نکات مهم درباره مصرف سیر و پیاز جوانه زده
- نمناک نوشت: سیر و پیاز دو مورد از رایجترین مواد غذایی هستند که در اکثر غذاها استفاده میشوند و شاید اولین چیزی باشد که آنها را داخل ماهیتابه یا قابلمه میاندازید، زیرا طعم بسیار قوی دارند و به غذا طعم و بوی خوب میدهند. بدون سیر و پیاز نمیتوانید فواید زیادی از غذا را به بدن برسانید.
پیاز سرشار از ویتامین c، ویتامین ب ۶، پتاسیم و فولات و سیر هم حاوی ویتامین c، ویتامین ب ۶، تیامین، پتاسیم، کلسیم، فسفر، مس و منگنز است. درست است که این دو ماده اهمیت بسیار زیادی دارند، اما گاهی اوقات جوانههای سبز رنگی از آنها بیرون میزند؛ مخصوصاً اگر مدت زمان طولانی گذشته باشد و ما از آنها استفاده نکرده باشیم و در نتیجه شک میکنیم که استفاده از آنها مفید است یا خیر که در ادامه به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.
چرا سیر و پیاز جوانه میزند؟
دلیل اصلی جوانه زدن آنها رطوبت است. سیر و پیاز به گیاهان جدیدی تبدیل میشوند. جوانه زدن برای آنها یک اتفاق طبیعی محسوب میشود و با انجام این کار قصد دارند که گیاه جدیدی را رشد بدهند.
اما آیا خوردن سیر و پیاز جوانه زده سالم است؟
اگر مطمئن باشید که خود جوانهها را نخواهید خورد، پاسخ بله است، یعنی در واقع در صورتی اجازه مصرف دارید که قسمت جوانه زده را کامل و با دقت جدا کرده باشید. قسمتهای سالم سیر و پیاز ممکن است بعد از جوانه زدن مثل همیشه نباشد، اما سمی نیست و به بدن آسیب وارد نمیکند بلکه این قسمت جوانه است که سمی است.
بعضی عقیده دارند که خوردن سیر و پیاز جوانه زده خاصیت بیشتر و پروتئین بالاتری دارد و محبوب گیاه خوارها و خام خوارها است. بعضی دیگر هم طعم سیر و پیاز جوانه زده را بیشتر میپسندند، اما بعضی طعم آنها را تلخ میدانند. البته این تلخی زمانی مشخص است که آنها را خام بخورید.
سیر و پیاز جوانه زده را چکار کنیم؟
برای آنکه بتوانید از سیر و پیاز جوانه زده استفاده کنید باید حتما نکتهای را دانسته و رعایت کنید، شما باید سیر یا پیاز خود را از وسط برش دهید و به راحتی آنها را جدا کنید.