قرارداد با اپراتور هندی در جریان است/ جزئیات حمله به ناوگان تجاری ایرانی در دریای سرخ

19:40 - 20 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۵۶۲۷
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: قراردادی که با اپراتور هندی داریم در قالب بهره‌برداری موقت از بندر چابهار در جریان است که امید داریم به قرارداد‌های بلند مدت تبدیل شود.

- محمد راستاد در حاشیه مراسم روز جهانی دریانوردی در جمع خبرنگاران گفت: در تحریم‌هایی که از اردیبهشت ۹۷ آغاز شد بخش مهمی از آن متوجه کشتیرانی تجاری ایران بود که موجب شد کشتی‌های ما محدودیت بسیاری برای ورود به بنادر کشور‌های دیگر پیدا کنند.

وی بیان کرد:در جهت رفع محدودیت‌های بندری تمهیداتی اندیشیده شد که ناوگان کشتیرانی ما توانستند با روش‌های مختلف محدودیت‌ها را دور بزند و در برخی از بنادر پهلوگیری کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره تمدید قرارداد اپراتوری بندر چابهار شرکت هندی گفت: قراردادی که با اپراتور هندی داریم در قالب بهره‌برداری موقت از بندر چابهار در جریان است که امید داریم به قرارداد‌های بلند مدت تبدیل شود.

راستاد اظهارداشت: از ۸۵ میلیون دلاری که قرار بود هندی‌ها در بندر چابهار سرمایه‌گذاری کنند ۶ دستگاه جرثقیل آورده شده است. این موضوع نشان می‌دهد که هندی‌ها قصد دارند در این قرارداد باقی بمانند و سرمایه‌گذاری داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در توضیح حمله تروریستی به ناوگان جمهوری اسلامی گفت: در سال‌های اخیر مزاحمت‌هایی برای ناوگان تجاری ما در برخی آبراهه‌ها ایجاد شد که با اقدامات پیش‌بینی شده خسارات چندانی متوجه ناوگان نشد و به چرخه حمل و نقل بازگشتند؛ این حملات در دریای سرخ بود و عوامل آن مشخص نیست.

راستاد در ادامه بیان کرد: مراودات ایران و هند به صورت واردات و صادرات و ترانزیت ادامه دارد.

وی در توضیح اختلافات حقوقی ایران و هند در سرمایه‌گذاری بندر چابهار و رجوع به مراجع قضایی بین المللی گفت: در همه قرارداد‌ها بندی به عنوان موارد اختلاف وجود دارد که در این باره لایحه تنظیم شده است و در دستور کار مجلس قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص جایگزینی مسیر دریایی در کریدور شمال جنوب به جای مسیر زمینی آذربایجان اظهار کرد: بنادر شمالی ما ۳۰ میلیون تن ظرفیت دارند که در حال حاضر یک پنجم آن مورد استفاده قرار گرفته است و امکان استفاده از مسیر حمل و نقل دریایی به جای زمینی وجود دارد.

راستاد گفت: شرکت‌های ایرانی فاقد کشتی رو-رولسا از این رو یک شرکت روسی برای فعالیت حمل و نقل رو-رو در بنادر شمالی اعلام آمادگی کرده است همچنین شرکت جمهوری اسلامی ایران به دنبال خرید یک فروند کشتی رو- رو به صورت ملکی است تا در مسیر خزر فعال شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص وضعیت توافقنامه سه‌جانبه ایران-هند-افغانستان پس از ظهور طالبان گفت: این توافق‌نامه همچنان پابرجاست و تاکنون صحبتی درباره خروج افغانستان از این توافق‌نامه نشده است.
 
راستاد گفت: سعی ما این است که کشور‌های دیگری به این توافق‌نامه اضافه کنیم تا سایر کشور‌های آسیای میانه نیز بتوانند از ظرفیت بندر چابهار بهره‌مند شوند.

وی در انتها گفت: در حال حاضر ظرفیت بنادر ما ۲۶۰ میلیون تن است که پیش بینی می‌شود این رقم تا پایان سال به ۲۸۵ میلیون تن افزایش یابد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *