بیست و پنجم ماه صفر و وخامت حال «خاتمالنبیین(ص)»/ مهمترین اعمال روزهای پایان صفر
محمد حسین مبارکی در گفتوگو با میزان پیرامون دهه آخر ماه صفر گفت: ماه صفر ماه غم و اندوه برای شیعیان و دوستداران «اهل بیت (ع)» محسوب میشود در این ماه اربعین حسینی و رحلت «پیامبر اکرم (ص)» را داریم همچنین شهادت «امام حسن مجتبی (ع)» و شهادت «امام رضا (ع)» نیز در تقویم ثبت شده است لذا صدقه در این ماه بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.
وی در همین راستا ادامه داد: گرفتن روزه و قرآئت قرآن کریم در این ماه بسیار مورد تاکید است حتی اگر به اندازه چند آیه باشد اگر چه عبادت در همه روزها عملی ارزنده و سفارش شده است، اما در ماه صفر و محرم اعمالی همانند خواندن زیارت عاشورا و زیارت اربعین فضیلت بیشتری دارد و مورد تاکید قرار گرفته است.
مبارکی به رخدادهای ماه صفر پرداخت و افزود: روز بیست و پنجم ماه صفر مصادف است با شدّت یافتن بیماری حضرت «پیامبر اکرم (ص)» و تاکید ایشان جهت توجه جامعه اسلامی به دو گزینه ارزنده یعنی «قرآن و عترت» که هر که به نوعی دستاوردهای ارزنده و ماندگار و هدایتگر امت اسلامی محسوب میشوند.
وی به رویدادهای روز بیست و پنجم ماه صفر پرداخت و اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص)» هنگامی که متوجه بدتر شدن حال خود شدند دستور فرمودند تا قلم و دوات حاضر کنند تا وصیت ایشان ثبت شود، اما برخی از اطرافیان «پیامبراکرم (ص)» از این کار امتنا کردند و اجازه ندادند تا وصیت «خاتم النبیین (ص)» در آخرین روزهای زندگی ایشان ثبت شود.
این کارشناس علوم قرآنی رویدادهای بیست و هشتم ماه صفر را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: رحلت جانسوز «پیامبر اکرم (ص)» در روز ۲۸ صفر بود در عین حال این روز مصادف است با شهادت مظلومانه «امام مجتبی (ع)» که در مظلومیت به شهادت رسیدند ایشان برای حفظ پایههای اسلام ناب محمدی صبر را در پیش گرفتند و بسیار با تدبیر وارد میدان شدند.
وی شهادت «امام رضا (ع)» را در روز ۲۹ ماه صفر مهم دانست و تاکید کرد: «شهادت امام رضا (ع)» در روز پایانی ماه صفر قرار دارد در این روز زیارت ایشان مورد تاکید قرار گرفته همچنین با هدیه قرآن کریم به پیشگاه «امام رضا (ع)» فضیلت فراوانی برای مومنان ثبت خواهد شد.
مبارکی مهمترین اعمال در دهه آخر ماه صفر را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: دهه آخر ماه صفر زمانی برای معرفت افزایی نسبت به «ائمه معصومین (ع)» بوده و این مهم با توجه به معرفت و شناخت از این بزرگان به دست میآید لذا تلاش برای کسب معرفت و کسب اطلاعات از سبک زندگی و اهداف ایشان ارزشمندترین اعمال است و افراد میتوانند با تکیه بر معرفت؛ ایمان خود را فزایش داده و زمینه را برای کسب و تعالی درونی فراهم کنند.
این کارشناس علوم قرآنی به سفارش «پیامبر اکرم (ص)» اشاره و تاکید کرد: «پیامبر اکرم (ص)» همواره پیروی از قرآن کریم و «ائمه معصومین (ع)» را راهنمایی برای جامعه بشری خواندند و تاکید نمودند، چنانچه به این دو گوهر تمسک جویید گمراه نخواهید شد در ماه صفر کسب معرفت پیرامون «ائمه معصومین (ع)» خصوصا «امام حسین (ع)» و «امام حسن (ع)» و توجه به رهنمودهای آنان امری است که باید به آن توجه شود.
وی زیارت «ائمه معصومین (ع)» را از فضیلتهای ماه صفر دانست و ابراز کرد: زیارت «ائمه معصومین (ع)» از جمله اعمال پر فضیلت به شمار میرود، اما بخاطر رعایت پروتکلهای بهداشتی امسال امکان زیارت نزدیک وجود ندارد لذا میتوان بعد مسافت و مکان را نادیده گرفت و از راه دور اقدام به زیارت کرد، برای این مهم کافی است که به بلندترین مکان خانه بروند و یا حتی در داخل منزل رو به سوی کربلا و یا امام معصوم کنید و به ایشان عرض ارادت کنید.
مبارکی نقش حضور قلب را در زیارت و عبادت مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: زیارت از راه دور هنگامی که با حضور قلب باشد با فضیلت خواهد بود و ثواب زیارت از راه دور را نصیب زائران خواهد کرد. حضور قلب برای عبادت نیز مورد تاکید قرار گرفته و باید به این مهم توجه ویژه داشت.