تعیین تکلیف اسناد هویتی کودکان با مادر ایرانی و پدر افغانستانی تسریع شود

14:32 - 14 آبان 1400
کد خبر: ۷۷۱۵۹۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه با اشاره به حضور دو هزار کودک با مادر ایرانی و پدر افغانستانی در استان کرمان، تاکید کرد: تعیین تکلیف اسناد هویتی این کودکان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
- حجت الاسلام و المسلمین نورالله قدرتی، معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه در اختتامیه کارگاه نظام عدالت برای اطفال و نوجوانان با تاکید بر کودکان مهاجر و پناهنده در کرمان، با اشاره به این مطلب که ۷۹ مصوبه در مورد حقوق کودک و ۳۳۰ مصوبه در مورد اتباع و مهاجرین در دو جلد کتاب جمع آوری شده وجود دارد، بیان کرد: کارگاه نظام عدالت برای اطفال و نوجوانان با تاکید بر کودکان مهاجر و پناهنده به رعایت بیشتر حقوق این قشر بیانجامد، زیرا اطفال و نوجوانان سنگ بنای جامعه هستند که باید به آن توجهی خاص و ویژه کرد.

وی تاکید کرد: باید به وضعیت جسمانی، روحی، ذهنی، اخلاق، تغذیه و تربیت اطفال و نوجوانان توجه ویژه‌ای شود.

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه ضمن بیان اینکه تکلیف اصلی برای صیانت و شخصیت اطفال و نوجوانان، رشد و تعالی آن‌ها بر دوش والدین است، تاکید کرد: مسئولیت‌های والدین، تکلیف حکومت ها، مسئولان و سازمان‌های مربوطه را نفی نمی‌کند و نه تنها سازمان‌ها بلکه تک تک افراد جامعه در این زمینه وظیفه دارند.

حجت الاسلام و المسلمین قدرتی تصریح کرد: نباید به جایی بیانجامد که کودکی برای لقمه نانی، سرپناهی و ... سرقت کرده و یا تحلفی را مرتکب شود و یا کودکی چنان در جامعه رها شود که عده‌ای طمع کرده و از او در بحث سرقت، تکدی گری، قاچاق و. سوء استفاده کنند.

وی تصریح کرد: عمده وظایف در حوزه اطفال و نوجوانان از جمله در زمینه تحصیل، امنیت و ... در دست نهاد‌های اجرایی است و در این زمینه اعتبارات نیز در اختیار آن‌ها قرار دارد، اما اگر دستگاه قضایی با جدیت به میدان آید و از قدرت قلم خود به جا، به موقع، قاطعانه و شجاعانه استفاده کند می‌تواند زمینه‌ای را فراهم کند که حقوق کودکان در جامعه هر چه بیشتر حفظ شود.

معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه گفت: دادستان‌ها و روسای حوزه‌های قضایی باید جایگاه خود برای حفظ حقوق اطفال و نوجوانان را جدی بگیرند، زیرا سرنوشت آینده کشور به دست همین نوجوانان و جوانان است.

حجت الاسلام والمسلمین قدرتی، افزود: جهان بشریت بعد از جنگ‌های جهانی اول و دوم به موضوع کودکان توجه ویژه‌ای کرده است و بیشتر قوانین این حوزه در این بازه زمانی مصوب شده است، هر چند که در اجرای آن اقدام قابل توجهی انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه نقش بانوان در تربیت، رشد و تعالی کودکان بیشتر از مردان است، ادامه داد: توجه به حقوق کودک مختص به بعد از ولادت وی نیست و حتی در قبل از تولد وی نیز باید به آن توجه شود و این موضوع در آموزه‌های دین مبین اسلام نیز مورد توجه قرار گرفته بطوری که حتی مراقبت‌های قبل از انعقاد نطفه توجه شده است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *