تزریق واکسن کرونا به افراد سرطانی یک هفته بعد از توقف شیمی درمانی
_ برنا نوشت: فریده فخار با تاکید بر اولویت انجام واکسیناسیون بیماران پرخطر، افزود: در راستای پیشگیری از بیماری کرونا افراد پرخطر ضمن تزریق واکسن باید حتما دستورالعملهای بهداشتی را با دقت بیشتری رعایت کنند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان هرمزگان اظهار کرد: بر اساس دستورالعملهای ابلاغی از سوی وزارت بهداشت واکسیناسیون کرونا با اولویت بیماران پر خطر شامل گروههای سنی بالای ۸۰ سال و به ترتیب افراد دارای بیماریهای زمینهای آغاز و در نهایت با تزریق واکسن به سایر گروهای سنی پایینتر ادامه یافت.
فخار با اشاره به اینکه انتظار میرود با توجه به افزایش ورود واکسن به کشور، گروههای سنی پایینتر که تا کنون استقبال کمتری داشتند در این امر مهم مشارکت داشته باشند، تصریح کرد: افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماریهای زمینهای شامل بیماریهای (قلبی و عروقی، نارسایی قلبی، کاردیومیوپاتی، گروه بدخیمیها (سرطان ها) که موجب ضعف سیستم ایمنی بدن میشوند، نارساییهای مزمن کلیوی و بیماران مزمن ریوی COPD، بیشتر در معرض خطر هستند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان هرمزگان اظهار کرد: افراد چاق، افراد با کم خونی (سیکل سل)، بیماران پیوندی، افراد دارای دیابت نوع ۲، افرادی که سکته مغزی داشته اند، افراد سیگاری و همچنین زنان باردار نیز بعنوان افراد با ریسک بالا محسوب میشوند که حتما باید در اولویت دریافت واکسن باشند.
فخار با اشاره به تزریق واکسن در بیماران سرطانی که در حال درمان هستند، عنوان کرد: هیچ منعی برای تزریق واکسن در افرادی که مبتلا به سرطان هستند و شیمی درمانی میشوند وجود ندارد لذا انجام واکسیناسیون برای این افراد با مشاوره از پزشک و یک هفته بعد از توقف شیمی درمانی صورت گیرد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: واکسن برای کنترل و مهار بیماری کرونا بسیار کمک کننده است و میتواند از مرگ و میر بالا در جامعه جلو گیری کند. هم اکنون با تزریق واکسن در کشور شاهد کاهش موارد ابتلا و مرگ و میر در کشور هستیم.