گنجخانلو: باید اول وضعیت کادر فنی جاده مشخص شود/ نباید از سرمربی جدید انتظار معجزه داشت
محمد گنجخانلو در گفتوگو با میزان، درخصوص کسب دو سکوی نخست در رقابتهای دوچرخهسواری قهرمانی کشور و همچنین سطح کیفی این دوره از مسابقات، اظهار داشت: مسابقات در ۳ روز برگزار شد و به نظرم از نظر چیدمان یکی از بهترین دورههایی بود که رقابتها در مادههای مختلف بدون کمترین مشکل برگزار شد. فاصله رقابت بین رشتههای استقامتی و سرعتی بسیار خوب رعایت شده بود و مسابقات قهرمانی کشور از نظر فنی و حوه برگزاری در سطح بسیار خوبی بود. باید اینجا از زحمات حمید عطااللهی که باعث این اتفاقات خوب بود، تشکر کنیم. من هم در این دوره از خودم راضی بودم و خوب رکاب زدم و در نهایت توانستم در ماده اومنیوم و همچنین اسکرچ بر سکوی قهرمانی بایستم و در بخش دورامتیازی به عنوان دومی رسیدم. در کل از عملکردم رضایت دارم.
این رکابزن ملیپوش افزود: سطح مسابقات بسیار خوب بود، اما مهمترین نکتهای که نمود داشت، شور و هیجانی بود که بر رقابتها حاکم بود. پس از سالها دیدم که دوچرخهسواران با شوق برای رقابت آماده هستند. این موضوع دلایلی داشت؛ برای نمونه رکابزنان و قهرمانان قدیمی و همچنین دوچرخهسوارانی که دوران محرومیتشان تمام شده بود، امکان حضور در این دوره از مسابقات قهرمانی کشور را به دست آورده بودند و همین باعث شده بود انگیزه زیادی بین رکابزنان باشد. همه آمده بودند خودشان را محک بزنند و رقابت فشرده و نزدیکی را شاهد بودیم که سراسر هیجان بود.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات قهرمانی کشور همانند مدلهای مشابه در سطح جهان، گفت: در این دوره مسابقات رشتههای تیمی به صورت تک به تک برگزار شد در حالیکه قبلا از هر استان ۲ رکابزن با دیگر استانها رقابت میکردند. همین روش برگزاری مسابقات گروهی به صورت تک به تک درست است، زیرا تمام مسابقات در سطح آسیا، اروپا، جهان و المپیک هم به این گونه برگزار میشود. دلیلش هم آنست که هنگام رقابت تک به تک هیجان بیشتری بر مسابقه حاکم است و بر جذابیت بصری میافزاید. با اینکه در این دوره رقابتهای گروهی تک به تک بود، اما ۲۵ رکابزن در خط استارت حضور داشتند که در نوع خود عجیب بود و باید آن را به فال نیک گرفت. شاید سرعت مسابقات بالا نبود، اما انگیزه عجیبی بین رکابزنان وجود داشت که نوید بازگشت دوچرخهسواری ایران به روزهای خوبش را میدهد.
گنجخانلو درخصوص عدم اعزام تیم ملی به مسابقات استقامت قهرمانی جهان در بلژیک و تاثیر منفی آن در امتیازگیری رکابزنان برای کسب سهمیه المپیک، خاطرنشان کرد: به نظرم اگر میخواتسند، میتوانستند تیم ملی را اعزام کنند. باید تاکید کنم که کسی را خط نزدند و در ابتدا قرار بود دو نفر بزرگسال به همراه دو رکابزن امید عازم بلژیک شوند، اما در روزهای آخهر گفتند تنها مجوز حضور رکابزنان رده سنی امید به دست فدراسیون رسیده است. در نهایت هم دیدیم که هیچ اعزامی در کار نبود. اگر تنها یک دوچرخهسوار دختر یا پسر در لیست استارت قرار میگرفت، موضوع امتیازاتی که از این پس برای رکابزنان نصف محاسبه خواهد شد، حل میشد. متاسفانه با عدم اعزام به مسابقات قهرمانی جهان وضعیت خراب شد. آخر هم نفهمیدیم دلیل عدم اعزام چه بود؛ منتقدان یک سری حرفها میزند و خود فدراسیون موضع دیگری داشت.
وی اظهار کرد: اکنون که دنیا به آخر نرسیده است و اگر بخواهند با کمی برنامهریزی میتوان امتیازات را جبران کرد. همین گوشه و کنار کشور خودمان به صورت منظم مسابقاتی در کشورهای مختلف برگزار میشود و میتوانیم با اعزام رکابزنان به این مسابقات کم هزینه، جبران مافات کنیم. پیش از المپیک توکیو در مسابقات تک مرحلهای ترکیه شرکت کردیم و بهترین نتایج را کسب کردیم.
گنجخانلو در پایان درباره وضعیت مبهم کادر فنی تیم ملی گفت: متاسفانه اکنون شرایط خوب نیست، ولی باید به آینده امیدوار بود. افرادی مانند ناطقی که از فنیترین و با اخلاقترین نفرات در دوچرخهسواری هستند و یا چند مربی دیگر، برای سرمربگیری تیم ملی مناسب هستند و با شناختی که من از ناطقی دارم او هم برای سرمربیگری تمایل دارد، اما باید به مربی اعتماد کرد و به او بها داد. باید به سرمربی جدید تیم ملی فرصت داد و نباید انتظار معجزه داشت. فردی مانند ناطقی علاقه زیادی به جوانگرایی دارد و حتی زمانی که رکاب میزد همیشه به جوانترها بها میداد. به نظرم فدراسیون باید در ابتدا وضعیت کادر فنی استقامت و جاده را مشخص کند چرا که اگر رشته استقامت راه بیفتد و جان بگیرد کل دوچرخهسواری ایران روند رو به رشد خواهد گرفت.