رئیس اتاق تعاون بوشهر: سازمان اموال تملیکی کالاهای توقیفی را با مزایدههای صوری به صاحبان کالا بازمیگرداند!
غلامحسین درایی در خصوص مشکلات رسوب کالا و اموال تملیکی در بنادر، گفت: در سالهای گذشته به عنوان مثال حدود ۱۳۷۴ الی ۱۳۷۸ کلیه کالاهای بدون صاحب و متروکه در انبارهای سازمان اموال تملیکی باقیمت مشخص در اختیار کارمندان دولت گذاشته میشد و از بعد نظارتی هم آمار تحویل این کالاها دقیقاً گرفته میشد.
وی افزود:، اما متأسفانه این رویه عوض شد و با ایجاد ارتباطاتی، کالاهای توقیفشده با برگزاری مزایدههای صوری به خود صاحبان کالا که در ظاهر برنده مزایده میشوند بازگردانده میشوند.
درایی بیان کرد: اگر طبق همان رویه قبلی کالاهای بلاتکلیف وبدون صاحب در اختیار تعاونیهای مصرف کارمندی گذاشته شود علاوه بر جلوگیری از رسوب و فساد کالاها کارمندان نیز از مزیت استفاده از این کالاها منتفع خواهند شد.
رئیس اتاق تعاون بوشهر در خصوص دلایل رسوب کالادر بنادر، گفت: متأسفانه وضعیت کالاهای موجود در بنادر بسیار نامناسب و اسفبار است و این چند دلیل دارد یکی اینکه در سازمان اموال تملیکی تشکیل پرونده و طی مراحل اداری برای تعیین تکلیف و ترخیص کالا زمانبر است و مورد بعدی اینکه جمعآوری کالاها از بنادر و انتقال آنها برای سازمان اموال تملیکی هزینهدارد و از طرفی سازمان اموال تملیکی ظرفیت نگهداری این حجم کالا را ندارد و بعضاً انبارهای نگهداری کالا در سازمان اموال تملیکی استیجاری هستند.
وی در خصوص ورود رئیس دستگاه قضا به مشکلات رسوب کالا و اموال تملیکی، گفت: با توجه به سابقه چندین ساله مدیریتی آقای محسنی اژهای در قوه قضاییه و اشراف دقیقی که به قوانین و مقررات قاچاق کالا و اموال تملیکی دارند ورودشان برای حل مشکلات اموال تملیکی ونحوه نگهداری آنها در بنادر صد درصد کارگشا است و ما اطمینان داریم با نظارت و دستورات آقای محسنی اژهای این مشکلات بهزودی حل خواهند شد.
این فعال بخش تعاون بهعنوان کلام پایانی با اشاره به این که یکی از مشکلات قاچاق کالا در شهرهای مرزی به رکود تعاونیهای مرزنشینان بازمیگردد، افزود: اگر تعاونیهای مرزنشینان برای واردات کالا مجوز داشته باشند و در این زمینه فعال باشند قاچاق کالا بهشدت کاهش پیدا خواهد کرد و غیرفعال بودن تعاونی های مرزنشینان یکی از علتها و معضلات قاچاق کالا از دید ما تعاون گران است.