وضعیت این روزهای بازار ارز؛ دلار ۲۸ هزار تومانی مشتری ندارد
- تسنیم نوشت: بازار ارز اوایل هفته گذشته با انتشار خبر مشخص شدن تاریخ شروع مذاکرات احیای برجام در ۸ آذرماه کاهشی شد، اما پس از گذشت چند روز از شدت تأثیر این خبر در بازار کاسته شد و معاملهگران با استناد به اظهارات ضد و نقیض طرفین مذاکرات و با برجسته کردن این گزاره که مذاکرات در کوتاهمدت به سرانجام نخواهد رسید و فرسایشی خواهد بود نرخ دلار را بهسمت خروج از کانال ۲۷ هزار تومان و ورود به کانال ۲۸ هزار تومانی هدایت کردند.
اما بهنظر میرسد این گروه از معاملهگران فراموش کردهاند که نفس شروع مذاکرات فارغ از کوتاهمدت و یا فرسایشی بودن آن سیگنالی مثبت بههمراه دارد و در بدترین حالت موجب رکود و کاهش حجم معاملات در بازار خواهد شد. لازم به یادآوری است که مذاکرات قبلی برجام بیش از ۲۰ ماه طول کشید و طی آن تلاطم و التهاب خاصی در بازار ارز کشور مشاهده نشد لذا تأکید بر فرسایشی بودن مذاکرات نمیتواند دلیلی بر افزایش ناگهانی و شدید نرخ ارز باشد.
از سوی دیگر نگاهی به وضعیت معاملات بازار رسمی ارز کشور در قالب حواله و اسکناس که از طریق سامانه نیما و بازار متشکل ارزی انجام میشود نشانگر بهبود اوضاع نسبت به سال گذشته است، در این خصوص و طبق اعلام بانک مرکزی حجم معاملات در نیما طی هفت ماه ابتدای سال جاری معادل کل سال گذشته بوده و در بازار متشکل ارزی نیز با رشدی قابلتوجه به ۱.۱ میلیارد دلار رسیده است.
- بیشتر بخوانید:
- نرخ ۳۰ ارز در بازار بین بانکی افزایش یافت
همچنین رییسکل بانک مرکزی چندی پیش تأکید کرده بود که وصول درآمدهای ارزی دولت در هفت ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، سه برابر شده است. علاوه بر این نگاهی به رفتار بازارساز در دو سه ماه گذشته نشان میدهد که بازارساز تمایلی برای ورود نرخ ارز به کانال ۲۸ هزارتومانی ندارد و هرگاه نرخ ارز به حوالی این قیمت رسیده است با قدرت وارد عمل شده و نرخ را به عقب رانده است، امری که تحلیلگران فنی و تکنیکال نیز بر آن صحه میگذارند و کانال ۲۸ هزارتومانی را بهعنوان نقطه مقاومت بازار اعلام میکنند.
در این خصوص مشاهدات میدانی نشان میدهد که برای دلار ۲۸ هزارتومانی خریدار چندانی در بازار وجود ندارد و نرخ ارز توان بالا رفتن بیش از این را در مقطع فعلی ندارد.
کنار اینها تلاش برای جبران کسری بودجه دولت از طریق فروش ارز در نرخهای بالا و نیز فروش ارز در قیمتهای بالا توسط سفتهبازان و نوسانگیران از جمله مواردی است که همواره در شرایط مشابه مورد توجه فعالان و تحلیلگران بازار بوده است.