صنعت برق در کشور با مکانیزم اقتصادی اداره نمیشود/ کاهش وابستگی به نیروگاههای آبی تا چهارسال آینده
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه صنعت برق در کشور با مکانیزم اقتصادی اداره نمیشود از کاهش وابستگی به نیروگاههای آبی تا ۴ سال آینده خبر داد.
خبرگزاری میزان -
- «همایون حائری» در برنامه رادیویی در مسیر توسعه، گفت: صنعت برق با مکانیزم اقتصادی اداره نمیشود عدم تناسب روابط مالی و اقتصادی جاری با نیازها و پتانسیل برق و الزامات محیط کسب و کاری که وجود دارد مشکل فعلی صنعت برق است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی انباشت بدهیهای صنعت برق و واقعی نبودن قیمت برق و قیمت تکلیفی را از اشکالات این حوزه برشمرد و گفت: امید است به کمک دولت و مجلس و نهاد تنظیمگر برق که قرار است به زودی مستقر شود این موارد پیگیری و اصلاح شود.
وی در تشریح دلایل خاموشیهای امسال گفت: از ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاههای ما ۱۲۵۰۰ تا مربوط به نیروگاههای آبیاست و کاهش نزولات آسمانی خشکسالی و افزایش دما باعث شد که این نیروگاههای آبی ما نتوانند این میزان را تولید کننده و حدود ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید واحدهای برق آبی ما از مدار خارج شد.
حائری افزود: باید به نوعی وابستگی مان را به نیروگاههای آبی کاهش دهیم و برنامه ارائه شده وزیر نیرو مبنی بر اینکه طی چهار سال بتوانیم ۳۵ هزار مگاوات واحد حرارتی و تجدیدپذیر داخل مدار بیاوریم قطعاً وابستگی ما را به نیروگاههای آبی کاهش خواهد داد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین میزان مصرف و نوع مصرف که غالباً نوع مصرف سیستم سرمایشی است را از دیگر عوامل خاموشیهای امسال برشمرد و گفت: به ازای یک درجه افزایش دما ۱۵۰۰ مگاوات رشد مصرف داریم که باید نوع مصرف مان را اصلاح و منطقی کنیم.
وی همچنین با اشاره به برخی برنامههای وزارت نیرو گفت: طی این برنامهها استقلال به استانها در خصوص حوزه برق داده میشود که میتواند در جهت توسعه استانی کمک بسزایی داشته باشد.
حائری در پایان با اشاره به صدور برق کشور گفت: در حال حاضر صادرات ما با کشورهای همسایه برقرار و در حال انجام است به طوری که طی برنامهای که از دو سال قبل آغاز شده شبکه برق ما که ظرفیت ۸۰ هزار مگاواتی دارد به شبکه بزرگ روسیه که ظرفیت ۲۵۰ هزار مگاواتی دارد وصل میشود. کارهای مطالعاتی آن نیز در حال انجام است و در این صورت میتوانیم در شرایط بسیار بهینه، صادرات و واردات داشته باشیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *