ترکیب اعضای نهاد تنظیمکننده صنعت نفت متمایل به دولت یا بخش خصوصی نباشد
سید حمید حسینی در گفتوگو با میزان، در مورد پیشنهاد شورای رقابت برای تدوین اساسنامه نهاد تنظیمکننده صنعت نفت، اظهار داشت: در مسیر اصلاح ساختار حکمرانی انرژی در کشور، قطعاً یکی از ارکان اصلی وجود نهادهای نهاد تنظیمگر مستقل است و شرط وجود استقلال در تصمیمگیری از الزامات ایجاد چنین نهادهایی است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: ترکیب اعضای نهاد تنظیمکننده باید بهگونهای باشد که نه به سمت دولت و نه بخش خصوصی باشد بلکه این ترکیب باید فارغ از منافع بتواند تصمیمگیری کند.
حسینی افزود: پیشنهادمان این است که دو نفر از شورای رقابت، ۲ نفر از قوه قضاییه، یک نفر از وزارت نفت، یک نفر از وزارت صمت، یک نفر از وزارت اقتصاد یا بورس، یک نفر اتاق بازرگانی و یک نفر از تشکلهای بخش خصوصی باشد که ما پیشنهادمان از اعضای پتروشیمی است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران تصریح کرد: بنابراین در صورت رعایت چنین مواردی در ترکیب نهاد تنظیمکننده، دولت دست بالایی نخواهد داشت.
وی گفت: تجربه نشان داده که داشتن نظام رگلاتوری (تنظیمگری) میتواند از بسیاری از تصمیمات غیر کارشناسی که بعضاً در دولت و مجلس پشت دربهای بسته گرفته میشود، جلوگیری کند.
حسینی بیان کرد: قطعاً اگر بخواهیم به سمت حاکمیت سیاستگذاری درست برویم باید بحث شکلگیری نظام رگلاتوری را جدی بگیریم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران خاطرنشان کرد: شکلگیری نظام رگلاتوری میتواند به صنایع پاییندستی نفت کمک بسیاری کند.