طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی به روش رستورانها
_ نمناک نوشت: جوجه کباب از جمله غذاهای مجلسی خوشمزه میباشد که اصولا فقط متعلق به مراسمات و مهمانیها نمیباشد. این غذای خوشمزه دارایی نکاتی میباشد که اگر هنگام پخت به آن توجه کنید حتما غذای خوشمزهای خواهید داشت.
مواد لازم برای جوجه کباب
جوجه: ۱ کیلو گرم
آبلیمو: ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
زعفران دم کرده: نصف فنجان
فلفل دلمهای:۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیر:یک بوته
فلفل تند:یک عدد
گوجه:۲ عدد
زنجبیل:نصف قاشق چای خوری
پودر گشنیز: یک قاشق سوپ خوری
نعنا:یک قاشق غذا خوری
روغن زیتون: نصف لیوان
مراحل اولیه آماده سازی جوجه کباب
وزن صحیح جهت برگزیدن جوجه کباب از ۷۵۰ گرم تا یک کیلو گرم است و این اندازه کباب جهت مصرف دو نفر معمولا کفایت میکند.
جوجه را پس از شستن و پاک کردن حسابی خشک میکنیم و آنرا بطریق زیر خرد مینمائیم.
بالهای جوجه را به طوری که کمی از گوشت سینه به آن بماند از سینه جدا میکنیم و سینه را نیز از طرف استخوان جدا مینمائیم (میتوانیم سینه را با استخوان از وسط دو نیم کنیم).
بعد رانها را از استخوان پشت جدا کرده و ماهیچه را هم از ران جدا مینمائیم.
اگر خرد کردن مرغ برای شما سخت است میتوانید از گوشت جوجهای آماده استفاده کنید.
طرز تهیه جوجه به سبک رستورانها:
مرحله اول: ابتدا باید جوجهها را در یک ظرف مناسب بریزید سپس مقداری نمک روی آن بپاشید و ورز دهید تا نمک به خورد جوجهها برود.
مرحله دوم: سپس زعفران دم کرده را به جوجهها اضافه کنید و ورز دهید. سپس جوجهها را حدود دو ساعت کنار بگذارید تا زعفران کاملا جذب مرغ شود.
مرحله سوم: حال نوبت ترکیب مرینیت جوجه میباشد. بدین منظور ابتدا دو عدد پیاز متوسط را بشورید کاملا پوست بگیرید دوباره بشورید و شروع کنید آن را به صورت خلالی نازک خرد کنید؛ و در ظرف بزرگی که میخواهید تمام مواد را ترکیب کنید بریزید.
مرحله چهارم: حال نوبت فلفل دلمه ایها میباشد، فلفل دلمه ایها را خوب بشورید سپس به حالت سفرهای درون مواد درون آن را خالی کنید، در ادامه آن را به شکل نگینی خرد کنید و به پیازها اضافه کنید.
مرحله پنجم: یک عدد فلفل تند را به صورت حلقهای خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم: سر یک بوته کوچک سیر را بزنید سپس آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید
مرحله هفتم: دو عدد گوجه را به صورت نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید. گوجه برای تنظیم کردن تندی و شوری جوجه میباشد.
مرحله هشتم: نوبت ریختن ادویههای میباشد میزان ادویهها کاملا دلخواه میباشد. زیرا بسیاری از افراد میزان بیشتری نمک دوست دارند و برخی افراد تندی بیشتری را میطلبند. حدود یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق فلفل مناسب میباشد.
مقداری نعنا خشک، مقداری خیلی ناچیزی زنجبیل بزنید. علت استفاده از پودر گشنیز برای گرفتن بوی مرغ است، زیرا این ادویه بوگیر بسیار خوبی است.
مرحله نهم:حال باید جوجهها را به مواد مرینیت تان اضافه کنید و ترکیب کنید.
مرحله دهم: حال مقداری روغن زیتون به این مواد اضافه کنید و شروع به ترکیب کردن بکنید. حتما نیم ساعت قبل از سیخ زدن جوجهها روغن زیتون را اضافه کیند.
برای سرو جوجه میتوانید از گوجه کبابی، نارنج یا لیمو و همچنین جعفری و کلم قرمز استفاده کنید.
جوجه هارو چجوری به سیخ بزنیم؟
ابتدا قطعات جوجه را روی سطح صافتان قرار بدهید به اندازه زدن به سیخ بچینید. در ادامه قطعات جوجه را به سیخ بکشید، به طوریکه رانها و ماهیچه به یک سیخ و بالها و گردن به سیخ دیگر و سینهها به سیخ سوم باشند. بعد از به سیخ کشید خیلی ملایم با چاقو برشهای نرم روی جوجه بزنید.
ابتدا سیخهای ران وبال را روی آتش یکنواخت بگذارید و کمی آتش را باد بزنید و سیخها را پشت و رو کنید.
نکتههای مهم جوجه کباب
بعضی افراد پیاز را رنده میکنند تا تکههای جوجه را خوب بپوشاند. بعضی هم پیاز را داخل خرد کن یا بلندر له میکنند تا جوجهها حسابی مزه بگیرند. اما این کار غلط است، زیرا باعث میشو تکههای پیاز به جوجهها بچسبد و هنگامی که جوجهها رو حرارت قرار میگیرند خیلی سریع رنگ عوض کنند و این باعث گمراهی افراد میشود که فکر میکنند جوجه کاملا پخته است.
مرغ ذاتا بوی بدی دارد. این بو رد جوجه به میزان قابل توجهی با پیاز و زعفران گرفته میشود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوی آن کمک شایانی میکند.
برش مرغها را باید طوری خرد کنید که نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشند و در ابتدای قطعه قطعه کردن مرغ، چربیها را از آن جدا کنید.
همانطور که گفته شد به جای اینکه زعفران را به همهی مواد جوجه کباب بزنید که تمامی مواد بوی زعفران و طعم اون رو بگیرند بهتره است یک ساعت در داخل زعفران دم کرده بخوابانید.