مومنیمقدم: زمان به عقب برگردد عطایی هدایت ۲ تیم ملی را قبول نمیکند/ نتیجهگیری در رده جوانان به نتایج دورههای قبل تیم نوجوانان بستگی دارد
رضا مومنی مقدم در گقتوگو با میزان، درخصوص عملکرد تیم ملی والیبال جوانان در رقابتهای قهرمانی جهان که با کسب عنوان نهمی برای شاگردان بهروز عطایی به اتمام رسید، اظهار داشت: در کل نباید عملکرد یک تیم در رده پایه را با نتایجش در سالها و ادوار قبلی بسنجیم چرا که بازیکنان در هر دوره تغییر پیدا میکنند و به ندرت بازیکنانی هستند که ۲ دوره در مسابقات جهانی و آسیایی در رده نوجوانان و جوانان بازی کنند. از سوی دیگر روند نتیجهگیری در رده جوانان تا حدود زیادی به نتایجی که تیم نوجوانان در مسابقات جهانی قبلی میگیرد بستگی دارد، زیرا همان شاکله تیم نوجوانان وارد تیم جوانان خواهند شد. تیم جوانان ایران در حالی در سال ۲۰۱۹ بر سکوی قهرمانی جوانان جهان ایستاد که سال قبلش همان تیم نوجوانان قهرمانی جهان شده بود. در این دوره که تیم جوانان نهم شد با شاکله تیمی بازی کرد که در نوجوانان جهان در تونس به عنوان پنجمی رسیده بود؛ پس شرایط در هر دوره متفاوت است.
این کارشناس والیبال خاطرنشان کرد: در رده پایه باید از ابتدا هدف را مشخص کنیم. باید بدانیم هدفمان از فعالیت در رده نوجوانان و جوانان استعدایابی و پشتوانهسازی است یا صِرفا کسب نتیجه و ایستادن روی سکو. وقتی هدفمان رشد و پیشرفت والیبال در رده بزرگسالان است باید از تیمهای جوانان در ۴-۵ سال آینده نزدیک به ۴ تا ۶ بازیکن راهی تیم ملی بزرگسالان شوند. اگر هدف آینده است باید مربیان تیم ملی در ردههای پایه را مجاب کنیم تا با برنامهریزی علمی و درست حتما ۴ تا ۶ بازیکن را به تیم بزرگسالان معرفی کنند.
وی با اشاره به عواملی که در عدم کسب نتیجه مطلوب در مسابقات قهرمانی جهان تاثیر داشت، گفت: قطعا در کسب این نتیجه عواملی دخیل بودند. عدم هماهنگی کامل بین بازیکنان و همچنین نداشتن بازیهای تدارکاتی خوب و باکیفیت تاثیر منفی روی عملکرد تیم جوانان داشتند که متاسفانه در ۲ بازی نخست گریبان تیم را گرفت. مطمئنا بهروز عطایی به عنوان یکی از مربیان با دانش و باتجربه کاملا بر این موارد اشراف دارد. به نظرم اگر عطایی خودش هم به گذشته برگردد، سرمربیگری در دو تیم ملی بزرگسالان و جوانان را به صورت توامان قبول نمیکرد، زیرا واقعا مسئولیت سنگینی بر دوشش بود. از سوی دیگر این که یک مربی هدایت تیم بزرگسالان و جوانان را برعهده داشته باشد، کار منطقی و درستی نیست.
این مربی باتجربه والیبال در رده پایه در ادامه تصریح کرد: باتوجه به قرار گرفتن والیبال ایران در رده نهم نمیتوان تحلیل درستی از عملکرد این تیم و کادر فنی ارائه داد، زیرا بررسی درست زمانی خواهد بود که جوانان ایران میتوانستند بین ۴ تیم اول قرار بگیرند تا با مشاهده نمایش بازیکنان در بازیهای مهم آنالیز درستی انجام داد. وقتی که تیم جوانان در رده نهم ایستاده و با تیمهای بزرگ سر شاخ نشده پس نمیتوان تحلیل واقعبینانهای ارائه داد. البته نباید از این مورد غافل شد که در کنار بازیکنان باتجربهای مانند بردیا سعادت، امیر حسین توخته و جلوه که ۲ دوره در رده سنی جوانان بازی کردهاند، حدود ۵ یا ۶ بازیکن به تازگی به تیم ملی جوانان اضافه شده بودند و همین کار کادر فنی را برای رساندن تیم به هماهنگی کامل سخت کرده بود.
وی در پایان درباره حضور پسرش، پندار مومنیمقدم به عنوان پاسور تیم متالاک آن هم در سن ۱۸ سالگی، گفت: خدا را شکر که وی در ۳ ماه گذشتهای که در صربستان بوده تمرینات بسیار منظم و حرفهای داشته و کاملا بر روند تمرینات و وضعیت وی اشراف دارم. خوشبختانه با وجود آنکه سن کمی دارد، اما توانست نظر سرمربی تیمش را جلب کند و به عنوان یکی از ۲ پاسور اصلی این تیم انتخاب شده است و میتواند در سن ۱۸ سالگی تنه به تنه بازیکنان بزرگسال بازی کند. شاید سطح لیگ صربستان از نظر کیفی پایینتر از ایتالیا، لهستان، روسیه و ترکیه باشد که دلیلش هم انتقال بازیکنان مطرح این کشور به لیگهای معتبر است، اما از نظر فنی و سختافزاری در سطح بالایی قرار دارد. قرارداد پندار با تیم صربستانی ۳ ساله است و امیدوارم بتواند در سالهای آینده برای والیبال ملی خوش بدرخشد.