مداومت بر قرائت زیارت عاشورا در آستانه اربعین حسینی/تاکید بزرگان بر دادن صدقه در ماه صفر
محمد محبی در گفتوگو با پیرامون اعمال ماه صفر گفت: ماه صفر ماهی است که عمده مصیبت «اهل بیت (ع)» در آن قرار گرفته است پس از حادثه جانسوز کربلا ماه صفر؛ زمانی برای بیان پیام حقیقت و ماجرای کربلا و زمانی برای رسواسازی دشمن و آشکار سازی حقیقت است.
وی به سخنان «امام سجاد(ع)» اشاره و تاکید کرد: در این ماه اسرای کاروان کربلا از شام به سوی مدینه حرکت میکنند آنان شام را در حالی پشت سر میگذارند که پیام قیام کربلا برای جامعه بشریت مشخص شده و اذهان عمومی از رویدادهای پشت پرده آگاه شدند، هنگامی که از «امام سجاد (ع)» پرسیدند در طول اسارت کدام بخش سختتر بود ایشان در پاسخ سه بار تاکید کردند اسارت در شام.
محبی ضمن تاکید بر اهمیت واقعه کربلا تصریح کرد: تمام اتفاقات و رویدادهایی که از زمان حرکت «امام حسین (ع)» از مکه آغاز میشود تا زمان بازگشت اسرا به مدینه همگی پیامها و درسها و بیان کننده بخش تلخی از تاریخ جهان اسلام است وقایعی که تاریخ هیچگاه فراموش نخواهد کرد.
وی به مهمترین اعمالی که میتوان در ماه صفر بجا آورد اشاره و ابراز کرد: صدقه از جمله توصیههایی که در این ماه مورد تاکید قرار گرفته است همچنین دعای ماه صفر که توصیه شده هر روز ۱۵ مرتبه خوانده شود دعایی که در مفاتیح الجنان آمده است و همچنین توسل به «اهل بیت (ع)» در این ماه مورد تاکید بسیاری از بزرگان قرار گرفته است.
این کارشناس علوم قرآنی یکی از اعمال مهم ماه صفر را مداومت بر قرائت زیارت عاشورا دانست و تاکید کرد: خواندن زیارت عاشورا از جمله اعمال مهمی است که در ماه صفر به ویژه در آستانه اربعین حسینی بسیار مورد تاکید قرار گرفته و مداومت بسیار بر آن گرهگشا بوده و این امر توسط بسیاری از بزرگان مورد آزمون قرار گرفته و تایید شده است.
وی در همین راستا ابراز کرد: «امام حسین (ع)» بعد از شهادت «امام حسن (ع)» روش سیاسی آن حضرت را ادامه دادند و برای امضای «امام حسن (ع)» در این صلحنامه احترام قائل شدند، اما هنگامی که معاویه برخلاف قرارداد، یزید را به عنوان جانشین خود در نظر گرفت زمینه انحطاط اسلام ناب محمدی را فراهم کرد، «امام حسین (ع)» سکوت را جایز ندانستند و به مبارزه با ظلم و تباهی پرداختند، همین امر بود که زمینههای قیام عاشورا را فراهم کرد، نپذیرفتن حرف زور از ظالم درسی بزرگ برای جامعه انسانی محسوب میشود.
محبی به اعمال میانه ماه صفر اشاره و بیان کرد: در روایتی از «امام حسن عسکری (ع)» بیان شده است نشانههای مؤمن پنج چیز است نخست به جای آوردن ۵۱ رکعت نماز به این صورت که ۱۷ رکعت نماز واجب و ۳۴ رکعت نافله ادا شود همچنین خواندن زیارت اربعین «امام حسین (ع)»، انگشتر را بر دستِ راست نهادن، پیشانی را به هنگام سجده بر خاک گذاردن و در نهایت «بسم الله الرّحمن الرّحیم» را در نماز بلند گفتن از نشانههای مؤمن است که این اعمال در میانه ماه صفر فضایل زیادی را با خود برای مومنان به همراه دارد.
وی پیرامون دیگر اعمال در ماه صفر بیان کرد: در ماه صفر بر نمازی سفارش شده که دو رکعت است، در رکعت اوّل سوره حمد و سوره فتح و در رکعت دوم سوره حمد و سوره توحید قرائت شود و پس از سلام صد بار صلوات بفرست و صد بار آل ابی سفیان را لعنت کند و صد مرتبه استغفار نمایید و آنگاه حاجت خویش را از خداوند بخواهد.
محبی به اهمیت قرائت قرآن در ماه صفر اشاره و خاطرنشان کرد: قرائت قرآن از جمله اعمال پر فضیلت ماه صفر است همچنین خواندن هفت مرتبه سوره «حمد» و روزه نیز در ماه صفر ثواب بسیار دارد از اموری که بر آن تأکید شده، سه روز روزه گرفتن در هر ماه است. این سه روز، پنجشنبه اول ماه و پنجشنبه آخر ماه و چهارشنبه اول از دهه میانی ماه است که د رماه صفر نیز بجا اوردن این اعمال ثواب فراوانی دارد.