چند روش صحیح برای فریز کردن اسفناج
_ نمناک نوشت: اسفناج از سبزیهایی است که حاوی آهن، ویتامین کا، کلسیم بوده و استفاده از آن در انواع سالادها و غذاها فواید زیادی برای سلامتی دارد.
شما میتوانید برای استفاده از فواید بی نظیر اسفناج آن را به صورت تازه استفاده کنید، اما اگر میخواهید در همه فصول و در هر زمانی در غذاهایتان از این سبزی کاربردی استفاده نمایید، میتوانید اسفناج را با روشهایی که در این گزارش آورده ایم، فریز کنید.
درست است فریز کردن اسفناج حالت خمیری و نرم به آن میدهد، اما بخش زیادی از مواد مغذی اسفناج پس از یخ زدن حفظ میشود.
نحوه خرید اسفناج تازه
در خرید اسفناج به این نکات توجه کنید:
اسفناجهای تازه و جوان را خریداری کنید، این اسفناجها ساقههای نازک دارند.
هنگام خرید اسفناج دقت کنید که اسفناج برگهایی با رنگ سبز تیره داشته باشند.
اسفناجهای پژمرده، لکه دار، قهوهای یا زرد را نخرید.
اگر برگها بسیار تیره یا پلاسیده هستند و بوی تندی دارند آنها را خریداری نکنید.
برای تهیه آب سبزیجات از ساقههای بزرگ استفاده کنید، زیرا همهی مواد مغذی موجود در برگها را دارا میباشند.
اسفناج را چگونه بشوییم؟
در یک کاسه بزرگ آب سرد بریزید و برگهای تازه و سبز اسفناج را درون آن خیس دهید. پس از یک ربع تا نیم ساعت خیس دادن برگهای اسفناج را به خوبی با همان آب بشویید. این کار را چند بار تکرار کنید تا اسفناجها کاملا شسته و تمیز شوند. شستن اسفناج با آب جاری میتواند به برگها آسیب برساند.
هنگامی که کار شستشوی اسفناجها را تمام کردید آنها را در آبکش بگذارید تا آب شان گرفته شود و خشک گردد، زیرا خشک کردن مرحله اساسی در نگهداری اسفناج است. دقت کنید برگهای اسفناج برای فریز کردن نباید آب داشته باشند، پس میتوانید برگها را روی یک پارچه نخی بریزید تا آب آنها جذب شود.
فریز کردن اسفناج
شما به چند روش میتوانید اسفناج را فریز کرده و به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید و هر زمانی که دلتان میخواهد از فریزر خارج کرده و پس از باز شدن یخ آن به غذاهای خود بیافزایید.
اسفناج را ۶ تا ۱۲ ماه میتوان داخل فریزر نگه داشت، اما بهتر است سبزیها زودتر از این مدت مصرف شوند، زیرا به مرور زمان عطر و طعم خود را از دست میدهند. روشهای فریز کردن اسفناج عبارتند از:
فریز کردن اسفناج به صورت خام:
برگهای اسفناج را به روش بالا بشویید و خشک کنید.
برگ اسفناجها را درسته و بدون اینکه خرد کنید، درون کیسههای مخصوص فریزر قرار دهید و با فشار، هوای اضافی کیسه را خارج کرده و داخل فریزر قرار دهید.
قبل از مصرف اسفناجها را درون یخچال بگذارید تا یخ آنها باز شود و سپس مصرف کنید.
با این روش حدود ۶ ماه میتوانید اسفناجها را داخل فریزر نگهداری کنید.
بلانچ کردن اسفناج
برای اینکه بتوانید اسفناج را به مدت طولانی تری نگه داری کنید از روش بلانچ کردن کمک بگیرید. مراحل بلانچ کردن اسفناج:
۱. در قابلمهای مقداری آب ریخته و بگذارید آب به جوش آید.
۲. به مدت ۲ دقیقه اسفناجها را داخل آب جوش ریخته و به سرعت خارج کنید.
نکته بسیار مهم:برای کاهش از دست رفتن مواد مغذی اسفناج، میتوانید از بخار بلانچینگ استفاده کنید. یعنی روی قابلمه پر از آب جوش یک سبد استیل بگذارید و اسفناجها را داخل سبد بریزید و بلافاصله بعد از ریختن اسفناجها داخل سبد، روی سبد را با یک درب قابلمه بپوشانید تا بخار حاصل از آب جوش بیرون نرود. چند دقیقه اسفناجها در این حالت قرار دهید.
۳. درون کاسهای بزرگ را آب یخ بریزید و اسفناجها را ۲ دقیقه درون آن قرار دهید، اینگونه فرآیند پخت متوقف شده و رنگ و طعم اسفناج حفظ میشود.
۴. اسفناجها آنها را روی یک پارچهی کاغذی پهن کنید و حدود ۲۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا رطوبت اسفناجها گرفته شود.
۵. اسفناجها را درون کیسه فریزر بریزید و هوای اضافه، درون کیسههای فریزر را خارج کنید.
فریز کردن پوره اسفناج
میتوانید اسفناج را پوره کرده و درون فریزر نگهداری نمایید و در تهیه کاپ کیک اسفناج استفاده کنید. مراحل پوره اسفناج:
شش قسمت اسفناج و یک قسمت آب را در مخلوط کن بریزید و مخلوط کن را روشن کنید تا پوره شود.
پوره را درون قالبهای مربعی یا قالب یخ بریزید و ۴ ساعت درون فریزر قرار دهید تا اسفناجها کاملا یخ ببندند.
سپس مکعبهای منجمد را از قالبها خارج کرده و درون کیسههای مخصوص فریزر قرار دهید و هوای اضافی درون کیسهها را خارج کنید.
آیا اسفناج منجمد سرطان زا است؟
اسفناج را میتوان هم به صورت خام و هم پخته به مدت ۶ تا ۱۲ ماه داخل فریزر با دمای منفی ۱۸ درجه سانتی گراد نگهداری کرد، اما یکی از نگرانیهای در مورد نگهداری اسفناج در فریزر این است که در اسفناج پختهای که در فریزر نگهداری میشود ترکیبهای سرطان زایی مانند نیتروزامین وجود دارد.
باید بدانید طبق تحقیقات و بررسیهای انجام شده روی اسفناجهای پخته و فریزشده مقدار این نیتروزامین خیلی کم است پس نگران نباشید.
سپاس از شما