گرم‌ترین سال تاریخ آسیا ثبت شد

14:49 - 04 آبان 1400
کد خبر: ۷۶۹۰۰۲
سازمان ملل در گزارشی به گرمای بی سابقه هوا در قاره آسیا در سال ۲۰۲۰ پرداخته است.
سازمان ملل می‎گوید که آسیا در سال ۲۰۲۰، شاهد رکوردشکنی گرمای هوا در تاریخ خود بوده است.
 
به گزارش «گاردین»، سازمان ملل پیش از آغاز اجلاس سران «CoP۲۶» (کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل که از یکشنبه ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر -۹ تا ۲۱ آبان- در گلاسکو برگزار می‌شود)، اعلام کرد که قاره کهن در سال ۲۰۲۰، گرم‌ترین سال تاریخ خود را تجربه کرده و شاهد آسیب‌های گسترده بر روند توسعه خود بود.
 
بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل، میانگین دمای هوای آسیا در سال ۲۰۲۰، ۱.۳۹ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین سال‌های ۱۹۸۱-۲۰۱۰ است.
 
این گزارش همچنین می‌گوید که همه بخش‌های منطقه تحت تاثیر دمای ۳۸ درجه سانتی‌گراد ثبت‌ شده در «ورخویانسک» روسیه قرار گرفته‌اند که به طور موقت به عنوان بالاترین دمای شناخته شده در شمال قطب شمال ثبت شده است.
 
در بخش دیگری از این گزارش آمده است «تاثیرات شدید آب و هوا و تغییرات اقلیمی در سراسر آسیا در سال ۲۰۲۰ باعث مرگ هزاران نفر، آواره شدن میلیون‌ها نفر و هزینه‌های صد‌ها میلیارد دلاری شد؛ در حالی که خسارات سنگینی بر زیرساخت‌ها و اکوسیستم‌ها وارد کرد.»
 
براساس این گزارش، میانگین کل ضرر‌های سالانه تخمینی ناشی از مخاطرات اقلیمی در چین ۲۳۸ میلیارد دلار، هند ۸۷ میلیارد دلار، ژاپن ۸۳ میلیارد دلار و کره جنوبی ۲۴ میلیارد دلار است.
 
ضمن این که میانگین زیان سالانه برای تاجیکستان به ۷.۹ درصد، برای کامبوج به ۵.۹ درصد و برای لائوس به ۵.۸ درصد تولید ناخالص داخلی می‌رسد.
 
در همین حال، افزایش گرما و رطوبت، منجر به از دست دادن ساعات کار در فضای باز در سراسر این قاره و هزینه بالقوه چند میلیارد دلاری خواهد بود.
 
بسیاری از جابجایی‌های ناشی از تغییرات اقلیمی در آسیا درازمدت بوده و مردم قادر به بازگشت به خانه یا محل سکونت خود نیستند.
در سال ۲۰۲۰، سیل و طوفان تقریباً ۵۰ میلیون نفر را در آسیا تحت تاثیر قرار داد و منجر به کشته شدن بیش از ۵ هزار نفر شد.
 
این میزان، از میانگین سالانه ۲ دهه گذشته یعنی ۱۵۸ میلیون نفر متاثر از سیل و حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ و میر، کمتر است که از موفقیت سیستم‌های هشدار زودهنگام در بسیاری از کشور‌های آسیایی حکایت دارد.
 
در سال ۲۰۲۰، میانگین دمای سطح دریا در اقیانوس‌های هند، آرام و منجمد شمالی نیز به رکورد بالایی رسید.
 
دمای سطح دریا‌ها و گرم شدن اقیانوس‌ها در آسیا و اطراف آن بیش از میانگین جهانی در حال افزایش است.
 
بر اساس این گزارش، دمای سطح دریای عرب و بخش‌هایی از اقیانوس منجمد شمالی بیش از ۳ برابر میانگین گرم شده اند.
 
همچنین حداقل وسعت یخ قطب شمال (پس از ذوب تابستان) در سال ۲۰۲۰، برای دومین بار پس از سال ۱۹۷۹ به کمترین میزان خود رسیده است.
 
تقریباً ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع یخچال طبیعی در فلات تبت و در هیمالیا وجود دارد که بزرگترین حجم یخ خارج از مناطق قطبی و منبع ۱۰ رودخانه بزرگ آسیایی است.
 
این گزارش در بخش دیگری می‎گوید «از بین رفتن یخچال‌ها در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که توده یخچال‌ها تا سال ۲۰۵۰ بین ۲۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد و بر زندگی و معیشت حدود ۷۵۰ میلیون نفر در منطقه تأثیر بگذارد.»
 
این امر پیامد‌های عمده‌ای برای سطح دریا‌های جهان، چرخه‌های آب منطقه‌ای و خطرات محلی مانند رانش زمین و بهمن دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *