مقام ارشد سازمان ملی استاندارد: مغایرت حجم و وزن اعلامی و اعمالی کالاها کمفروشی است
مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد گفت: اگر بر روی کالا یک کیلوگرم درجشده باشد باید وزن کالا نیز این مقدار باشد و اگر کالا بهجای یک کیلوگرم ۹۰۰ گرم باشد تولیدکننده، کمفروشی کرده است.
خبرگزاری میزان -
- علی سعادتی امروز در یک نشست خبری که همزمان با «روز ملی کیفیت» برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگار میزان درباره پدیده شایع کمفروشی و مغایرت آشکار حجم و وزن اعلامی و اعمالی برخی کالاها و مواد غذایی، گفت: تولید کننده کالا باید وزن و حجم کالا را بر روی برچسب کالا درج کند و سازمانهای متولی مثل سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و سازمان ملی استاندارد نیز میزان حجم و کیفیت کالا را ارزیابی میکنند.
مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد افزود: اگر بر روی کالا یک کیلوگرم درج شده باشد باید وزن کالا نیز این مقدار باشد و اگرکالا به جای یک کیلوگرم ۹۰۰ گرم باشد تولیدکننده، کمفروشی کرده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد افزود: اگر بر روی کالا یک کیلوگرم درج شده باشد باید وزن کالا نیز این مقدار باشد و اگرکالا به جای یک کیلوگرم ۹۰۰ گرم باشد تولیدکننده، کمفروشی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: مصرف کننده باید از طریق برچسب کالا مطلع شود که وزن درج شده بر روی کالا با وزن کالا مطابقت دارد همچنین سازمانهای متولی نیز حجم و وزن کالا را پیگیری و ارزیابی میکنند.
همچنین محمودرضا طاهری مدیرکل سازمان استاندارد استان تهران پیشتر درباره علت کمفروشی کالا و اقلام خوراکی در گفتوگو با میزان بیان کرده بود که از ابتدای سال در استان تهران ۲۰۰ نمونه برداشتهایم و همه این نمونهها را برای معاونت نظارت بر اجرای استاندارد میفرستیم و از تمام استانهای نمونهها را جمعآوری میکنند و بعد اطلاعرسانی میکنند که بهعنوانمثال خرمای را بهعنوان نمونه برداشتیم و این برندها وزن کمی داشتند و این برندها وزن کمی نداشتند و یا اینکه در نمونهها آبمیوه را هم از تهران و هم از استانهای دیگر مثل خراسان، سیستان بلوچستان و ... برمیداریم و نهایتاً این نمونهها در معاونت نظارت بر اجرای استاندارد جمعبندی، تجزیهوتحلیل میشود.
طبق گفته این مقام مسئول،: اوایل تقلباتی صورت میگرفت و در قوطی ابعاد یک کیلویی قدیم ۸۸۰ گرم کالا میریختند و روی قوطی نیز ۸۸۰ وزن زده میشد سازمان استاندارد درصد پُری را در نظر گرفت که بر اساس آن فضای خالی دربسته بندی کالا نباید خالی باشد تا مردم را گول نزنند و در حال حاضر همه ظرفها کوچکتر از یک کیلوهای سابق شده است یعنی نمیشود در قوطی که حجم قوطی یک کیلو گنجایش است ۸۸۰ گرم کالا بریزیم اگر این کار را انجام دهیم در درصد پُری کالا مردود میشود؛ و این کار را هفت هشت سال میشود که سازمان استاندارد انجام داده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *