نکاتی برای خوشمزهتر شدن میرزا قاسمی
_ نمناک نوشت: میرزا قاسمی یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که بسیار محبوب و پرطرفدار میباشد. کمتر کسی است که به شمال کشور سفر کرده باشد و میرزا قاسمی معروف گیلانی را نخورده باشد. تهیه این غذای گیاهی آسان است، اما برای خوشمزهتر شدن آن خانمهای گیلانی ترفندهایی را به کار میبرند که در این بخش به آنها میپردازیم.
برای تهیه میرزا قاسمی از بادمجانهای کشیده و براق و قلمی استفاده کنید.
رستورانهای شمالی برای کباب بادمجان از منقل ذغال استفاده میکنند پس اگر میخواهید میرزا قاسمی شما طعم دودی داشته باشد حتما بادمجانها را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید.
اگر طعم دودی بادمجانها را دوست ندارید، میتوانید آنها را آب پز یا سرخ کنید، اما قبل از سرخ کردن بهتر است کمی در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آنها از بین برود.
برای خوشمزهتر شدن میرزا قاسمی میتوانید گوجه فرنگیها را نیز کباب کنید.
برای خوشمزه شدن طعم میرزاقاسمی قبل از اضافه کردن گردوها، آنها را با کمی کره پاستوریزه در یک ماهیتابه جدا تفت دهید تا روغن بیندازند و سپس اضافه کنید.
برای تزیین میرزا قاسمی از مغز گردو هم استفاده میشود. همچنین میتوانید تخم مرغ را جداگانه در ظرفی با کره تهیه کنید و در موقع سرو روی میرزا قاسمی قرار دهید.
اگر میخواهید میرزا قاسمی طعم و رنگ بهتری داشته باشد، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود و به میرزاقاسمی بیافزایید.
"مواد لازم برای تهیه میرزاقاسمی" (برای ۴ نفر)
مواد لازم
مقدار
بادمجان ۴ عدد
تخم مرغ ۲ عدد (اختیاری)
گوجه فرنگی ۲ عدد
سیر ۴ حبه
گردو تازه خرد شده ۱ فنجان
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
جعفری خرد شده به مقدار لازم
طرز تهیه میرزا قاسمی اصل گیلانی با گردو
برای تهیه میرزاقاسمی اصیل و سنتی گیلانی طبق مراحل زیر عمل کنید:
۱. بادمجانها را خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا خشک شوند. بادمجانها را روی منقل یا روی شعله گاز کبابی کنید.
۲. پوست بادمجانهای کباب شده را جدا کنید.
* برای پوست کندن بادمجانهای کبابی آنها را پس از کباب کردن داخل یک کاسه بریزید و روی کاسه را سلفون کشیده و ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا بادمجانها عرق کرده و پوست آنها راحت جدا گردد.
۳. گوشت بادمجانها را روی یک تخته بگذارید و با یک چاقو تیز آنها را ریز کنید.
۴. گوجه فرنگیها را خوب بشویید و انتهای آنها را برش کم عمقی بزنید و ۵ دقیقه داخل آب جوش بریزید و سپس آنها را از قابلمه خارج کنید و داخل یک کاسه آب خیلی سرد بریزید و پوست گوجهها را خیلی راحت جدا کنید.
۵. پس از جدا کردن پوست، گوجه فرنگیها را رنده یا ریز خرد کنید.
۶. چهار حبه سیر یا بیشتر را رنده یا ریز خرد کنید.
۷. سیر رنده شده را با مقداری روغن تفت دهید؛ سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.
۸. بادمجانها را به تابه اضافه کنید و همراه با سیر به مدت تقریبا یک ربع تفت دهید تا رنگ بگیرند.
۹. گوجه فرنگی رنده شده را به مواد بیافزایید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
۱۰. حرارت شعله را کم کنید تا آب مواد کشیده شود.
۱۱. سپس گردو خرد شده را اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید.
۱۲. در صورت تمایل به استفاده از تخم مرغ، با مقدار کمی روغن تخم مرغها را در ظرفی نیمرو کنید.
۱۳. پس از پختن تخم مرغ ها، آنها را تکه تکه کنید و با مخلوط بادمجان و گوجه فرنگی به خوبی ترکیب کنید.
۱۴. میرزا قاسمی را داخل ظرف مورد نظرتان بکشید و با مقداری جعفری خرد شده تزئین کنید.
۱۵. میتوانید این غذا را با نان یا برنج کته در کنار یک لیوان دوغ و یک کاسه ماست یا سیر ترشی نوش جان کنید.