چنگالهایی که به تن زائران فرورفت + عکس
دولت عربستان پروژه توسعه مسجدالحرام را برای افزایش مساحت آن تا 400 هزار متر مربع آغاز کرد تا ظرفیت آن را تا 2.2 میلیون نفر در آنِ واحد افزایش دهد.
عربستان با احداث "ابراج البیت" یا همان برج ساعت، اولین نشانه توسعه را در مکه رسما اعلام کرد. برجی که انتقادهای زیادی را به سوی آلسعود روانه کرد. در ساخت "ابراج البیت" که فاصله بسیار کمی با مسجدالحرام دارد، آنچنان جلال و شکوه به کار رفت که نقطه چشمگیر مسجدالحرام شد؛ برجی که اکنون پس از این طوفان، شاید محکمتر و امنتر از هر سازه دیگری در این شهر به نظر برسد!
ساخت و سازهای مسجدالحرام اگرچه برای توسعه فضای مورد استفاده زائران بوده، اما نقشههای طرح توسعه مکه نشان میدهد عربستان به این بهانه و با ساخت هتلها و پاساژها در 50 متری مسجدالحرام که بیشتر اهدافی غیر زیارتی دارند، منفعت خواهیهایی کرده است، مخصوصا آن که زمینهای اطراف حرم و اجازه ساخت در آنها، همه در اختیار شاهزادگان سعودی است.
با آن که مسجدالحرام به دلیل ساختوسازهای متعدد در 50 سال گذشته بنایی تاریخی به حساب نمیآید، اما یک میراث ناملموس است که عربستان با تمرکز ساخت و سازها در آن به حریم مسجدالحرام تجاوز کرده است.
حال که این تجاوز بر سر مسجدالحرام آوار شده و به کشته شدن 107 زائر و جراحت بیش از 270 نفر دیگر انجامیده، عربستان بر آن شده تا در واکنش به افزایش انتقادات مبنی بر مشکلات ایمنی و استاندارد اماکن متبرکه، فاجعه سقوط مرگبار جرثقیل در مسجدالحرام را بررسی کند.
ماموران امنیتی عربستان امروز درحالی از مسجدالحرام و محل وقوع آن حادثه مرگبار بازدید کردند که همین حالا و به گفته «العلوی»، از بنیاد تحقیقاتی میراث اسلامی، مسجدالحرام با 15 جرثقیل بزرگ احاطه شده است که برای طرح توسعه دوباره ی این مکان مشغول کار هستند.
العلوی گفته است: دولت عربستان باید درباره استراتژیهای ایمنی و سلامت خود
تجدید نظر کند، چرا که در زمان حادثه 800 هزار نفر در مسجدالحرام حضور
داشتند.
/انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید
محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.