه اضافه کنید و مجدد تفت دهید تا یکدست شود سپس به آن آب سرد اضافه کنید باید در حدی آب اضافه کنید که زمانی که مرغ را اضافه میکنید روی مرغها را بپوشاند سپس درب گمج را قرار دهید و بگذارید تا گردوها پخته شوند.
مرحله سوم: سرخ کردن مرغ
در ادامه تکههای مرغ را داخل تابه با کمی روغن خوب سرخ کنید سپس به آن کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و از تابه خارج کنید سپس در ادامه سبزی فسنجان را خرد کنید سپس داخل تابه با کمی روغن تفت دهید سپس سیر را رنده کنید به آن اضافه کنید و تفت دهید و بعد رب را نیز افزوده و هم بزنید و در انتها کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
مرحله چهارم: پخت خورش سبزی فسنجان
بعد از دو ساعت پخت گردوها به آن سبزیها را اضافه کنید و بگذارید تا سبزی و گردوها پخته شوند بعد از ۳۰ دقیقه مرغها را اضافه کنید و بگذارید تا مرغ پخته شود سپس به همراه برنج میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه خورش سبزی فسنجان با مرغ
در بین پخت حتما خورش را هم بزنید تا گردو ته نگیرد.
اگر آب خورش کم شد از چند قطعه یخ استفاده کنید.
سبزی فسنجان را به صورت خرد شده میتوانید تهیه کنید.
گمج ظرف سفالی میباشد که در آن خورشت تهیه میشود.