فلجی تارهای صوتی در کمین بیماران کرونایی بستری
_ برنا نوشت: سمیرا آقا دوست در رابطه با بیماران کرونایی گفت: بیماری کرونا بعد و حین بیماری علائم و عوارض دارد و معمولا افرادی که کرونا متوسط رو به شدید میگیرند و در بیمارستان بستری میشوند، در مواردی که بیمار در آی سی یو بستری میشود به همان اندازه که سیستم تنفسی آن درگیر است، حنجره او نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
متخصص توانبخشی، گفتاردرمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه زمانی که لولههای تنفسی در آی سی یو از نای بیمار رد میشود، میتواند باعث به وجود آمدن آسیبهایی مثل فلجی تار صوتی و... شود و ممکن است عواقب آن باقی بماند، افزود: زمانی که بتواند از مسیر طبیعی تنفسی استفاده کند و ما مجبور باشیم اکسیژن بیشتری به ریهها برسانیم مجبور هستیم فرد را اینتوبه کنیم.
این متخصص بیان کرد: هر چه بیمار کرونایی بیشتر اینتوبه شود و بیشتر در آی سی یو بماند احتمال آسیب به حنجره او بیشتر است.
آقادوست ادامه داد: زمانی که فرد دچار مشکل تنفسی میشود، حجم هوای زیر حنجره کم میشود و نمیتواند تارهای صوتی خود را به هم نزدیک کند و با مشکلاتی مواجه میشود.
این متخصص تصریح کرد: دو نظریه درباره کرونا وجود دارد که یکی از آن عنوان میکند که اینتوبه کردن بیمار میتواند باعث مشکلاتی حنجره شود و دیگری عنوان میکند ویروس کرونا آسیب حسی- حرکتی به اعصاب بدن وارد میکند و تمامی اعصاب بدن را درگیر میکند و این آسیب عضلاتی باعث اختلال حسی حرکتی تارهای صوتی میشود و این باعث میشود چینهای صوتی به هم نزدیک نشوند و فرد دچار مشکل شود.
آقادوست ادامه داد: مشاهده میشود فرد بعد از ترخیص از بیمارستان در هفتههای بعد دچار تنفس آلودگی، صدای گرفته و.. شود و حتی مشکلات تنفسی آن باقی بماند. کرونا از بین میرود، اما علائم گرفتگی صدا باقی میماند. در مواردی دیده شده فرد با صدای خوب از بیمارستان ترخیص شده، اما بعد از چند هفته فلجی تار صوتی در او نمایان شده است.
او با اشاره به اینکه بیش از نیمی از افرادی که به کرونا مبتلا و در بیمارستان بستری میشوند، انواع مختلف مشکلات صدا و حنجره را ممکن است تجربه کنند، تصریح کرد: درصورتی که فلج صوتی ایجاد شود فرد باید حتما تحت ویزیت پزشک گوش و حلق بینی قرار گیرد و اگر مداخله زودهنگام صورت گیرد معمولا آثار فلجی سه تا ۱۲ ماه از بین میرود و اگر از بین نرفت احتمال ماندگاری آن بسیار زیاد است.