تاثیر خطر گرمایش زمین بر زندگی صدها میلیون نفر در جهان

14:03 - 24 آبان 1400
کد خبر: ۷۷۲۸۳۸
یک تحقیق نشان می‎دهد که اگر تلاش‌ها برای پایان دادن به وضعیت اضطراری آب و هوایی با شکست مواجه شود، نیمی از جمعیت جهان از تنش شدید گرمایی رنج خواهند برد.

- بر اساس تحقیقات منتشر شده از سوی اداره هواشناسی انگلیس در اجلاس آب و هوایی گلاسکو، اگر بحران آب و هوا، دمای جهانی را تنها ۲ درجه سانتیگراد افزایش دهد، یک میلیارد نفر تحت تاثیر استرس گرمایی شدید قرار خواهند گرفت.

به گزارش «گاردین»، هدف اصلی اجلاس گلاسکو زنده نگه داشتن شانس محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد بود، اما کارشناسان گفته‎اند که برای رسیدن به این هدف کار زیادی باید انجام شود.

اداره هواشناسی انگلیس دمای «لامپ مرطوب»، کمترین دمایی که در شرایط فعلی محیط تنها با تبخیر آب به دست می‌آید، را ارزیابی کرد که هم گرما و هم رطوبت را ترکیب می‌کند.

هنگامی که این میزان به ۳۵ درجه سانتیگراد می‌رسد، بدن انسان نمی‌تواند با عرق کردن خود را خنک کند و حتی افراد سالمی که در سایه نشسته‎اند، در عرض ۶ ساعت جان خود را از دست می‌دهند.

تجزیه و تحلیل هواشناسی انگلیس از محدودیت دمای «لامپ مرطوب» ۳۲ درجه سانتیگراد استفاده کرد که در آن کارگران باید حداقل ۱۰ روز در سال به طور منظم استراحت کنند تا از خستگی گرمایی جلوگیری کنند.

اگر تلاش‌ها برای پایان دادن به وضعیت اضطراری آب و هوایی با شکست مواجه شود و دمای هوا تا ۴ درجه سانتیگراد افزایش یابد، نیمی از جمعیت جهان از این تنش شدید گرمایی رنج خواهند برد.

گرما بارزترین تاثیر گرمایش جهانی است و بر اساس مطالعه اخیر، گرمای شدید در شهر‌های سراسر جهان در دهه‌های اخیر ۳ برابر شده است.

در تابستان ۲۰۲۰، بیش از یک چهارم جمعیت آمریکا از اثرات گرمای شدید با علائمی مانند حالت تهوع و گرفتگی عضلات رنج می‌بردند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، طی ۲ دهه منتهی به سال ۲۰۱۷، دستکم ۱۶۶ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل موج گرما جان خود را از دست داده‎اند.

دولت انگلیس بار‌ها توسط مشاوران رسمی آب و هوا هشدار داده است که این کشور به طرز تاسف باری برای افزایش گرما، به ویژه در مکان‌های آسیب‌پذیر مانند بیمارستان‌ها و مدارس، آماده نیست.

دانشمندان چندین سال است که در مورد سطوح کشنده گرما و رطوبت هشدار داده‎اند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که خلیج فارس در خاورمیانه، که قلب صنعت نفت جهانی است، در صورت کنترل نشدن تغییرات اقلیمی، از امواج گرمایی فراتر از حد بقای انسان رنج خواهد برد.

بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۸، مرگبارترین مکان روی کره زمین برای موج گرمای شدید آینده، دشت شمال چین، یکی از پرجمعیت‌ترین مناطق جهان و مهم‌ترین منطقه تولید غذا در این کشور بزرگ خواهد بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *