تأمین سرمایه؛ چالش اصلی توسعه میادین گازی/ بخش عمدهای از میادین گازی توسعه نیافته است
جواد سلیمانپور در گفتوگو با میزان، با اشاره به مسئله کمبود احتمالی گاز در فصل سرما و ضرورت چارهاندیشی برای رفع این دغدغه، گفت: آنچه بهصورت پایدار میتواند شدت مصرف انرژی ما را اصلاح کند، دارای دو وجه زیرساختی و فرهنگ مصرف است.
وی ادامه داد: یکی از چالشهای موجود در رابطه با مصرف بیرویه انرژی در کشور، پایین بودن قیمت حاملهای انرژی است که باعث شده است مردم از وسایل گرمایشی و سرمایشی با تکنولوژی پایین و مصرف انرژی استفاده کنند.
این کارشناس حوزه انرژی تاکید کرد: در حوزه مصرف بنزین نیز همین اتفاق افتاده است و انتخاب نوع خودرو موردنظر مردم نیست که کدام خودرو مصرف سوخت پایینتری دارد. این درحالی است که در کشورهای اروپایی تلاش شده است برای استفاده بهینه از حاملهای انرژی از راهکارهای جایگزین استفاده شود.
وی تصریح کرد: البته باید توجه داشته باشیم که اصلاح مصرف بهینه انرژی را نمیتوان با تغییر ناگهانی قیمت حاملهای انرژی انجام داد، بلکه این اقدام باید در طولانی مدت انجام شود.
بخش عمده ای از میادین گازی کشور توسعه نیافته است
سلیمانیپور با اشاره به افزایش ظرفیت تولید گاز در کشور، افزود: در دورهای که تحریمها بر کشور حاکم بود عمدتاً توسعه پارس جنوبی را مبتنی بر توان ظرفیت داخل که به لحاظ فنی و اجرایی توجه است، انجام دادهایم.
وی با اشاره به چالش اصلی در افزایش ظرفیت تولید داخل، افزود: کشورمان با توجه به داشتن ۳۳ تریلیون ذخایر دومین دارنده ذخایر گاز دنیا است، اما هنوز بخش مهم و عمدهای از میادین گازی کشور توسعه نیافته است.
کارشناس ارشد انرژی بیان کرد: چالش اصلی در مقابل افزایش تولید در حقیقت سرمایه است که باید تأمین سرمایه برای توسعه میادین گازی اتفاق افتد.
قیمت عرضه گاز در داخل پایین تر از هزینه های تولید است
وی با اشاره به توسعه میادین گازی پارس جنوبی، ادامه داد: به دلیل اینکه بخش عمدهای از تولید در میادین گازی پارس جنوبی انجام میشود و از طرفی قیمت عرضه گاز در داخل بسیار پایینتر از هزینههای تولید است، سبب ایجاد چالش در توسعه تولید و افزایش ظرفیت در میادین گازی کشور شده است.
این کارشناس ارشد انرژی افزود: متاسفانه تاکنون به دلیل وجود تحریمها، امکان تأمین مالی برای توسعه میادین گازی وجود نداشته است.
وی با اشاره به راهکارهای افزایش ظرفیت تولید گاز در کشور، افزود: از جمله این راهکارها یکی اصلاح قیمت حاملهای انرژی و راهکار دیگر که در دنیا هم مرسوم است، فروش تولیدات میادین گازی به کشورهای خارجی است.
کارشناس ارشد انرژی در پایان خاطرنشان کرد: روزانه ظرفیت تولید یک میلیارد مکعب گاز در کشور وجود دارد که اگر از این ظرفیت بهدرستی استفاده شود، میتواند فرصت قابل توجهی در حوزه تولید ایجاد کند.
- بیشتر بخوانید:
- عزم وزارت نفت برای پرداخت بدهی گازی به ترکمنستان