ادویههایی با بیشترین میزان ویتامین و آنتی اکسیدان
- ایرنا نوشت: مفیدترین ادویهها و گیاهان معطری که همه ما باید آنها را در رژیم غذایی خود مصرف کنیم، از این قرارند:
زردچوبه: زردچوبه خاصیت ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد سرطان و ضد قارچ دارد. در طب سنتی چین زردچوبه درمان همه چیز بوده است؛ از دیابت گرفته تا آلرژی، آرتریت و آلزایمر. ماده فعال موجود در زردچوبه کورکومین است و یک ترکیب آنتی اکسیدانی محسوب میشود که باعث کاهش التهاب میگردد. همچنین نشان داده شده است که کورکومین منجر به کاهش رشد سوللهای سرطانی میگردد. ترکیبات ضد التهابی زردچوبه مانع بروز تورم و درد میگردد و از بروز علائم آلزایمر جلوگیری میکند.
فلفل: حاوی کپسایسین است و سابقه طولانی تری در استفادههای دارویی در هند و چین دارد. فلفل منبع فوق العاده آنتی اکسیدانها است که به مبارزه با رادیکالهای آزاد میرود و در برابر آسیب سلولی که اغلب نشانه آشکار پیری زوردس است، محافظت ایجاد میکند.
زنجبیل: در طب سنتی چین علاوه بر زردچوبه، از زنجبیل نیز برای مبارزه با التهاب، درد، تسکین درد عضلات و درمان خستگی استفاده میشده است. ترکیبات موجود در زنجبیل مانند داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن برای درمان آرتریت عمل میکند. زنجبیل علاوه بر این ادویه مفیدی برای گلودرد، سرماخوردگی، و ... محسوب میشود. حتی شما میتوانید زنجبیل را به طور مستقیم روی مفصل دردناک از طریق کمپرس قرار دهید.
دارچین: کاهنده قند خون است و مصرف آن به افراد مبتلا به دیابت بسیار توصیه میشود. دارچین حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که احتمال آسیب سلولی و بیماریهای مزمن را به حداقل میرساند. نشان داده شده است که برای محافظت در برابر بیماریهای قلبی، دارچین یک گزینه بسیار مفید است.
میخک: یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که به مبارزه با رادیکالهای آزاد میرود و به عنوان یک ضد قارچ قدرتمند عمل میکند.
رزماری: حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و منجر به حذف رادیکالهای آزاد مرتبط با التهاب مزمن میشود. رزماری حاوی فلاونوئیدها است و ثابت شده که مانع رشد سلولهای سرطانی پانکراس و جلوگیری از بواسیر میشود.