اعلام مأموریتهای جدید بانک مرکزی/ کنترل تورم، ثبات بازار ارز و حفظ ارزش پول ملی
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه های بانک مرکزی در دوره جدید گفت: مهمترین اولویت امروز بانک مرکزی بحث کنترل تورم است.
خبرگزاری میزان -
- علی صالح آبادی در اولین اظهارات رسانهای با عنوان رئیس کل بانک مرکزی، ضمن تشریح برنامه های بانک مرکزی در دوره جدید گفت: از مهمترین اولویتهای امروز بانک مرکزی بحث کنترل تورم است که با کمک تیم اقتصادی دولت، وزارت اقتصاد و امور دارایی، وزارت صمت و سایر وزارت خانههای ذی ربط تلاش میشود آرامش را در ماههای آینده در بازارهای مختلف در کشور داشته باشیم.
وی بیان کرد: در بحث بازار ارز ثبات در بازار از اولویتهای بانک مرکزی است که دنبال خواهد شد و ساز و کارهای لازم اندیشیده شده است به گونهای که بتوانیم آرامش خوبی را در بازار ارز در ماههای آینده و روزهای آینده داشته باشیم.
رئیس کل بانک مرکزی در توضیح اولویتها در حوزههای مختلف بانک مرکزی گفت: بحث نظارت در شبکه بانکی و سیستم بانکی، کنترل پایه پولی بحث اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، برنامه ریزی خواهد شد به گونهای که به کمک همکاران ما در سیستم بانکی بتوانیم کاری کنیم پایه پولی از محل اضافه برداشت بانکها افزایش پیدا نکند.
صالح آبادی در ادامه گفت: ساز و کارهایی با وزارت اقتصاد و امور دارایی خواهیم داشت چراکه دولت کسری بودجهای ممکن است داشته باشد و باید به گونه ای عمل شود که با مدیریت، افزایش پایه پولی به شکل بی رویه ایجاد نشود و بتوانیم کنترل تورم در بازار را داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: هدایت منابع سیستم بانکی به بخشهای تولیدی و مولد، بخشهای دانش بنیان، شرکتهای کوچک و متوسط، حوزه مسکن و سایر حوزههایی که در اقتصاد ملی نقش مولد و تولیدی را دارند در اولویت خود قرار خواهیم داد که میتواند به آرامش اقتصادی کمک کند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: امور زیرساختی متعددی را در بانک مرکزی با کمک همکاران دنبال خواهیم کرد به گونهای که بانک مرکزی بتواند آرامشی را در فضای اقتصادی کشور با کمک سایر دستگاههای ذی ربط ایجاد کند.
صالح آبادی گفت: در حوزه سیاستهای ارزی به دنبال این هستیم که توسعه صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم در شرایط حاضر که نیاز ما به صادرات غیرنفتی از هر زمان دیگری بیشتر است حتماً این مقوله در اولویتهای راهبردی بانک مرکزی خواهد بود.
وی بیان کرد: در بحث واردات اولویت ما کمک به تولید کالای داخلی است لذا سیاستهای ارزی هم در همین جهت ساماندهی خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به بحث رفع تعهد ارزی از وارد کنندگان گفت: شرکتهایی که در واقع ارز برای واردات کشور دریافت میکنند باید کالاها را وارد کشور کنند و صادر کنندگان باید ارز حاصل از صادرات را به چرخه تجاری کشور بازگردانند که جزو مواردی است که باید دنبال شود.
وی در خصوص موضوع تعامل با کشورهای دوست و همکار در حوزه مبادلات ارزی گفت: این موضوع نیز از مسائل مهمی است که دنبال خواهیم کرد و این که ما بتوانیم ارز را وارد کشور کنیم به این معنا که ارز باید در چرخه تجاری کشور قرار گیرد و ارزهایی که بعضاً در جاهایی نیاز به آزادسازی دارد باید آزادسازی شود و از طریق واردات این ارز وارد چرخه تجاری کشور شود.
صالح آبادی گفت: خوشبختانه در حال حاضر فضایی که میبینم فضای مثبتی است و فکر میکنم با ساز و کارهایی که در دولت اندیشیده شده در روزهای آینده و ماههای آینده وضعیت رو به بهبودی را تجربه کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی در رابطه با تعامل با فعالان بخش خصوصی گفت: طبعاً بخش خصوصی نقش بسیار مهمی در اقتصاد ملی ما دارد و تعامل بانک مرکزی و شبکه بانکی با بخش خصوصی جزو اولویتهای ما قرار دارد.
وی افزود: بسیاری از شرکتهایی که امروز در بازار سرمایه معامله میشوند شرکت خصوصی هستند من بسیاری از شرکتهای کوچک و بزرگ و متوسط را در بازار سرمایه میشناسم در بانک توسعه صادرات هم با شرکتهای صادرکننده بخش خصوصی تعامل داشتیم بنابراین بخش خصوصی جزو ارکان اصلی حوزه اقتصادی کشور استو حتماً سیاستها و برنامههایی که دنبال خواهیم کرد در جهت حمایت از بخش خصوصی و کمک به تولید خواهد بود.
همچنین وزیر امور اقتصاد و دارایی در یک پیام توییتری «حفظ ارزش پول و مهار تورم»، «هدایت اعتبار به فعالیتهای مولد» و «نظارت مؤثر بر شبکه بانکی» را به عنوان مأموریت های رئیسکل جدید بانک مرکزی اعلام و برای وی آرزوی موفقیت کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *