دلیل خشک و سفت شدن حلوا
_ نمناک نوشت: حلوا نوعی شیرینی معروف ایرانی است که انواع مختلفی دارد و درهر منطقهای به شکل متفاوتی تهیه میشود. با شنیدن نام حلوا بسیاری از افراد فکرشان به سمت همان حلوای آرد میرود که برای فاتحه خواندن بر سر مزار و سنگ قبر اموات پخش میشود.
حلوای آرد گندم از مخلوط شدن آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان و شیره انگور و هل و گلاب و مغز پسته و زعفران و ... تهیه میشود. برخی اوقات پس از پخت حلوا، حلوا آن نرمی و لطافتی که باید داشته باشد را ندارد و سفت و خشک است.
علت خشک و سفت بودن حلوا چیست؟
خشک و سفت شدن حلوا به این دلایل است که:
برای تهیه حلوا شما آرد را الک نمیکنید.
از روغن کمی برای تهیه حلوا استفاده میکنید.
پس از پخت حلوا آن را درون ظرف بدون درب قرار میدهید.
طرز تهیه یک حلوای خوشمزه
آرد را دو تا سه بار با الک ریز الک کنید تا کاملا صاف و نرم شود.
برای خوش طعم شدن حلوا آرد را با روغن تفت دهید.
آرد را به خوبی تفت دهید تا رنگ آن کمی کِرِمی شود و مزه خامی ندهد.
در تفت دادن آرد دقت کنید، زیرا اگر آرد بسوزد طعم حلوا خیلی بد خواهد شد.
اگر بخواهید رنگ حلوای شما زرد زعفرانی باشد باید هنگام تفت دادن آرد آنرا بیش از حد تفت ندهید تا رنگ آرد خیلی تیره شود.
برای تهیه شربت حلوا شکر و پودر هل و گلاب را به آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید و شکر کاملا آب شود سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و زعفران دم کرده را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به قوام و غلظت کافی برسد.
توجه داشته باشید که باید شربت را کم کم به آرد سرخ شده اضافه کنید و مواد را همزمان مخلوط کنید.
پس از مخلوط آرد و شربت آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن بیندازد و براق شود.
برای اینکه حلوای کم کالری تری داشته باشید به جای شکر از عسل یا شیره خرما استفاده کنید.
به جای روغن مایع هم از روغنهای سالمتر مثل روغن زیتون استفاده کنید.
برای سفت نشدن حلوا آرد را الک کنید و از روغن مناسبی استفاده کنید.
پس از پخت حلوا روی آن سلفون بکشید یا بشقاب حلوا را در نایلون یا پلاستیک فریزری قرار دهید.