همه آنچه در مورد طاعون نشخوارکنندگان کوچک باید بدانید

14:05 - 20 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۵۳۵۰
یک دامپزشک به بیان توضیحاتی در خصوص بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک پرداخت.

غزاله غلام‌نژاد در گفت‌وگو با میزان در خصوص شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک دربرخی از استان‌های کشور گفت: تصور ما از بیماری طاعون به بیماری مشترک بین انسان و حیوان که عاملش باکتری به نام باسیل یرسینیا پستیس است، مربوط می‌شود. عامل انتقال این بیماری از حیوان به انسان کک‌های موش است. کک‌های آلوده به باکتری موش را گاز می‌گیرند و سبب بیمار شدن این حیوان می‌گردند و ممکن است ما قبل از شیوع طاعون انسانی شاهد مرگ دسته جمعی موش‌ها باشیم و علاوه بر این گاز گرفتن و خوردن موش‌های آلوده هم می‌تواند این بیماری را به انسان منتقل کند.

وی با اشاره به اینکه، این بیماری به ویژه نوع ریوی آن از طریق ترشحات تنفسی از انسان به انسان منتقل می‌شود، ادامه داد: نوع خونی طاعون مشکلات قلبی و التهاب قلب را به همراه دارد و در نوع دیگر این بیماری که فرم اولیه آن هم هست عامل بیماری‌زا به غدد لنفاوی حمله می‌کند و سبب برجسته شدن این غدد و بروز علائمی نظیر تب و لرز در بیمار می‌شود.

این دامپزشک حیات وحش با بیان اینکه بیماری که در استان البرز شیوع پیدا کرده است طاعون نشخوارکنندگان کوچک است، افزود: این بیماری از یک عامل ویروسی به نام موربیلی ویروس نشات می‌گیرد و کاملا با تصور ما از بیماری طاعون متفاوت است.

غلام‌نژاد با بیان اینکه ژنوم موربیلی ویروس‌ها RNA است و این ویروس‌ها به شدت واگیردار هستند، اظهار کرد: اگر این نوع ویروس در گله‌ای از نوشخوارکنندگان کوچک وارد شود، به سرعت شیوع پیدا می‌کند و مقابله با این بیماری بیشتر از لحاظ اقتصادی اهمیت دارد، چرا که این نوع طاعون بیشتر گوسفند و بز را گرفتار می‌کند و موجب از بین رفتن دام‌هایی که انسان از آن‌ها تغذیه می‌کند، می‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه همچنین مقابله با این ویروس از لحاظ انتقال بیماری به حیات وحش نیز حائز اهمیت است و با توجه به سرعت انتقال این ویروس آلوده شدن حیات وحش به این ویروس فاجعه است، متذکر شد: برای مقابله با این بیماری باید پایش صورت گیرد و از شیوع آن پیشگیری کرد، اما در صورتی که این ویروس شیوع پیدا کند، نظیر هم اکنون که در استان البرز مشاهده شده است تنها راه مقابله با آن قرنطیه کردن مناطقی است که گمان می‌شود، آلوده باشند، ضدعفونی کردن مناطق آلوده و واکسیناسیون دام‌ها است.

این دامپزشک ضمن اشاره به اینکه این بیماری خطری برای انسان ندارد، در پاسخ به این سوال که آیا از طریق خوردن شیر و گوشت حیوانات آلوده توسط انسان باز هم امکان انتقال این بیماری به انسان‌ها وجود ندارد؟، توضیح داد: با اینکه ممکن است ویروس در شیر و یا گوشت حیوان موجود باشد، اما از آنجایی که انسان گیرنده این ویروس نیست، در صورت مصرف این محصولات هم به این بیماری مبتلا نمی‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *