گسترش جولانگاه مافیای کنکور با افزایش سهم سوابق تحصیلی

1:20 - 13 آبان 1400
کد خبر: ۷۷۱۲۱۴
با افزایش سهم سوابق تحصیلی بدون ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای اجرای آن، مدارس غیر دولتی که کیفیت آموزشی را تبلیغ می‌کنند دست بالا را در جذب دانش آموزانی خواهند داشت که توان مالی بیشتری دارند و خود را به این مافیا می‌سپارند تا به تحققق رویای آن‌ها کمک کنند و از این رهگذر نیز جیب‌های خود را انباشته کنند. از این رو افزایش سهم سوابق تحصیلی فرصت بیشتری را در اختیار مافیای کنکور قرار خواهد داد و میدان حضور و جولانگاه آن‌ها را افزایش خواهد داد و کمکی در جهت عدالت آموزشی نخواهد بود.
-پس از کش و قوس‌های فراوانی که در موضوع حذف و یا کاهش تاثیرات آزمون کنکور در انتخاب رشته و ورود به دانشگاه ایجاد شد، شورای عالی انقلاب فرهنگی در تیرماه ۱۴۰۰ با بررسی موضوع تغییرات کنکور در بیانیه‌ای این تغییرات را اعلام کرد.

اما آنچه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مهمترین تغییرات کنکور در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ عنوان شده، مناقشات زیادی را برانگیخته است. برخی موافق بوده و طرح را تحولی سازنده در کنکور می‌دانستند وعده‌ای نیز مخالف این تغییرات هستند و آن را خلاف عدالت آموزشی و همچنین شرایط حاکم به نظام آموزشی می‌دانند.

یکی از مسائل مورد مناقشه این موضوع بود که عنوان شد ، سوابق تحصیلی سهم بیشتری می‌یابد یا کنکور چند مرحله‌ای می‌شود، اما باید دید این تغییر فرم‌ها چه تاثیری در برابری آموزش ایجاد می‌کند و دانش آموزان با شرایط مالی ضعیف هم آیا می‌توانند از این تغییرات بهره ببرند.

با همه این تردیدات این موضوع همچنان وجود دارد که با افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور چه گشایشی در وضعیت عدالت آموزشی ایجاد می‌کند یابه عبارت بهتر چه کمکی به رفع تبیض‌های موجود خواهد کرد؟

تنها زمین بازی تغییر کرده است
با توجه به تاکیدات بر افزایش سهم سوابق آموزشی داوطلبان ورود به دانشگاه این موضوع بعه ذهن متبادر می‌شود که تغییر آنچنانی رخ نداده است و تغییرات در موضوعات شکلی بوده است و نه محتوایی از این رو با تغییرات شکلی نه تنها مسئله حل نمی‌شود بلکه معضلات زیادی نیز به نظام آموزشی افزوده خواهد شد.

مجید حسینی استاد دانشگاه و فعال رسانه‌ای در گفت‌وگو با میزان، گفت: شرط معدل یا افزایش سهم سوابق تحصیلی باعث می‌شود حالا مافیای کنکور وارد مدارس شود، کتاب بفروشد، کلاس برگزار کند و اینگونه همه موارد جدید نیز به نفع مافیای کنکور است.
حسینی در مورد نهاد‌ها و ارگان‌هایی که می‌تواند در این راه موثر باشند، گفت:مجوز کتاب‌های کمک آموزشی و مجوز موسسات کنکور را وزارت ارشاد و آموزش و پرورش می‌دهد، اگر جلوی این‌ها گرفته شود به عادلانه شدن شرایط کمک خواهد کرد.

وی گفت:من مخالف کنکور نیستم، مخالف شرایط نابرابری هستم ک به واسطه کنکور ایجاد می‌شود، باید کنکور را عادلانه کنیم و تغییرات محتوایی ایجاد کنیم و نه اینکه هر از گاهی با اظهار نظرات به فرم‌ها انتقاد و یا آن‌ها را تغییر دهیم.

دست مافیای کنکور بازتر می‌شود
حسینی اضافه کرد:تن‌ها راه مبارزه با مافیا کنکور این است که به موسسات آموزشی و مافیایی کنکور مجوز داده نشود تا شرایط برابری برای حضور در میدان کنکور برای دانش آموزان فراهم شود، در غیر اینصورت همچنان شاهد بی عدالتی خواهیم بود.

وی گفت:از این رو تا زمانی که دانش آموز از بهره مالی مناسبی برخوردار نیست نمی‌تواند در رشته‌ای که دوست دارد قبول شود، سابق بر این افراد بدون جایگاه اجتماعی و اقتصادی خود در این آزمون شرکت می‌کردند افراد حتی اگر توان مالی پایینی داشتند می‌توانستند نتایج بسیار درخشانی را در کتکور کسب کنند، اما دیگر تا زمانی که فرد هزینه نکند نمی‌تواند به نتایج دلخواه برسد.

حسینی در پایان با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش و سازمان سنجش در جهت میدان دادن به مافیای کنکور گفت:تا زمانی که نتوانیم محتوا را تغیر دهیم و به برپایی کنکور عادلانه برگردیم نمی‌توانیم صحبت از عدالت آموزشی داشته باشیم چرا که امروز قبول شدن در رشته هایی، چون پزشکی برای فردی است که هزینه‌های کلانی در این راه کرده است و یک فرد عادی نمی‌تواند با اکتفا به کتاب و مدرسه به آن دست یابد.

حذف کنکور شعار پوپولیستی است
ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با میزان، گفت:تمام عقلای ما هر چه تلاش کرده اند نیز نتوانسته اند به حذف کنکور برسند، بنابراین راه جایگزینی برای حذف یکباره کنکور نداریم، حذف کنکور یک شعار پوپولیستی است و مصرف انتخاباتی و رسانه‌ای دارد.

وی در مورد معضلات کنکور و از جمله مافیای آن گفت: کنکور اگر آفتی دارد باید درمان شود، اگرچه کنکور فعلی را هم مطلوب نمی‌دانیم چرا که نمی‌تواند تمام زحمات افراد را منعکس کند و کاملا عادلانه نیست.


اشکالات جدی بر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد است
عضو کمیسیون آموزش مجلس در مورد سوالی پیرامون ایرادات وارد بر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد کاهش تاثیر کنکور سراسری گفت: مصوبه از دو جهت اشکال دارد، یک اینکه وارد قانون گذاری شده و این نقض قانون اساسی است و سوء استفاده از فرمایشات امام و مقام معظم رهبری است که به مصوبات شورا اعتبار دادند، ایراد دوم محتوای آن است، که ما از آن اشکال گرفتیم و نیاز است تا در آن بازنگری‌هایی صورت بگیرد.

وی در ادامه گفت:اگر چه که بنده در جریان هستم که روی همین مصوبه هم ساعت‌ها کار کارشناسی شده است و عقل آن جمع بالاخره به این نتیجه رسیده، اما اشکالات جدی بر آن وارد است و نیاز به بررسی دارد.

در نهایت اینکه شاید در بدو امر اینگونه به نظر برسد که موضوع افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور می‌تواند به کمک دانش آموزانی بیاید که در طی سال‌های پایانی تحصیلی تلاش فراوانی نمونده و همچون کنکور سراسری نتایج تلاششان در ۴ ساعت سنجیده نشده است، اما بحثی که در اینجا مطرح است این موضوع است که باید برای وضع هر قانونی ابتدا زیر ساخت‌ها فراهم شود.

زمانی که معدل داوطلبان شرط ورود به دانشگاه شود، این بار حضور مافیای کنکور به جای آموزشگاه‌ها به مدارس میسر می‌شود.
و نکته پایانی این که با افزایش سهم سوابق تحصیلی بدون ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای اجرای آن، مدارس غیر دولتی که کیفیت آموزشی را تبلیغ می‌کنند دست بالا را در جذب دانش آموزانی خواهند داشت که توان مالی بیشتری دارند و خود را به این مافیا می‌سپارند تا به تحققق رویای آن‌ها کمک کنند و از این رهگذر نیز جیب‌های خود را انباشته کنند. از این رو افزایش سهم سوابق تحصیلی فرصت بیشتری را در اختیار مافیای کنکور قرار خواهد داد و میدان حضور و جولانگاه آن‌ها را افزایش خواهد داد و کمکی در جهت عدالت آموزشی نخواهد بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *