دومینوی بحران در انگلیس؛ اینبار نوبت به مواد غذایی رسید
-فارس نوشت: بر اساس نظرسنجی جدیدی که در انگلیس انجام شده، حدود یک ششم از بزرگسالان در این کشور قادر به خرید مواد غذایی ضروری خود طی دو هفته پیش نشدهاند که این موضوع به دلیل بحران هزینه زندگی و کمبود سوخت در این کشور روی داده است. در پی انتشار این نظرسنجی، فروشگاههای انگلیس شاهد هجوم مردم برای خرید مایحتاج ضروری خود از جمله دستمال توالت بودند.
در مطالعهای که مرکز آمار ملی انگلیس انجام داده، ۱۷ درصد از بزرگسالان انگلیسی گفتهاند که مواد غذایی ضروری که خواستار آن هستند در دسترس نبوده در حالی که یک چهارم از شهروندان بزرگسال نیز گفتهاند که مشکل مشابهی را درباره مواد غذایی غیر ضروری داشتهاند.
همچنین تحقیقی که مجله Grocer از ۱۰۰۰ نفر انجام داده حاکی از آن است که دو سوم از شهروندان انگلیسی نگران یا بسیار نگران چشم انداز کمبود غذا و آشامیدنی در دوره کریسمس هستند و کارشناسان از خانوادهها خواستهاند که مایحتاج کریسمس خود را از پیش خریداری کرده و آن را در فریزر نگهداری کنند. این در حالی است که نگرانیها درباره خالی شدن قفسه فروشگاهها در آستانه عید سال نوی میلادی افزایش یافته است.
کمبود موادغذایی و خالی شدن قفسهها تا کنون باعث کاهش فروش ۲ میلیارد پوندی چهار فروشگاه زنجیرهای بزرگ در انگلیس شده است. همچنین مواردی که موجودی آنها در این چهار فروشگاه زنجیرهای تمام شده دوبرابر زمان پیش از آغاز همه گیری کرونا شده است.
انگلیس در حال حاضر با چالشهای متعددی مواجه است. مشکلات زنجیره تامین که به دلیل کمبود ماشین حمل ایجاد شده به همراه افزایش تورم، افزایش قیمت سوخت، کمبود سوخت در لندن و جنوب شرقی انگلیس و همچنین افزایش مالیات، باعث نارضایتی میلیونها شهروند انگلیسی شده است.
تامین مایحتاج روزانه شهروندان طی هفتههای پیش رو تا کریسمس به یکی از چالشهای انگلیس تبدیل شده است، اما «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس تاکید دارد که این کار دولت نیست که وارد شده و هر مشکلی را حل کند.
این در حالی است که در حالت عادی و برای تامین مایحتاج مردم برای دوره کریسمس به بیش از ۱۵ هزار راننده خودروی حمل بیشتر نیاز است.
«جیم مکماهون» از اعضای ارشد حزب کار با انتقاد شدید از بوریس جانسون گفت که وی هیچ جدیتی برای حل این بحران و مقابله با آن ندارد.
در حال حاضر جانسون برای گذراندن تعطیلات به سواحل ماربلا سفر کرده و همین موضوع، انتقادها از وی را به شدت افزایش داده است.
کارشناسان بخش صنعت انگلیس هشدار دادهاند که افزایش قیمت سوخت سبب شده تا کارخانههای این کشور تنها چند روز با تعطیلی فاصله داشته باشند.
«لورد هسلتین» از وزیران سابق کابینه انگلیس هشدار داده که اقتصاد انگلیس طی زمستان پیش رو، با شرایط بسار بدی مواجه خواهد بود.
در یک روز عادی، فروشگاههای زنجیرهای بزرگ در انگلیس قادر هستند که ۹۸.۵ درصد تمامی محصولات خود را در هر زمان تامین کنند، اما در حال حاضر این توانایی فروشگاهها در برخی محصولات بخصوص به زیر ۹۰ درصد رسیده و در زمینه نوشیدنیهای روزانه به ۹۵ درصد رسیده است.
از سوی دیگر، صدها هزار انگلیسی پیشتر درخواست خرید خود برای تحویل در کریسمس را ثبت کردهاند. یکی از فروشگاههای زنجیرهای انگلیس اعلام کرده که هفته پیش ۲۲ هزار درخواست خرید در این فروشگاه ثبت شده است.
در بحبوحه نگرانی مردم از کمبودها طی ماههای آتی و هجوم مردم برای خرید، قفسه فروشگاهها در انگلیس خالی شده است.
از سوی دیگر، از هر هفت انگلیسی، یک نفر اعلام کرده است که قادر به خرید سوخت مورد نیاز خود به دلیل کمبود سوخت در جایگاههای ارائه سوخت نیستند.
همچنین شصت درصد از مردم انگلیس گفتهاند که خریدشان طی روزهای اخیر، با تجربه متفاوتی نسبت به گذشته همراه بوده است. ۴۳ درصد نیز گفتهاند که طی این روزها تنوع کمتری در فروشگاهها بوده و ۱۴ درصد نیز گفتهاند که مجبور بوده تا به فروشگاههای بیشتری سر بزنند تا مایحتاج خود را تامین کنند.
اما کمبودها در انگلیس به موادغذایی و نوشیدنیها خلاصه نمیشود و ۱۳ درصد از شهروندان انگلیس گفتهاند که مدت زمان بیشتری برای پیدا کردن دارو نسخههایشان صرف کرده و ۴ درصد نیز گفتهاند که مجبور بوده تا به داروخانههای بیشتری برای پیدا کردن داروهای خود مراجعه کنند.
سوپرمارکتها تنها جایی نیستند که شاهد کمبود هستند. «مارکوس راشفورد» از بازیکنان فوتبال انگلیس نیز گفته که شاهد کمبود غذا بوده است.
بروز مشکل در زنجیره تامین و نگرانیها از افزایش تورم در انگلیس به دلیل خروج این کشور از اتحادیه اروپا و همه گیری کرونا روی داده است.
خبرگزاری رویترز طی گزارشی با تیتر «بحران، کدام بحران؟ ارتش انگلیس برای حل بحران سوخت اعزام شد.» نوشت زنجیره تامین همه چیز از گوشت خوک، بنزین و طیور گرفته تا دارو و شیر، به علت کمبود کارگر در پی برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و بحران کرونا، تحت فشار شدید و به نقطه شکست رسیده است.
خریدهای وحشت زده سوخت در بحبوحه کمبود رانندههای کامیون (برای حمل سوخت) در هفته گذشته، صحنههای آشفتهای در سراسر شهرهای بزرگ انگلیس به همراه صفهای طولانی در جایگاههای بنزین ایجاد کرده است. برخی در جایگاههای بنزین درگیر شدند و برخی در بطریهای آب به ذخیره سوخت پرداختند.
مقامهای انگلیس بارها ارتباط بحران سوخت با برگزیت را رد کردهاند و کمبود رانندگان کامیون را یک مشکل جهانی اعلام کردند، در حالی که سایر همسایگان اروپایی انگلیس تجربه صفهای طولانی در جایگاههای بنزین را ندارند.
طبق گزارش رویترز، وزرای دولت بوریس جانسون بارها رد کردهاند که بحران سوخت ربطی به برگزیت دارد و کمبود کامیون را یک مشکل جهانی خواندهاند، اما دیگر همسایگان اروپایی انگلیس، ایستادن در صفهای طولانی پمپ بنزینها را تجربه نکرده اند.
ساناک وزیر دارایی انگلیس، اما مدعی است: «موضوع رانندگان (کامیونهای حامل سوخت) یک مساله (مختص) بریتانیایی نیست، بلکه یک مساله در سراسر اروپا و فراتر از آن است».
این مقام انگلیسی افزود: «من میخواهم مردم بدانند که ما همه تلاش خود را برای کاهش برخی از این چالشها انجام میدهیم و جایی که میتوانیم تغییر ایجاد کنیم».
پیشتر ارتش انگلیس برای جلوگیری از افزایش بحران بنزین در این کشور، نظامیان خود را برای حملونقل تانکرهای سوخت جهت رساندن به پمپهای بنزین در سراسر انگلیس به کار گرفت. انگلیس در ابتدای سال جاری بازار اتحادیه اروپا را ترک کرد و مانع جذب رانندگان کشورهای عضو اتحادیه به شرکتهای حملونقل شد. دولت انگلیس اکنون گفته برای مقابله با کمبود راننده، به پنج هزار راننده خارجی روادید موقت میدهد، اقدامی که قبلاً آن را رد کرده بود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.