پیام روشن برجامی ایران در نیویورک
- نورنیوز نوشت: در جریان هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان دیدارهای فشرده و متعددی با همتایان و مقامات سایر کشورها را در دستور کار خود قرار داده است.
در این میان دیدارها و رایزنیهای او با مقامات اروپایی از جمله «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان، «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس، «ایگنازیو کاسیس» وزیر خارجه سوئیس، «الکساندر شالنبرگ» وزیر خارجه اتریش و... به دلیل موضوعات برجامی بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
در این دیدارها وزیر خارجه به طور شفاف و مشخص راهبرد و انتظارات جمهوری اسلامی در خصوص مذاکرات برجام را با طرفهای اروپایی در میان گذاشته و آنها را از سیاست رسمی کشور در این باره مطلع ساخت.
امیرعبداللهیان با تاکید بر اصولی، چون عدم اتلاف وقت، تسلیم نشدن در برابر زیادهخواهی غربیها، عدم پذیرش بازنگری در توافق اولیه، عدم پذیرش متممهای جدید، ضرورت راستیآزمایی و اجرای بدون تنازل قانون مجلس محورهای اصلی سیاست رسمی کشور در موضوع مذاکرات برجامی را تشریح و بر عزم ایران مبنی بر تداوم مذاکرات تاکید کرد.
در این خصوص توجه به نکات زیر ضروری است:
نخست؛ دلیل وقفه ایجاد شده در مذاکرات بیش از آنکه تغییر دولت در ایران باشد، بنبستی است که آمریکاییها به دلیل عدم پذیرش تعهدات خود ایجاد کردهاند، لذا طرف غربی نمیتواند با ادعای گریز ایران از مذاکره به توجیه تحریمها و تهدیداتش بپردازد.
دوم؛ تهران نه به دنبال اتلاف وقت است و نه پذیرنده بازی طرف غربی با زمان، لذا نخواهد پذیرفت که آمریکا و اروپا با این بهانه بخواهند منویات غیرمنطقی خود را به کرسی بنشانند.
سوم؛ شکست سیاست فشار حداکثری نشان داد دوران تهدید و اجبار گذشته، لذا طرفهای غربی برجام باید از این سیاست نخنما دست برداشته و بر اساس واقعیتهای موجود وارد مذاکره شوند و به تعهداتشان عمل کنند.
چهارم؛ موضوع برجام، هستهای است و ایران بازنگری در آن و اضافه کردن موضوعات جدید را هرگز نخواهد پذیرفت.
پنجم؛ چنانچه منطق هر مذاکره و توافقی ایجاب میکند، خواست ایران عمل در برابر عمل و راستیآزمایی تعهدات غرب است و زیر بار تعهدات یکطرفه و مطالبات زیادهخواهانه نخواهد رفت.
ششم؛ آمریکا و اروپا باید رویه غلط استفاده ابزاری از آژانس و دبیرکل آن را تغییر داده و بیش از این با حیثیت این نهاد فنی-حقوقی بینالمللی بازی نکنند.
هفتم؛ غرب باید بداند که جمهوری اسلامی نه منکر برجام و نه دل بسته به آن است و رویکرد دولت جدید در ایران گره زدن اقتصاد و معیشت به این توافق نیست.
بر این اساس؛ تکلیف اروپا و آمریکا در قبال مذاکرات کاملا روشن است و آن اینکه هیچ توافقی جز با تغییر رفتار خصمانه، انجام کامل تعهدات و پذیرش حقوق مسلم ملت ایران از سوی آنها به سرانجام نخواهد رسید.