جمع کثیری از کتابداران در نامهای خطاب به رئیس جمهور خواستار ادامه حضور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور شدند
- کتابداران، توجه به عزت نفس و کرامت نیروی انسانی، امیدبخشی، ایجاد نشاط و انگیزه در کارکنان و امکان ارتباط بیواسطه با علیرضا مختارپور را در کنار اخلاق مداری و اجرای پروژههای متعدد، از ویژگیهای دوره مدیریت او برشمردند و از رئیس جمهور خواستند به دغدغه آنان در خصوص استمرار حضور مختارپور در عرصه پراهمیت کتاب و کتابخوانی توجه ویژه کنند.
این نامه توسط صدها کتابدار در سراسر کشور امضا شده که به رییس جمهور محترم تقدیم خواهد شد. گفتنی است با اطلاع یافتن کتابداران سراسر کشور از موضوع و پیوستن آنها به جمع امضاکنندگان، بر تعداد آن افزوده میشود.
در این نامه آمده است:
حضرت حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای رئیسی
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام و آرزوی شادکامی و توفیق
جناب عالی رئیس «جمهور» هستید و «همه مردم» کانون خدمتگزاری شما هستند. خوشبختیم که بگوییم ما هم در «نهاد کتابخانههای عمومی کشور» نقطه تلاقی مردم و فرهنگ عمومی هستیم. محل کار ما یکی از عمومیترین نهادهای خدمترسان فرهنگی در کشور است و در عمر پرفراز و نشیب بیست ساله اش، با صبوری کتابداران زحمتکش و همت مدیران دلسوز و با وجود تنگناهای بسیار ـ که بیان آنها را به فرصتی دیگر میگذاریم ـ توانسته است با مدیریت حدود ۳۶۰۰ کتابخانه عمومی، ترویج دانستن و خدمت فرهنگی را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهد. در تیرماه ۱۳۹۰ هم توفیق دیدار رهبر فرزانه انقلاب شامل حال کتابداران شد و سخنان شان احساس سودمندی از کار در کتابخانه را، بیشتر از گذشته، در ما ایجاد کرد، و چه افتخاری از این بالاتر!
جناب آقای رئیس جمهور!
در این نوشته قصد ارائه گزارش کار در این سالها را نداریم که جنابعالی و مدیران فرهنگیِ آگاه در نظام مقدس ما به آنها واقفید. همچنین شما بحمدالله از سختیها و تنهاییها در کار فرهنگی باخبرید و نیازی به تکرار مکررات نیست.
حرف ما این است که در زمان سپری شده تاکنون، مجموعه مدیران این نهادِ واقعاً مردمی، از تلاش برای تثبیت و تقویت جایگاه و ساختار نهاد کم نگذاشتهاند، اما اخلاق و انصاف حکم میکند که بگوییم آنچه بخصوص در هشت سال گذشته به تدبیر رهبر عزیزمان در مدیریت نهاد اتفاق افتاد، حضور مردی فاضل و فرهنگی و کتابشناس و به معنای واقعی کلمه فرهیخته و دلسوز در رأس امور بود. علیرضا مختارپور، که حالا ما سال هاست او را «پدر مهربان کتابداران» صدا میزنیم، در کنار تجربه مدیریت فرهنگی، اخلاق را سرلوحه کارش قرار داد. هیچ نهادیِ منصفی نیست که توجه به عزت نفس و کرامت نیروی انسانی و امیدبخشی و ایجاد نشاط و انگیزه در کارمندان را در او ندیده باشد. واقعاً کماند مدیرانی مانند آقای مختارپور که امکان ارتباط بیواسطه و بدون نگرانی کارکنان و کارمندان با مدیر عالی را فراهم کنند و پیگیری مسائل و مشکلاتشان را وظیفه عاشقانه و صمیمانه خود بدانند.
تلاش بدون شعار برای ارتقای منزلت اجتماعی ما کتابداران، ساخت و توسعه کتابخانههای عمومی، بهبود وضیعت معیشت و تلاش پدرانه برای آرامش خاطر مادی و رفاهی کتابداران، توجه به آموزش، سرسختی و اصرار برای راهاندازی پروژههای متوقف شده، توجه به کتابخانههای روستایی و سیّار و گروههای خاص، کوتاه نیامدن در ایام کرونا و بازتعریف فعالیتهای کتابخانههای عمومی از طریق ارائه خدمات متنوع در فضای مجازی و بسیاری دیگر از توفیقهای دوره مدیریت ایشان، برای ما کتابداران روشن است. همه دلسوزیهای دبیرکل و گروه مدیران همراه او در این سالها در حافظه تاریخی ما میماند.
تشکر ما از علیرضا مختارپور، مانند فعالیتها و دلسوزیهای او، صمیمانه، بیتعارف و بی شائبه است. با همان صمیمیت و مهر از حضرتعالی درخواست میکنیم که به دلواپسی جامعه بزرگ کتابداران در خصوص تغییرات در ساختار مدیریتی نهاد توجه ویژه کنید. راضی نشوید از فیض حضور این مدیر جهادی در رأس امور نهاد محروم شویم! ابقای این مدیر دوستداشتنی در جایگاه فعلیشان در نهاد آرزوی ماست. شما، که در «اولین دولت گام دوم» توجه به مظلومان را سرلوحه کارتان قرار دادهاید، مناسبترین کسی هستید که میتواند مخاطب این تقاضا باشد. ما خوب میدانیم که ایشان در بیرون از نهاد کتابخانهها و در حوزه گستردهتر فرهنگی هم بیشک موفق و مؤثر خواهند بود، اگر تقدیر و تصمیم ایشان چنین باشد، آرزو و درخواست میکنیم انتصاب فرد دیگری در این جایگاه، کرامت بازیافته را از ما سلب نکند و سرعت حرکت قطار شتابان اقدامات جهادی ایشان را کند یا متوقف نکند.
جمعی از خانواده بزرگ کتابداران نهاد کتابخانههای عمومی کشور