چرا شله زرد سبز و بد رنگ میشود؟
_ نمناک نوشت: شله زرد یکی از خوشمزهترین دسرهای اصیل ایرانی که معمولا برای مناسبتهای خاص پخته میشود و طعم بی نظیری دارد. برخی افراد در زمان پخت شله زرد دچار مشکلاتی مانند ترک خوردن و سفت شدن و... شله زرد میشوند.
چرا رنگ شله زرد خوب نمیشود؟
ریختن برخی مواد مانند پودر هل و پودر دارچین داخل شله زرد موجب تغییر رنگ آن میشود. برای بهتر شدن رنگ شله زرد:
اگر تمایل دارید در شله زرد از هل استفاده کنید بهتر است از نوع سفید آن باشد. دانههای هل را از پوست خارج کنید و با کمی آب جوش دم کنید. سپس صاف کرده ِی آن را به شله زرد اضافه کنید تا رنگ شله زرد را تغییر ندهد.
اگر طعم دارچین را دوست دارید، چوب دارچین را با کمی آب جوش دم کنید. سپس صاف کرده ِی آن را به شله زرد اضافه کنید و از پود دارچین برای تزئین استفاده کنید.
زعفران را به هیچ عنوان مستقیماً در شله زرد نریزید، مقدار مورد نظر زعفران را در آب جوش یا یخ حل کنید و به موادتان اضافه کنید.
بعد از پختن برنج زعفران را اضافه کنید و بعد شکر را بیافزایید، زیرا اگر ابتدا شکر را اضافه کنید، لعابی که شکر میاندازد باعث میشود همه دانههای برنج به طور یکنواخت رنگ نگیرند و شله زردتان کمرنگ شود.
حتما از زعفران استفاده کنید و از رنگهای مصنوعی استفاده نکنید.
چرا شله زرد سفت میشود؟
اگر شما نسبتها را به یاد داشته باشید و از آب مناسبی برای تهیه شله زرد استفاده نمایید، شله زرد شل یا سفت نمیشود. مقدار آب باید پنج برابر برنج باشد.
وقتی برنج کاملا پخت و آب را به شکل کامل در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و به برنجتان آب اضافه نکنید. قبل از اضافه کردن شکر به برنج اجازه دهید اول برنجتان به حالتی غلیظتر از آن چیزی که میخواهید شله زردتان باشد، برسد، زیرا بعد از اضافه کردن شکر شله زرد یک کمی شلتر از حالتی که برنج خالی تان داشته میشود.
پس از آماده شدن شله زرد روی قابلمه آن دم کنی بیاندازید و بر روی شعله پخش کن به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا آب آن کاملا کشیده شود.
چرا شله زرد ترک میخورد؟
استفاده نکردن از کره در زمان تهیه شله زرد سبب ترک خوردن آن پس از پخت میشود، اگر میخواهید شله زرد شما پس از سرد شدن ترک نخورد، هنگام پخت به آن مقداری کره اضافه کنید.