وزیر کشور: مطالبات باید متناسب با دخل و خرج باشد/ ضرورت ساماندهی ظرفیتهای بزرگ اقتصادی
وزیر کشور گفت: با بهرهوری اقتصادی، ترویج فرهنگ کار و به کارگیری دانش و علم و شناخت ظرفیتها میتوان از گردنهها با عزت عبور کرد.
خبرگزاری میزان -
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «احمد وحیدی» در آیین تکریم و معارفه استاندار مرکزی اظهار کرد: شاکریم که این روزها، با رحمت الهی همراه شد و نزولات آسمانی مردم را خوشحال کرد. خداوند رحمت خود را میرساند و مصرانه از خداوند درخواست میکنیم که لطف و رحمت خود را از جمله در نزولات آسمانی، مکررا و مفصلا بر ما عنایت کند.
وزیر کشور تصریح کرد: در استان ارزشمند و عزیزی حضور داریم که با یاد شهدا و عطر وجود آنها این استان محفوف است، ۷۱۰۰ شهید ناظر هستند و از روح پر فتوح آنها مدد میجوییم که راه آنها را ادامه دهیم که راه آنها عزت اسلام، مکتب اهل بیت، آرمانهای انقلاب اسلامی و خدا خواهی است.
وی با بیان اینکه امروز ایران به پایهای از قدرت و توانمندی رسیده است که راههای روشن آینده کاملا هویداست، گفت: اگرجه مشکلات اقتصادی وجود دارد، اما این مشکلات با لطف خداوند و اراده و توکل مردم عزیز قابل رفع است، ظرفیتهای بسیاری بزرگی داریم که باید بدان توجه داشته باشیم؛ اقتصادی که رقم بسیار بزرگی در حدود کمتر از دو هزار هزار میلیارد تومان یارانه میدهد ضعیف نیست، اما باید آن را ساماندهی کنیم، این مقدار یارانه پنهان را اگر بتوان با تدابیر روشن و بهتری توزیع و هدفمند کرد، میتواند اقتصاد کشور را رشد دهد.
وحیدی گفت: این رقم یارانه، رقم بزرگی است، اما اگر درست توزیع نشود، بهره وری اقتصاد را کاهش میدهد، در اقتصاد بهره ور، یارانه پنهان که اصولا میتواند همراه با رانتها و مفاسد و مشکلات و تبعیض باشد، اثربخش نیست، اما اگر این یارانهها به خوبی مدیریت و هدفمند شود میتواند موتور حرکت اقتصاد باشد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه ظرفیتهای بزرگ اقتصادی را باید بیش از پیش بشناسیم و با جرأت آنها را سامان دهیم، افزود: اگر این اقدامات انجام گیرد، ظرفیتهای بزرگی خلق میشود.
وی با اشاره به اهمیت موضوعاتی مثل وجدان کاری، تصریح کرد: اگر فرهنگ کار اصلاح شود، نتایج مفیدی در پی خواهد داشت. نگرش فرهنگی که فقط در پی افزایش مطالبات بدون افزایش بهره وری است، اشتباه است؛ روشن است که جامعهای که دخل و خرج آن همخوان نباشد دچار مشکل میشود و قطعا بخشی از دخل به بهره وری مرتبط میشود و مطالبات باید همسو با دخل و خرج باشد.
وحیدی با اشاره به لزوم شناخت ظرفیتهای هر منطقه از کشور، بیان کرد: صنایع بزرگ استان هر کدام در جای خود بسیار ارزشمند هستند و اگر این صنایع به نقطه رشد خود برسند، خوشههای صنعتی فراوانی شکل میگیرد و میتواند ظرفیتهای صنعتی استان را بیش از پیش بارور کند و درای صورت نگرانیهایی مثل پرداخت حقوق، موضوعیت نخواهد داشت.
وزیر کشور افزود: باید پس از تامین نیازهای داخلی، بازارهای خارجی را جذب کرد و این ظرفیت در استان مرکزی موجود است و میتواند نیاز داخلی را تامین و بازار صادراتی کسب کند.
وی تصریح کرد: صادرات یک میلیارد دلاری استان خوب است، اما باید به صادرات چند میلیارد دلاری رسید و اقتصاد دانشبنیان را به حرکت درآورد، قطعا با معنا یافتن این اقتصاد در صنایع بزرگ، تحول عظیمی شکل میگیرد.
وحیدی افزود: ۱۲۵ میلیون تن، تولید محصولات باغی در کشور است و ارزش مالی آن در مقایسه با آب، بذر و کود مورد مصرف و هزینههای تأمین آن، کمتر است و این روال نادرستی است. محصولات، باید حتما در مقایسه با نهادهها و هزینههای تولید، مصرفی برای تولید ارزش بیشتری داشته باشد.
وزیر کشور ادامه داد: در اقتصاد پیش رو که مد نظر مقام معظم رهبری است، مسلما خروجی در عرصه کشاورزی باید بیشتر از ورودی باشد و در محاسبات ملی و استانی باید به این امر توجه داشت و با توجه به این امر به دنبال اصلاح امور باشیم.
وی افزود: قطعا با کشاورزی نوین و با استفاده از نهادههای مناسب، میتوانیم فقط از بخش کشاورزی و فقط در ۲۰۰ هزار هکتار، ۱۰ها میلیارد دلار درآمد داشته باشیم و اگر این وسعت ۱۰ برابر شود درآمدها به چند صد میلیارد دلار میرسد و باید به ظرفیتهای موجود توجه داشت.
وحیدی با اشاره به حوزه گردشگری که استان مرکزی دارای ظرفیت در آن است، افزود: استان جاذبههای طبیعی، تاریخی و علمی و فرهنگی متنوع دارد، ظرفیتها موجود است و همه باید تلاش کنیم. در کنار دولت، مردم باید تلاش کنند، اگر اقتصاد مردم محور شود قطعا اتفاقات خوبی رقم میخورد، وظیفه دولت، رفع موانع برای حضور مردم در میدان است، اطمینان دادن و ایجاد امنیت سرمایه و اقتصاد و دعوت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواسته مردم است و قطعا حضور مردم بهره وری را اصلاح میکند.
وی گفت: اینکه خواستار توجه استانداران به مباحث اقتصادی هستیم، به معنی تلاش در جهت حضور مردم در اقتصاد و به میدان آمدن سرمایههای مردم است تا شعار سال نیز محقق شود.
وزیر کشور با بیان اینکه امروز در حال تکریم مسئولی هستیم که به دنبال حل مسائل و مشکلات مردم بوده است، افزود: استاندار جدید مرکزی به موضوعات اشراف دارد و امیدواریم حرکت استان به سمت پیشرفت را با سرعت بیشتر و باشکوهتر دنبال کند.
وی با اشاره به ضرورت همفکری و هم اندیشی خبرگان و فرزانگان، گفت: قطعا یک نفر به عنوان استاندار نمیتواند همه امور را انجام دهد به همین دلیل تلاش جمعی برای به میدان آوردن همه ظرفیتهای مردمی لازم است تا چهره استان را متحول کند و این استان محل انتقال فناوری به سایر استانها باشد.
وزیر کشور با اشاره به یکی از ظرفیتهای صنعتی استان مرکزی ادامه داد: به عنوان نمونه، واگن پارس میتواند تولید کننده انواع واگن باشد، و این در حالی است که نیاز بسیار زیادی در عرصه واگنهای مسافری، باری و مترو در کشور وجود دارد و ظرفیت واگن پارس در این عرصه باید به کار گرفته شود
وحیدی تصریح کرد: اقتصاد استان باید نرخ رشد ۸ درصد را داشته باشد و باید استاندار و تیم مدیریت سهم هر بخش را برای تحقق این رشد مشخص کند؛ تحقق این رشد، کار سختی است، اما شدنی است.
وی با اشاره به افتخار آفرینی اخیر نیروی دریایی سپاه پاسداران، افزود: این افتخار به هیچ عنوان انکارپذیر نیست و مقتدرانه در برابر قدرتهای زورگو ایستادگی میکند و در عمل چنین افتخاری را رقم میزند؛ یک عده هم به دنبال ندیدن این افتخارات هستند، اما در اوج افتخار این توطئهها خنثی میشود، بخش زیادی از این افتخارات مربوط به قدرتهای معنوی و توان سیاسی و اقتدار جمهوری اسلامی است که با دست خالی، اما با پیام بزرگ حاصل شده است و در بحث اقتصادی نیز نباید تصور کرد که موفقیتهای اقتصادی نشدنی داشت؛ چرا که نشدنها القائات شیطانی است و ملت ما در مقابل این القائات مقاومت کرده است.
وزیر کشور تاکید کرد: با حل مسائلی از جمله؛ بهره وری اقتصادی، ترویج فرهنگ کار، به کارگیری دانش و علم و شناخت ظرفیتها میتوان از گردنهها با عزت عبور کرد و در این صورت، هیچ قدرتی جلودار پیشرفت بیش از پیش این کشور نخواهد بود و قطعا کسی توان تهدید را نخواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *