درخواست انجمن واردکنندگان برنج برای لغو ممنوعیت وادرات برنج در مهر ماه
دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: پیشنهادی به دولت سیزدهم دادیم که سازمان استاندارد و بهداشت را موظف کنند تا تغییر استاندارد بدهند و مجوزهایی خاص صادر کنند تا با صدور مجوزهای خاص بتوانیم برنجهایی که درجه ۲ و ۳ محسوب میشوند و صد درصد کیفی نیستند و پر محصول هستند، وارد کنیم.
خبرگزاری میزان -
مسیح کشاورز در گفتوگو با میزان، در خصوص احتمال واردات برنج شکسته به کشور، گفت: به علت اینکه قیمت برنج لوکس و کیفی در خارج از کشور بالاست و با ارز نیمایی قیمت تمامشده نیز خیلی افزایش پیدا میکند و اقشار آسیبپذیر شاید نتوانند برنج خارجی خرید کنند بنا براین پیشنهادی به دولت سیزدهم دادیم که سازمان استاندارد و بهداشت را موظف کنند تا تغییر استاندارد بدهند و مجوزهایی خاص صادر کنند تا با صدور مجوزهای خاص بتوانیم برنجهایی که درجه ۲ و ۳ محسوب میشوند و صد درصد کیفی نیستند و پر محصول هستند، وارد کنیم.
وی افزود: معمولاً برنجهای خارجی زمانی که شکستگیشان بالا میرود قیمتهایشان کاهش پیدا میکند و در حال حاضر که با ۵ درصد است اگر با ۱۵ الی ۲۰ درصد در استاندارد تعریف شود و بتوانیم برنج را از خارج کشور وارد کنیم بنابراین قیمت به زیر ۲۰ هزار تومان کاهش پیدا میکند، ولی متأسفانه علیرغم اینکه رئیسجمهور دولت گذشته با این کار موافقت کرد ولی در وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان استاندارد و بهداشت موافقت نشد و در این زمینه بعید است کاری انجام شود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در خصوص راهکارهایی برای کاهش قیمت برنج خارجی گفت: به وزیر جدید صمت در خصوص مشکلات موجود گفتیم و اعلام کردیم که پیشبینی این روزها را خردادماه کرده بودیم حتی به ستاد تنظیم بازار اعلام کردیم که اگر امروز اقدام به لغو دوره ممنوعیت واردات برنج از اول تیرماه نکنید شائبه کمبود برنج خارجی و گرانی پیش میآید علت آن این است که ما بهاندازه مصرف، وارد کردهایم و مازاد واردات صورت نگرفته است که در انبارها ذخیره شود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در خصوص راهکارهایی برای کاهش قیمت برنج خارجی گفت: به وزیر جدید صمت در خصوص مشکلات موجود گفتیم و اعلام کردیم که پیشبینی این روزها را خردادماه کرده بودیم حتی به ستاد تنظیم بازار اعلام کردیم که اگر امروز اقدام به لغو دوره ممنوعیت واردات برنج از اول تیرماه نکنید شائبه کمبود برنج خارجی و گرانی پیش میآید علت آن این است که ما بهاندازه مصرف، وارد کردهایم و مازاد واردات صورت نگرفته است که در انبارها ذخیره شود.
وی بیان کرد: زمانی که شائبه کمبود برنج خارجی و گرانی پیش میآید بلافاصله در فصل برداشت برنج ایرانی با افزایش غیرمتعارف و غیرمنطقی قیمت برنج ایرانی مواجه میشویم که نمیتوانیم کنترل کنیم و هرروز هم گرانتر میشود و از سفره مردم خارج میشود.
کشاورز اظهار کرد: ضرورتهای دیگری که ایجاب میکرد اعلام کنیم دیگر دوره ممنوعیت را انجام ندهند این بود که برنج ایرانی بهاندازه کافی گران شده است، نیاز به حمایت ندارد همچنین واردات حدود ۵۰ و ۶۰ درصد کاهش پیداکرده است بنا براین نگرانی و تهدید برای برنج ایرانی نیست و برنج خارجی هیچ ارتباطی با بازار برنج ایرانی ندارد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در ادامه افزود: دوره ممنوعیت با فصل برداشت برنجهای خارجی مصادف میشود و میتوانیم در این دوره برنج را ارزانتر بخریم و وارد بازار کنیم ولی با توجه بهتمامی این مسائل وزارت صمت واردات برنج خارجی را مصوب کرد ولی وزارت جهاد کشاورزی زیر بار نرفت ممنوعیت را لغو نکرد و در حال حاضر آثار آن را مشاهده میکنیم.
وی اظهار کرد: به وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد دادیم که حداقل در حال حاضر که وارد مهرماه میشویم. از مهرماه دو ماه ممنوعیت را بردارید زیرا جو روانی واردات باعث میشود که برنج ایرانی دیگر افزایش قیمت پیدا نکند و شائبه گرانی کمبود برنج خارجی حل میشود و بازار نیز تنظیم میشود که متأسفانه توجه نکردند و در این فکر هستیم که به جناب رئیسجمهور نامه بنویسیم.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: وزیر جهاد کشاورزی کار اشتباهی انجام دادند و ۱۰۰ هزار تن برنج ذخیره احتیاطی را برای تنظیم بازار در دوره ممنوعیت واردات برنج به بازار عرضه کردند درحالیکه اگر بازار واقعاً نیاز دارد چرا اجازه واردات را نمیدهند و در حال حاضر ۷۰۰ هزار تن برنج در بنادر رسوب شده و صدها هزار تن در کارخانههای پاکستان مانده است و منتظریم که بازار آزاد شود و به سمت ایران ارسال شود.
وی تأکید کرد: با ۱۰۰ هزار تن برنج نمیشود بازار را تنظیم کرد و حداقل باید ماهی ۱۵۰ هزار تن برنج وارد بازار شود تا بازار را تنظیم کنیم و این از عهده دولت خارج است، و متأسفانه این کار را انجام دادند.
کشاورز اذعان کرد: اشتباه دوم این بود که قیمتگذاری بهصورتی بود که حدود ۷ هزار تومان با برنجهای موجود در بازار خارجی اختلاف قیمت دارد که باعث رکود بازار عرضه بار برنج خارجی موجود در بازار میشود و حدود ۱۵ هزار تومان با برنج پر محصول ایرانی اختلاف دارد که بازهم باعث رکود بخش پر محصول برنج ایرانی خواهد شد و تمامی این مسائل پیامدهای یک تصمیم اشتباه است که اعلام کردیم، ولی متأسفانه توجه نکردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *