قسامه یک امر استثناء است/ قسامه زمانی اتفاق می‌افتد که ادله دیگری جز «لوث» وجود نداشته باشد

9:13 - 20 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۵۳۲۴
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
یک وکیل دادگستری با تشریح موارد استفاده از قسامه گفت: قسامه یک امر استثناء است که در راستای حفظ خون افراد بی‌گناه مورد استفاده قرار می‌گیرد که یا در نفی و یا در اثبات یک اتهام است.
سید مهران ریاضی‌مند، وکیل پایه یک دادگستری در گفت‌وگو با میزان و با تشریح موارد استفاده از قسامه اظهار کرد: قسامه یک امر استثناء است که در راستای حفظ خون افراد بی‌گناه مورد استفاده قرار می‌گیرد که یا در نفی و یا در اثبات یک اتهام است. قسامه فقط در مورد جرایم علیه تمامیت جسمانی افراد پذیرفته‌است.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: این جرایم شامل جرایمی می‌شود که مجازات آن‌ها یا قصاص و یا دیه است که شامل قتل و ایجاد جراحت می‌شود.

وی اظهار کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، نوع و خصوصیت جنایت را نیز می‌توان با قسامه اثبات کرد و می‌توان اثبات کرد جنایتی که واقع شده عمدی و یا غیرعمدی است.

ریاضی‌مند تصریح کرد: قسامه زمانی پیش می‌آید که دو شرط رعایت شود؛ شرط اول این است که «لوث» فراهم شود. یعنی اینکه ظن قوی وجود داشته باشد و شرط دوم این است که باید همراه با قرائن قوی باشد. از آنجایی که قسامه یک امر استثناء است، زمانی اتفاق می‌افتد که ادله دیگری جز «لوث» وجود نداشته باشد.
 
بیشتر بخوانید:


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *