دانشگاه‌ها به سمت حضوری کردن آموزش حرکت کنند/جزوه و روخوانی آفت‌های آموزش بودند

16:37 - 03 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۰۹۶۷
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید به سمت آموزش حضوری حرکت کنند، گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی واکسن را دریافت کردند و آموزش در برخی از دانشگاه‌ها بسته به شرایط رشته و دانشگاه کاملا حضوری و یا تلفیقی از حضوری و مجازی است.

- بهرام عین اللهی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی که امروز در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با تأکید بر اینکه بیش از ۲۰۰ شهید در حوزه سلامت تقدیم جامعه کردیم، گفت: همان طور که کشور ایران یعنی هویت، تاریخ، فرهنگ را معنی می‌دهد و مردم ما در صحنه‌های مختلف درخشیدند در عرصه سلامت نیز پرسنل ما خوش درخشیدند و ما بیش از ۲۰۰ شهید تقدیم جامعه کردیم و همچنین در اوج تخریب‌هایی که بسیاری از کشور‌ها علیه ما انجام دادند ما در عرصه واکسیناسیون کار بزرگی را انجام دادیم به طوری که در هفته گذشته ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن را تزریق کردیم یعنی در یک هفته به اندازه کل کشور اروپا واکسن زدیم.

وی در ادامه تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران باید به عنوان ایرانی بودن خود افتخار کند و من بسیار متأسف بودم که سال‌های گذشته این اسم از دانشگاه حذف شد و دانشگاه علوم پزشکی ایران باید جهش بزرگی در عرصه علم و دانش داشته باشد.

عین اللهی با تأکید بر اینکه اوایل شروع کروناویروس با تهدید‌هایی مواجه شدیم، گفت: با ادامه روند کرونا ما توانستیم بسیاری از این تهدید‌ها را در عرصه‌های مختلف از جمله آموزشی به نقاط قوت تبدیل کنیم و آموزش‌های مجازی به همراه زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری گسترش خوبی پیدا کردند و تحول بزرگی در این عرصه ایجاد شد به طوری که به هیچ عنوان آموزش‌های ما متوقف نشدند.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد دانشجویان ما واکسینه شدند، گفت: تقریبا تمامی اساتید ما واکسن دریافت کردند و در حال حاضر کلاس‌های آموزشی دانشگاه‌ها به صورت تلفیقی آغاز شدند و بسته به شرایط هر رشته و دانشگاه، آموزش‌های خود را به صورت حضوری و یا تلفیقی آغاز کردیم، اما سیاست ما این است که باید به سمت آموزش حضوری حرکت کنیم.

 عین اللهی همچنین تأکید کرد: بسیاری از مناطق محروم کشور به اساتید مجربی که در تهران بودند دسترسی نداشتند. خوشبختانه با ضبط و انتشار محتوای کلاس‌ها تقریبا روش‌های تکمیلی آموزش نیز در اختیار دانشجویان این مناطق قرار گرفت. باید طرح تحول آموزش را به صورت جدی اجرایی کنیم و امیدواریم با این روش جدید، دانشگاه‌ها به سمت پیشرفت علم و دانش حرکت کنند.

وی با تأکید بر اینکه روش آموزش در دانشگاه‌ها باید تغییر کند، خاطر نشان کرد: گاه اساتید روش‌های آموزشی خود را به شکل جزوه و روخوانی که آفت‌های آموزش بودند ادامه می‌دادند و باید ما روش‌های جدید آموزش را جایگزین آن کنیم و دانشجویان مشارکت فعالی در آموزش داشته باشند و پرسش و پاسخ در کلاس‌ها تقویت شود.

به گفته وی براساس روش تحول آموزش دانشگاه‌های علوم پزشکی کلیه اساتید جوان باید قبل از شروع به کار روش تدریس دروس را دوره ببینند چرا که استاد فقط وظیفه اش این نیست که تخصص داشته باشد بلکه باید روش‌های آموزشی را نیز یاد بگیرد.

عین اللهی با تأکید بر اینکه نحوه آموزش و حضور اساتید در کلاس‌های درس در ارتقای آن‌ها تأثیر جدی دارد، گفت: براساس آیین نامه جدید ارتقاء، اساتیدی که از کلاس‌های آموزشی حضور پیدا می‌کنند و از روش‌های نوین آموزشی استفاده می‌کنند ارتقای بالایی می‌گیرند چرا که متأسفانه گاهی برخی از اساتید ما حتی یک ساعت نیز در کلاس‌های آموزشی حضور پیدا نمی‌کنند که این مسائل در آیین نامه جدید لحاظ خواهد شد؛ بنابراین آموزش در طرح تحول به صورت الزامی مورد توجه قرار می‌گیرد.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه مقالاتی با موضوع کرونا امتیازی دوبرابر دریافت خواهند کرد، گفت: پژوهش‌ها در دانشگاه‌ها باید کاربردی باشند و اساتیدی که پژوهش‌های کاربردی داشته باشند امتیاز بالاتری خواهند گرفت.

وی با تأکید بر اینکه نیازمند جهشی بزرگ در عرصه مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها هستیم، گفت: در طرح تحول آموزش و همچنین ارتقای اساتید، فعالیت‌های فرهنگی آن‌ها نیز لحاظ خواهد شد. در واقع ما کشوری با سابقه عظیم فرهنگی هستیم به همین جهت باید جهشی در مسائل فرهنگی اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان صورت بگیرد و ما شاهد تحول در این عرصه باشیم.

وی تأکید کرد: ما در دوره شیوع کرونا در حوزه آموزش‌های مداوم با مشکلاتی مواجه شدیم که این آموزش‌ها باید به صورت حضوری و در قالب گروه‌های کوچک از سر گرفته شود.

وزیر بهداشت تأکید کرد: در حال حاضر ۲۵۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند و ۲۰ هزار استاد نیز آموزش‌های آن‌ها را بر عهده دارند.

عین اللهی با تأکید بر اینکه فوت دستیاران در کشور قابل قبول نیست، گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر مشکلاتی برای دستیاران و همچنین پرستاران ایجاد شد که باید با مداخلات جدی و ریشه‌ای حل شود چرا که مرگ آن‌ها قابل قبول نیست و باید حقوق آن‌ها به موقع پرداخت شود.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه معوقات خدمت گزاران حوزه سلامت باید پرداخت شود، گفت: گا‌ها این معوقات از دی ماه گذشته باقی مانده بود که ما از هفته گذشته پرداخت آن را آغاز کردیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *